За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 36 748
  • 736
# 705
За малко да изтърва положението, бяха почнали да се запичат. Размих с вода и прибавих към поизврелия сос - май стана добре. Благодаря за съветите  Hug, следващия път ще зная!
Виж целия пост
# 706
На мен ми е ставала кашата за гъби каша на бучки. Пускам пасатора и въпросът е решен.
Абсолютно! Просто водата трябва да се налива бавно, по малко, да се бърка непрекъснато и няма проблеми обикновено(ама казвам пак, че съм гледала как става, не по ТВ, аз не правя такива неща). Но пасаторът е на помощ ако се наложи Grinning .
Виж целия пост
# 707
  Никога не ми става на бучки, сипвам всичката вода/бульон и бъркам бързо с тел за разбиване на яйца.
Виж целия пост
# 708
На мен ми е ставала кашата за гъби каша на бучки. Пускам пасатора и въпросът е решен.
Абсолютно! Просто водата трябва да се налива бавно, по малко, да се бърка непрекъснато и няма проблеми обикновено(ама казвам пак, че съм гледала как става, не по ТВ, аз не правя такива неща). Но пасаторът е на помощ ако се наложи Grinning .

и водата или бульона трябва да са горещи, с близка Т* до тази на запърженото брашно  Peace тогава няма грешка. С тела за яйцата, както Тайна пише
Виж целия пост
# 709
На мен ми е ставала кашата за гъби каша на бучки. Пускам пасатора и въпросът е решен.
Абсолютно! Просто водата трябва да се налива бавно, по малко, да се бърка непрекъснато и няма проблеми обикновено(ама казвам пак, че съм гледала как става, не по ТВ, аз не правя такива неща). Но пасаторът е на помощ ако се наложи Grinning .

и водата или бульона трябва да са горещи, с близка Т* до тази на запърженото брашно  Peace тогава няма грешка. С тела за яйцата, както Тайна пише
Ей това ми беше от полза за температурата и тела за яйца, ако тръгна да го правя, че то и "кучето гледало..."  Laughing .
Виж целия пост
# 710
Дайте идея за нещо с тиквички Hug Бързо,лесно,вкусно... Grinning
Пълнени тиквички с праз, яйца и сирене

Наскоро ядох в едно заведение пълнени тиквички. В пълнежа имаше бекон, гъбки, кашкавал или някакво сирене, маслини най-отгоре и запечени.
Една приятелка ги "подобри" като им сложи каквито имаше замразени зеленчуци (грах, царевица), мисля че им добави и яйце и станаха много вкусни.
Линка не работи Rolling Eyes
Поправих го.
Извинявам се за грешката. Embarassed
Виж целия пост
# 711
На мен ми е ставала кашата за гъби каша на бучки. Пускам пасатора и въпросът е решен.
Абсолютно! Просто водата трябва да се налива бавно, по малко, да се бърка непрекъснато и няма проблеми обикновено(ама казвам пак, че съм гледала как става, не по ТВ, аз не правя такива неща). Но пасаторът е на помощ ако се наложи Grinning .

и водата или бульона трябва да са горещи, с близка Т* до тази на запърженото брашно  Peace тогава няма грешка. С тела за яйцата, както Тайна пише
Ей това ми беше от полза за температурата и тела за яйца, ако тръгна да го правя, че то и "кучето гледало..."  Laughing .

enze, аз се научих да го правя на сиреновата каша  Laughing така малките бучки манаваха към сиренето, докато му хвана цаката.
Виж целия пост
# 712
Пеп- 4о, ама ти си си майстор- мераклия, аз го давам по- разхайтено, мързелива работа  Laughing . Ама полезни съвети ми даваш винаги де, благодарско!
Виж целия пост
# 713
Mомичета, върти ми се идеята за някаква мързелива тортичка, но не съм от опитните Embarassed и не съм и за тортената тема съответно Embarassed, та затова нека питам тук.

Ще се получи ли нещо, ако процедирам така:
1. Да изпека 2 малки блата, какаови, може и малко орехи да сложа -- тук мисля, че ще се справя някак Laughing
2. После да я слепя и намажа с... ами просто с бита растителна сметана и да я 'украся' небрежно с бонбонки Харибо (тип малинки и къпинки) Laughing

Важен момент: имам и домашна вишньовка, която искам да 'пъхна' някъде за дъх, но не знам в блата ли, кога, и най-вече колко Embarassed

Дали можете да ме насочите към някоя лесна подобна рецепта -- или да ми обясните като на малко дете дали това, което ми се върти в главата, е постижимо изобщо... Embarassed И най-вече как да не стане потресаващо сладко Laughing
Виж целия пост
# 714
Днес няма да питам, а ще похваля невероятно вкусните патладжани на фурна с доматен сос на пепчо!
ей за тези иде реч: http://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_20.html
Станаха мекички, сякаш са пържени, а соса много вкусен.
Благодаря пепчо   bouquet

Появява ми се еретичнат мисъл следващия път да не варя соса предварително, а да го изсипя след запичането на патладжаните Simple Smile
Виж целия пост
# 715
забрави я таз мисъл, то не е дълго изваряването  Laughing идеята е лука да е маааалко задушен и да се обеди с доматения сос.  
Моля  Hug

Меичка, защо растителна?
Блатовете ги сиропирай с малко от вишновката, разредена в компот. Но зависи колко ще ти е гъста сметаната. Останалото - ще стане.
Виж целия пост
# 716
Здравейте, имам въпрос на които отговора сигурно е елементарен, но не мога да го открия. Става въпрос за украса за погача която съм харесала. Ето като тази:
http://www.ni-kai.com/products/view/114/5
Въпроса ми е как украсата остава бяла а другата част се зачервява? От друго тесто ли е или има някаква друга тайна?  Praynig Hug Praynig
Виж целия пост
# 717
Здравейте, имам въпрос на които отговора сигурно е елементарен, но не мога да го открия. Става въпрос за украса за погача която съм харесала. Ето като тази:
http://www.ni-kai.com/products/view/114/5
Въпроса ми е как украсата остава бяла а другата част се зачервява? От друго тесто ли е или има някаква друга тайна?  Praynig Hug Praynig
Погачата е намазана с яйце, листенцата са сложени отгоре и не се мажат, само с брашно са.За по-сигурно питай в темата за погачите и питките.
Виж целия пост
# 718
Здравейте, имам въпрос на които отговора сигурно е елементарен, но не мога да го открия. Става въпрос за украса за погача която съм харесала. Ето като тази:
http://www.ni-kai.com/products/view/114/5
Въпроса ми е как украсата остава бяла а другата част се зачервява? От друго тесто ли е или има някаква друга тайна?  Praynig Hug Praynig

тестото, което обикновено се полазва за такива украси, е т.нар солено тесто. в нета има много рецепти как да се приготви, но основното е - смесваш сол, брашно и вода. това тестото не се яде, имай предвид, но се ползва, защото е по-лесно за работа и най-вече - защото не се надува. ако направиш украсата от тестото за питката и самата украса ще бухне от маята по време на печенето и най-вероятно ще се развали.

не се маже и с яйце, разбира се, както е казала Тайна! нито с олио или масло или с каквото там мажеш питката преди да я изпечеш.
Simple Smile
Виж целия пост
# 719
Цитат
Всички вкъщи обичаме охлюви и ги правя по различни начини - на нещо като шницели; с бъркани яйца +лук; панирани; мусака; с ориз и домати. Аз също замразявам само извадени от черупките охлюви и после варя в тенджера под налягане, но с малко вода и сол за около 20 мин. след завирането - на слаб котлон (аз съм с газ) и не съм имала проблем.
Ето за това време питах-много ти благодаря.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия