За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 36 719
  • 742
# 60
Аз предпочитам apple cobbler, вместо пай. Отдолу се редят ябълките, смесени с ванилия, канела, и т.н., а отгоре се прави една ронлива смес от тесто и масло ( пак има допълнително неща тук ). Като се изпече вътрешността е мека и се топи в устата, а отгоре се получава хрупкава коричка. Ако се хареса идеята, ще потърся точната рецепта ( защото аз малко съм я сменила за себе си ).  Peace
Виж целия пост
# 61
Здравейте и извинявайте, че нахлувам така  Embarassed

Правя торта. В рецептата пише да бъркам желатина на слаб огън, докато стане прозрачен. Но понеже идея си нямам от желатини, взех Бял желатин. Ще стане ли прозрачен или ще остане бял  newsm78
Виж целия пост
# 62
дали кюфтенцата на Гуинет ще се получат без ориз.
получават се, никакъв проблем  Peace аз винаги съм мислела че оризът е за пълнеж, за по-голямо количество (иначе какъв е смисълът от него - незнам) и рядко слагам.

спойващ  Peace като на яйцето в каймата.
А онзи смисъл, за пълнеж  Laughing е друга работа.

Деси, изчакваш да се разтопи желатина (не иска много загряване) и отместваш от котлона
Виж целия пост
# 63
Деси, изчакваш да се разтопи желатина (не иска много загряване) и отместваш от котлона

Благодаря ти много!  Hug Остана бял, друг път ще внимавам какво купувам  Simple Smile
Виж целия пост
# 64
 Препоръчайте ми едролюспесто картофено пюре.Предстои ми да панирам скариди,а нямам идея,кое бе едричко,като структура.
Виж целия пост
# 65
пеп-4o благодаря, фен съм ти, чета те и си записвам като ученичка  bouquet
а ако има яйце, трябва ли да се слага ориз? Аз щото така и топчетата за супа ги правя, слагам яйце задължително, а ориз не винаги.
Виж целия пост
# 66
Моля ви , дайте идея/рецепта/ за ефектна разядка с риба тон ( консерва) . Правя една с ориз и зелении, но ми се ще утре за семейния празник да е нещо ново...
Виж целия пост
# 67
Катенок, виж предложенията на първа страница за стар кекс. Остави да поизсъхнат малко трохите . Аз лично харесвам сладките топки на Венс. Спаначената ти торта изглежда фантастично!
Виж целия пост
# 68
Моля ви , дайте идея/рецепта/ за ефектна разядка с риба тон ( консерва) . Правя една с ориз и зелении, но ми се ще утре за семейния празник да е нещо ново...
Кюфтенца от риба тон; салата с червен боб и царевица; разядка с майонеза, царевица и кисели краставички. За тези се сещам на първо четене
Виж целия пост
# 69
Росна китка,аз много харесвам една салата включваща риба тон,шпроти,консервиран боб,малко зелена салата,2-3 домата,няколко кисели краставички.По желание отделно има дресинг от майонеза с копър олекотен с кисело мляко.Ако искаш мога на лични да ти дам и една рецепта включваща риба тон и други вкусотии на пластове.
Виж целия пост
# 70
Моля ви , дайте идея/рецепта/ за ефектна разядка с риба тон ( консерва) . Правя една с ориз и зелении, но ми се ще утре за семейния празник да е нещо ново...
Кюфтенца от риба тон; салата с червен боб и царевица; разядка с майонеза, царевица и кисели краставички. За тези се сещам на първо четене

Пастет върху препечени филийки.
Виж целия пост
# 71
Ще правя свински пържоли с гъби и лук във фурна. В рецептата пише вино, може ли да го заменя с бира?
Виж целия пост
# 72
Намерих си един желатин (в пакетчета, не на листчета) на ДР. Йоткер, ама е изтекъл януари тази година. Дали мога да го използвам?  Thinking
Виж целия пост
# 73
Блонди, ето как аз си проверявам желатина - разбърквам си го с малко вода да набъбне. После го връткам на МВ-то за по 20-тина секунди до разтваряне с често разбъркване. Пипам с показалеца течността и разтърквам с палеца, ако е лепкаво значи става и ще желира. Дано ти свърши работа, но си приготви за всеки случай нов желатин.
Виж целия пост
# 74
Аз предпочитам apple cobbler, вместо пай. Отдолу се редят ябълките, смесени с ванилия, канела, и т.н., а отгоре се прави една ронлива смес от тесто и масло ( пак има допълнително неща тук ). Като се изпече вътрешността е мека и се топи в устата, а отгоре се получава хрупкава коричка. Ако се хареса идеята, ще потърся точната рецепта ( защото аз малко съм я сменила за себе си ).  Peace
Може ли рецептата, напомни ми за един сладкиш, който преди години майка ми правеше, само че той беше със сладко от сливи и маслено тесто, което се настъргваше върху сладкото. Резултатът беше мека основа и хрупкава коричка отгоре.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия