Течен шоколад

  • 25 585
  • 103
# 60
belinda, дай на шоколада още един шанс, промени гъстотата или продуктите, може пък повече да ти хареса   bouquet
Тя, аз пък постя, но шоколадът ще си направя много скоро. Не знам на каква диета си, но когато аз правих 90 дневната си  хапвах по- малко  Whistling
danidji, с какво сухо мляко го прави и с миксер ли го бърка?
Eва ,сега съм на монодиета.90 дневната съм я оставила за есента, за задържане на кг. Сега спешно трябва 12 кг. да сваля.
Виж целия пост
# 61
 Тя, успех  Hug
Виж целия пост
# 62
правих го с Нидо,да,с миксер го бърках  Thinking
Виж целия пост
# 63
danidji,

ако не пресееш какаото също може да ти стане на бучки и те с миксер не се разбиват. Аз го правя само с телена бъркалка, че много мразя как лети прах от млякото и какаото.
Първо смесвам пресятото какао, сухото мляко и захарта. Правя кладенче с средата там сипвам водата и стопеното масло. Разбърквам, сипвам по чашите и айде в хладилника.
Ако искате по-течно може с 200 грама мляко и 3 лъжици какао.





Виж целия пост
# 64
Мерси! Ще имам нужда.

danidji аз също бъркам с бъркалка, даже водата ми беше вряла.Разтвори се много хубаво.
Може водата да ти е била студена.
Виж целия пост
# 65
danidji, ето как го правя аз, досега не са ми се получавали бучки.
Цитат
Слагам водата и захарта на котлона, докато захарта се стопи. Маслото нарязвам на парчета в купа, отгоре изливам захарната вода и разбърквам, така маслото се разтопява. След това започвам да бъркам с миксера, но може и на ръка. Добавям ванилията и по- малко от сухото мляко, докато достигна желана консистенция, на много гъста боза примерно. Всеки може да реши колко гъст го иска. Накрая се добавя какаото.
Виж целия пост
# 66
Според мен тя не говори за бучици, а за съвсем, съвсем ситничките гранулки на самото сухо мляко. Непоправимо е, защото зависи от видя сухо мляко. Има някои пудрообразни, други повече наподобяват ситен пясък, трети са си направо на по-едри гранулки. И трите вида се разтварят, но усещането при консумация после е различно. Аз поне винаги усещам с какъв тип сухо мляко е правен шоколадът. В този смисъл, на мен лично с Нидо не ми беше така вкусно, както с адаптираното, което съм ползвала преди години. Жалко, че вече го няма на пазара. Беше синьо-зелена кутия, с меченце на картинката. Уникален шоколад става с това адапте!
Не че този остана де Laughing
Виж целия пост
# 67
belinda, да, не се бях сетила, че може да е от млякото.  Аз затова написах продуктите, които ползвам от години и не съм имала проблеми. Помня течният шоколад на мама, правеше го с Лактан и беше уникален  Heart Eyes
Виж целия пост
# 68
belinda, да, не се бях сетила, че може да е от млякото.  Аз затова написах продуктите, които ползвам от години и не съм имала проблеми. Помня течният шоколад на мама, правеше го с Лактан и беше уникален  Heart Eyes
Аз такова нещо усетих, когато правих шоколада с мляко на Виосет,не ми хареса. Naughty
Виж целия пост
# 69
Според мен тя не говори за бучици, а за съвсем, съвсем ситничките гранулки на самото сухо мляко.
Точно за това говоря Peace Изпълних до запетая рецептата,така както е написана,но ми направи впечатление,че точно тези гранулки са си от млякото и затова попитах,защо така се е получило при мен Thinking С Нидо го правих,бърках с миксера, въобще спазих рецептата 1/1.
Според мен грешката ми е в това,че водата беше топла,а не вряла,така както го е правила Тя за да успее да разтвори ситните гранулки на млякото...
Преди години съм си го парвила с лактан,и знам как трябва да изглежда,затова сега ме дрази като виждам топченцата,а и за небцето ...удоволствието не е пълно  Mr. Green
Довечера ще направя опит №2 и ще докладвам утре...
Янечек и аз съм така с вдигането на облаци прах в кухнята,мразя ги  Simple Smile
Ева, ще го докарам ...няма да му се дам  Mr. GreenБлагодаря на всички за отговорите  bouquet
Виж целия пост
# 70
danidji, успех с опит №2  Peace
Виж целия пост
# 71
В интерес на истината аз също изчаках течността на попрохладне и тогава залях сухото мляко и започнах да разбивам. Досега винаги така съм правила. Трябваше с врялата вода ли да го залея? Ако това е тайната на Нидо-то, другия път така ще го направя. Виж, това пък не се сетих, да погледна на кутията, може пък да пише с каква температура на водата се разтваря Thinking

Ева, вярно, че едно време сухото мляко се казваше Лактан, бях забравила Simple Smile
Виж целия пост
# 72
belinda,  аз свалям водата и захарта от котлона и ги изливам в голяма купа, в която съм сложила нарязаното на парчета масло, бъркам за малко и добавям сухото мляко. Разбърквам с вилица, след това започвам с миксера.
Виж целия пост
# 73
Да, прочетох ти как правиш.Аз разтапям захарта и маслото във водата на котлон и чак след като попрохладне, заливам сухото мляко. Не мислех, че има значение, затова го направих, както си знам. Може пък да се окаже, че има значение точно с това мляко Rolling Eyes
Виж целия пост
# 74
 Моля те, после сподели дали има разлика във вкуса  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия