МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

  • 76 590
  • 724
# 705
Каква може да е причината за трошливост на хляба?
Виж целия пост
# 706
Каква може да е причината за трошливост на хляба?
Малко глутен в брашното. За да се удължат нишките на глутена слагай лимонов сок, вит. С или оцет. Аз винаги слагам.
Виж целия пост
# 707
Каква може да е причината за трошливост на хляба?

Лошо брашно и евентуално прекалено много мая.
Виж целия пост
# 708
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg3459477#msg3459477

Някой правил ли е козунака от линка. Интересува ме точно как се смесват съставките. Нали имаше някакви подробности относно маята ( трябва да шупне ) .

За първи път ще правя козунак в машина , така че простете невежеството ми  Wink
Виж целия пост
# 709
Не съм правила тази рецепта, но принципът е, че слагаш всичко да се меси без мазнината, която добавяш лъжичка по лъжичка, малко след началото, в момента на оформянето на топката.
Аз вместо половината прясно мляко слагам кисело за оформяне на конци.
Ако маята е суха я слагаш директно.
Успех!
Виж целия пост
# 710
  Напоследък хлябът ми не ми става, превтасва,колкото и рано да го вадя от машината и колкото и малко мая да слагам.Ще оставя за по-хладно време опитите.
Виж целия пост
# 711
Тайна,поради  тая причина,на топлото съм минала  само на черни хлебчета/във всякакви разновидности/-е,те сега се получават разкошни.......но ги правя на багети,та ако случайно останат да ядем брускети....И,тестото не го оставям без надзор,че вече няколко пъти правих основно почистване на машината/много основно...ама като тръгне тестото да ме търси и навсякъде влиза Mr. Green/
Виж целия пост
# 712
  Черния не се яде у нас, та затова дори и не опитвам.Сутринта по хлад, замесих тестото, не го оставих да втасва в машината, извадих го на шкафа,премесих, оформих го и докато загрее фурната,20 мин., то превтасало.Сега имам топъл плосък хляб.Гълъбите ще му се зарадват.
Виж целия пост
# 713
Внимавайте с миенето на машините, мен в сервиза ме предупредиха да не мокря дъното на канчето от външната страна, че няма уплътнение и ръждясва. Аз само забърсвам формата с хартия.

Виж целия пост
# 714
Внимаваме,ама като се омаже с тесто не става само със забърсване Mr. Green.....,но пък след това го напичам хубаво на слънце да изсъхне качествено.....
Виж целия пост
# 715
Като ви чета как тестата ви толкова нарастват, че тръгват да ви търсят леееко ви завидях признавам Simple Smile
аз дннес дав опита -два провала , единия беше ръжено -пшеничен стигна до половината на контейнерчето и дотам , иначе пък става за ядене ,
втория изцяло бял с брашно екстра на софия-мел , същата работа Sad
нещо маята ми изигра номер , от фризера беше  , знам ли ?!
а перката  , нали се оплаквах че след всяко печене си остава на оста , разбрах че е нормално ,
но след това не се вади ако не я накисна за минутка във вода
гледам тъничко под нея има изпечено тесто , много тъничко , то и затова се вади само с накисване
и това ли е нормално ??
Виж целия пост
# 716
  Аз не вадя перката, накисвам с топла вода и изплаквам, това под перката се размеква и пада само.
Виж целия пост
# 717
Здравейте на всички. Прочетох тук там, ама 46 теми ................... нямат прочитане. Може ли в тази връзка да сложите изпитаните и най добри рецепти (не повече от 10 -20) някъде защото иначе няма как да са намерят из форума. Никъде не прочетох може ли да се направи в хлебопекарната хляб само от ръжено брашно? Такъв кисел, глетав като тухличките от Татово време.
Днес мисля да си купя хлебопекарна и ако резултата е добър ще започна да ви чета редовно.
Виж целия пост
# 718
Днес мисля да си купя хлебопекарна и ако резултата е добър ще започна да ви чета редовно.
ей за това нямат изчитане всичките теми - защото не се чете редовно  Joy
купи си машинката , запознай се с упътването и. като за начало направи няколко най-обикновени хляба за да може да свикнеш с поведението и на машината , и на тестото.
на първа страница от темата има рецепти. възможно е да има и само за ръжен хляб. но дори и да няма ти може да си направиш такъв хляб , да споделиш какво е станало - с една дума да се прецакаш и ти , не само ние.  hahaha
Виж целия пост
# 719
Е хубава работа! Grinning Знам че ръжен хляб се прави трудно, а аз не съм специалист. Някой от вас най вероятно са! Гледам и научен подход сте вкарали! За това поне идеи дайте де, малко ноу-хау ако не ви затруднява!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия