За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 36 687
  • 742
# 720
Здравейте, макторки и майсторе  Hug
Дайте малко акъл. Може и повече, щото на тая тема моя абсолютно отказва  Wink
Имам бишкоти, 2 пакета крем без варене на доктора, 400 мл. заквасена сметана и 500 гр. ягоди. Искам да направя нещо, като торта от всичко това, ако е възможно с желатин. Дайте моля някоя идея, като как да я спретна.  newsm78

Ето я твоята рецепта:http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Q2dvdT4lLpM … ct=clnk&gl=bg
Виж целия пост
# 721
Ох, обърках се  Crazy  Но ще сложа 14 гр. за по- сигурно. Благодаря ви   bouquet Отивам да творя   food002
така де - 14 гр суха.  нали направихме сметката  Laughing
само незнам брашното колко грама е , но започвай с творението  Joy

Брашното е 3 ч.ч. около 400г, снощи и аз питах за същата рецепта не е ли много това количество мая?
Бонго?



много е, според мен, на 1/2 кг брашно аз не бих сложила повече от 1 пакетче суха мая (както си пише на опаковките) или 1/2 кубче жива. миризмата на мая после ми е неприятна.
Виж целия пост
# 722
Блонди, заинтересува ме тази рецепта, но имам един въпрос относно маята:
1 кубче от 42 г. мая не е ли за 1 кг брашно, а в рецептата си дала 3 ч.ч. брашно, което
по една скала която гледам е 1 ч.ч. = 130 г. брашно - значи максимум около 400 г. е брашното по твоята рецепта.  newsm78

Станах да измеря. Една ч.ч. брашно е около 200гр, не 130  Simple Smile
Разбира се, винаги можеш да намалиш маята, няма проблем  Hug

Pure Adoration, радвам се Hug

Карола, не знам за меки, но ако се прекали с маята, миришат силно и не е много приятно. Но милинките миришат на масло  Simple Smile

Виж целия пост
# 723
Здравейте, макторки и майсторе  Hug
Дайте малко акъл. Може и повече, щото на тая тема моя абсолютно отказва  Wink
Имам бишкоти, 2 пакета крем без варене на доктора, 400 мл. заквасена сметана и 500 гр. ягоди. Искам да направя нещо, като торта от всичко това, ако е възможно с желатин. Дайте моля някоя идея, като как да я спретна.  newsm78

Ето я твоята рецепта:http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Q2dvdT4lLpM … ct=clnk&gl=bg

Благодаря много, така ще я направя   bouquet
Виж целия пост
# 724
Блонди, заинтересува ме тази рецепта, но имам един въпрос относно маята:
1 кубче от 42 г. мая не е ли за 1 кг брашно, а в рецептата си дала 3 ч.ч. брашно, което
по една скала която гледам е 1 ч.ч. = 130 г. брашно - значи максимум около 400 г. е брашното по твоята рецепта.  newsm78

Станах да измеря. Една ч.ч. брашно е около 200гр, не 130  Simple Smile
Разбира се, винаги можеш да намалиш маята, няма проблем  Hug

Pure Adoration, радвам се Hug

Карола, не знам за меки, но ако се прекали с маята, миришат силно и не е много приятно. Но милинките миришат на масло  Simple Smile



Мерси, явно твоята чаена чаша е доста голяма.
Виж целия пост
# 725
Напротив, по-малка е от стандартните, защото надолу дъното й се стеснява  Grinning
Виж целия пост
# 726
Напротив, по-малка е от стандартните, защото надолу дъното й се стеснява  Grinning

Оххх, не знам вече, но явно скоро ще си купувам кухненска везна. Само да преодолея едни други плащания преди това.
Всички схеми в нета показват 1 ч.ч. = 130 г. брашно.
То и от брашно до брашно има разлика, по-плътно, с по-голяма влажност..... варианти много.
Виж целия пост
# 727
Събудихте ми любопитството и мерих - голяма чаена чаша от 400 мл. показа на везната 211 гр. , равно брашно, без да тъпкам с лъжица, само сипвам от горе. Преди да го сложа в кутията, брашното е пресято, ако това има значение...
Виж целия пост
# 728
Събудихте ми любопитството и мерих - голяма чаена чаша от 400 мл. показа на везната 211 гр. , равно брашно, без да тъпкам с лъжица, само сипвам от горе. Преди да го сложа в кутията, брашното е пресято, ако това има значение...
Чела съм в много кулинарни рецепти уточнение, че за Европа стандарта за чаената чаша е 220 мл., за Америка било 240 мл.
И сега?  newsm78



http://sites.google.com/site/priloznavsickologia/recepti/kuhnenski-merki

http://lesnota.imot-bg.com/Vkusnotii/merki.htm
Виж целия пост
# 729
Събудихте ми любопитството и мерих - голяма чаена чаша от 400 мл. показа на везната 211 гр. , равно брашно, без да тъпкам с лъжица, само сипвам от горе. Преди да го сложа в кутията, брашното е пресято, ако това има значение...
Чела съм в много кулинарни рецепти уточнение, че за Европа стандарта за чаената чаша е 220 мл., за Америка било 240 мл.
И сега?  newsm78
Заради такива неточности, процедирам като първо разбърквам течните съставки и после брашно колкото поеме.
Виж целия пост
# 730
Събудихте ми любопитството и мерих - голяма чаена чаша от 400 мл. показа на везната 211 гр. , равно брашно, без да тъпкам с лъжица, само сипвам от горе. Преди да го сложа в кутията, брашното е пресято, ако това има значение...
Чела съм в много кулинарни рецепти уточнение, че за Европа стандарта за чаената чаша е 220 мл., за Америка било 240 мл.
И сега?  newsm78
Заради такива неточности, процедирам като първо разбърквам течните съставки и после брашно колкото поеме.
Това е добра практика, но нали маята се слага според количеството брашно и тя е в течните съставки вече сложени?
Виж целия пост
# 731

Заради такива неточности, процедирам като първо разбърквам течните съставки и после брашно колкото поеме.
Peace И аз така!!! Приготвям предварително даденото количество, но не го изсипвам наведнъж!!! А за рецепти, които вече съм правила, направо си сипвам без да меря. Спивам, бъркам, сипвам, бъркам и така, докато ми хареса на вид!!!  Laughing
Виж целия пост
# 732
Заради такива неточности, процедирам като първо разбърквам течните съставки и после брашно колкото поеме.

Това е добра практика, но нали маята се слага според количеството брашно и тя е в течните съставки вече сложени?


По мои наблюдения приблиително 500мл течност /1ч мляко +2 яйца/ поемат около 600-700г брашно. Като сложиш маслото и сиренето в милинките, от които натежава тестото 1кубче или 2 пакетчета суха ще са точно по мярка.
Виж целия пост
# 733
Оф, не се оправих с цитатите в предния пост. Crazy

Сега да попитам, мярнах из форума палачинково тесто печено във фурната във формички за мъфини. Сега обаче не откривам подробности. Може ли линкче за помощ?   bouquet
Виж целия пост
# 734
аз за какво винаги питам колко гр. е дадена чаша ???
мерните единици са си в грамове за брашното и маята. незнам колко гр. е чашата по европейски стандарт , но знам че вашите , а и моите чаши , са най-различни. всичките се водят чаени , но ... са различни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия