За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 36 766
  • 736
# 690
Дайте идея за нещо с тиквички Hug Бързо,лесно,вкусно... Grinning
Виж целия пост
# 691
Цитат


Цитат на: mamichon в Пон., 30 Юли 2012, 22:43
Момичета колко време да варя изчистени от черупките и замразени охлюви?Утре ще ми донесат и казаха да ги сваря първо и после да ги опека с подправки и масло.Ще ги варя в тенджера под налягане и няма да мога да проверявам дали са сварени,затова ако знаете приблизително време за варене,да ме ориентирате.Благодаря ви.


Не в тенджера под налягане!!! Има опасност да се запушат дюзите от пяната и тенджерата да гръмне....В обикновена тенджера ще вариш.....Ще махаш пяната(както е казал Бонгича) ......И ще пробваш с вилицата.....Около 45 мин до 1 час трябва да са готови и крехки....

А как не са варени,а са без черупки и трябва ти да ги вариш не разбрах аз.....
Попарени са за да ги извадят от черупките,но трябвало и аз да ги варя преди да ги запека-за пръв път ще правя и не ми е ясно.И да питам,какви подправки им се слагат-ще ги правя на фурна с масло?
Виж целия пост
# 692
само черен пипер. Може и маалко червен. Но ако  са добре сварени, трябва им само едно отъркалване в тигана с масло и са готови, не фурна  Peace
Виж целия пост
# 693
Дайте идея за нещо с тиквички Hug Бързо,лесно,вкусно... Grinning
Пълнени тиквички с праз, яйца и сирене

Наскоро ядох в едно заведение пълнени тиквички. В пълнежа имаше бекон, гъбки, кашкавал или някакво сирене, маслини най-отгоре и запечени.
Една приятелка ги "подобри" като им сложи каквито имаше замразени зеленчуци (грах, царевица), мисля че им добави и яйце и станаха много вкусни.
Виж целия пост
# 694
Знаете ли , какво е точното съдържание на продуктите -мляко, сирене,  кашкавал , извара БЕЗ МЛЯКО?
Виж целия пост
# 695
Знаете ли , какво е точното съдържание на продуктите -мляко, сирене,  кашкавал , извара БЕЗ МЛЯКО?

в повечето случаи - соя! Simple Smile
Виж целия пост
# 696
Знаете ли , какво е точното съдържание на продуктите -мляко, сирене,  кашкавал , извара БЕЗ МЛЯКО?

в повечето случаи - соя! Simple Smile
То в соята лошо няма, ама кой знае какви други л***а слагат вътре..... Confused ...
Виж целия пост
# 697
само черен пипер. Може и маалко червен. Но ако  са добре сварени, трябва им само едно отъркалване в тигана с масло и са готови, не фурна  Peace

 newsm10 newsm10 newsm10

И аз така правя!
Виж целия пост
# 698
Дайте идея за нещо с тиквички Hug Бързо,лесно,вкусно... Grinning

Задушаващ лук (аз слагам повечко), добавяш ориз да се запържи леко, след това тиквички на кубчета (около 10 мин да се позадушат), домати (най-лесно настъргани) и малко преди да е напълно готово добавяш чесън, копър и магданоз. Подправки - сол, черен пипер. По желание - лютичко, може и прясна люта чушка.


Имам въпрос относно пълнени чушки. Стандартно - с ориз или с кайма и ориз. Обаче имам налични доста пилета от свекървата. Чудя се какво би се получило, ако напълня чушките с пилешка кайма и ориз. Някой правил ли е?
Виж целия пост
# 699



Всички вкъщи обичаме охлюви и ги правя по различни начини - на нещо като шницели; с бъркани яйца +лук; панирани; мусака; с ориз и домати. Аз също замразявам само извадени от черупките охлюви и после варя в тенджера под налягане, но с малко вода и сол за около 20 мин. след завирането - на слаб котлон (аз съм с газ) и не съм имала проблем.


Тиквички с ориз и прясно мляко

Тиквичките се обелват и нарязват на колелца. Прави се смес от 1вр. копър + 1вр. магданоз + 2глави нарязан лук + 1 к.ч. измит ориз + сол на вкус.
В намазнена тава се подреждат 1/2 от тиквичките. Поръсват се със сместа. Останалите тиквички се топят в брашно и се покрива сместа. Разбиват се 2-3-4 яйца с  1/2л пр.мляко и се заливат тиквичките. Поръсват се с галета и на места се слага кр.масло/маргарин. Пече се в загрята фурна на 220 градуса до готовност.
Виж целия пост
# 700
Здравейте!
Метнала съм в йена глас пилешки пържоли от бутче с малко гъби, лук на полумесеци и понеже нямах сметана - налях водичка. Мога ли към края да размия малко брашно и да го прибавя към манджата така, че да се получи нещо като сос  newsm78?
Виж целия пост
# 701
Здравейте!
Метнала съм в йена глас пилешки пържоли от бутче с малко гъби, лук на полумесеци и понеже нямах сметана - налях водичка. Мога ли към края да размия малко брашно и да го прибавя към манджата така, че да се получи нещо като сос  newsm78?
Мазнинка сложи, нали? Пробвай, даже с масълце може да направиш сосче с брашното. Пробвай, аз не готвя така, но така пише по някои рецепти Grinning .
Виж целия пост
# 702
Да, сложих мъничко мазнинка при пържолите.
Ти имаш предвид в тиганче да разтопя масло и да запържа брашното, нали така? Не съм много веща и все се страхувам да не стане на бучки, та заради това питам за номера с водата  Mr. Green.
Виж целия пост
# 703
Да, сложих мъничко мазнинка при пържолите.
Ти имаш предвид в тиганче да разтопя масло и да запържа брашното, нали така? Не съм много веща и все се страхувам да не стане на бучки, та заради това питам за номера с водата  Mr. Green.
Няма да стане на бучки, размачкай го хубаво с бъркалка и тогава малко водичка. Успех!
Виж целия пост
# 704
На мен ми е ставала кашата за гъби каша на бучки. Пускам пасатора и въпросът е решен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия