КОЗУНАЦИ - 2012г. - 2

  • 61 961
  • 803
# 15
А, сетих се за кое руло питаш. Ами моят опит с традиционния козунак показа,ч е се разлива малко:
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.11307933
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.11308416
 Преди време стигнахме до извода , че е по-подходящо тестото за пиленцата на Наталина и виенските и кифли,ако не се лъжа. Peace Но е възможно и аз да съм оставила тестото по-меко. Simple Smile И не е подходящо сладкото, трябва мармалад.
Виж целия пост
# 16
Джемма,  моля  може ли рецептата за козуначените щрудели с шоколадово- орехова плънка ?
Виж целия пост
# 17
А, сетих се за кое руло питаш. Ами моят опит с традиционния козунак показа,ч е се разлива малко:
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.11307933
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.11308416
 Преди време стигнахме до извода , че е по-подходящо тестото за пиленцата на Наталина и виенските и кифли,ако не се лъжа. Peace Но е възможно и аз да съм оставила тестото по-меко. Simple Smile И не е подходящо сладкото, трябва мармалад.
Ааа, точно така, с тестото за виенските кифли на Наталина го правих и стана убиец!!! Вътре беше натрошен шоколад, фин млечен. Боже, крайно време е да започна да си записвам рецептите ooooh! Мерси, Джемма Hug
Виж целия пост
# 18
Джемма,  моля  може ли рецептата за козуначените щрудели с шоколадово- орехова плънка ?

Редактирам се, права е мамето- виж първия пост. Peace
Виж целия пост
# 19
Здравейте, момичета!
Имам питане относно Козунак за начинаещи домакини на labrex - пише, че тестото може да втаса в затоплена фурна. Въпроса ми е: на колко градуса да бъде затоплена фурната?
Простете невежеството ми, ама и аз съм една пишман-готвачка, не е за разправяне...

Виж целия пост
# 20
Здравейте, момичета!
Имам питане относно Козунак за начинаещи домакини на labrex - пише, че тестото може да втаса в затоплена фурна. Въпроса ми е: на колко градуса да бъде затоплена фурната?
Простете невежеството ми, ама и аз съм една пишман-готвачка, не е за разправяне...



Не повече от 40 градуса.

Джемма,  моля  може ли рецептата за козуначените щрудели с шоколадово- орехова плънка ?

 Crossing ArmsВ 1 пост я има рецептата......
Виж целия пост
# 21
Мама Цоцоланка, благодаря ти много!   bouquet
Виж целия пост
# 22
Маме, благодаря за новата тема, да се напълни с вкусни и красиви козунаци  bouquet

След три генерални репетиции, големият ден за козунакоправене у нас ще е в четвъртък, започвам в ранни зори, смятам да направя две дози от козунака с кисело мляко на Еликсир и една доза от тези бриоши, но оформени като руло със сладко.Миналата година го направих със сладко от вишни и стана страхотно, смятам и сега да заложа на него.

При правенето на последният козунак спазих съветите на Дядо Хаджия, за което искам специално да му благодаря   bouquet в комбинация със прекрасната рецепта на Еликсир, се получи невероятен резултат(колко съм скромна само  Simple Smile )събрах овациите на всички, които го пробваха и преди това ме гледаха с лека насмешка като казвах, че правя козунак с кисело мляко.
Виж целия пост
# 23
Здравейте,
правих козунак и го пекох на 150-160 градуса, но вътре остана суров и на каша ...Къде обърках?

Колко време го пече?
Аз пека на 180 градуса първоначално 25мин,слагам фолио и допичам още 20мин,и се изпича идеално.
Виж целия пост
# 24
Между другото оригинална идея е да поръсвате отгоре козунаците със захарни пръчици вместо със захар.
Виж целия пост
# 25
В четвъртък и аз запрятам ръкави. Заложила съм на рецептата на Еликсир.  bouquet
Виж целия пост
# 26
Може ли рецептата на Еликсир за козунак с кис.мляко да бъде омесен на ръка или с миксер
нямам хлебопекарна а гледам всички сте много доволни от резултата !
и още :
как активирате маята когато е с кисело мляко ,в млякото ли се слага ,имам в предвид жива мая ?!
Виж целия пост
# 27
ВСЯКО тесто може да бъде омесено както на ръка, така и на хлебопекарна, така и с миксер, така и  с тестомесачка и всякакви други способи- дори и пералня. Mr. Green Simple Smile

Напоследък много често се среща този странен въпрос.
Виж целия пост
# 28
ВСЯКО тесто може да бъде омесено както на ръка, така и на хлебопекарна, така и с миксер, така и  с тестомесачка и всякакви други способи- дори и пералня. Mr. Green Simple Smile ...и бормашина  Joy

Напоследък много често се среща този странен въпрос.
Виж целия пост
# 29
ВСЯКО тесто може да бъде омесено както на ръка, така и на хлебопекарна, така и с миксер, така и  с тестомесачка и всякакви други способи- дори и пералня. Mr. Green Simple Smile ...и бормашина  Joy
Напоследък много често се среща този странен въпрос.

 Даже и бетонобъркачката бяха включили в действие! Не я забравяйте, в случай че всички други уреди ви липсват Wink  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия