За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 36 746
  • 736
# 720
Здравейте ,върти ми се в главата нещо като салатка с пилешко месо ,майонеза и ...... Тук зацепвам какво още мога да сложа?
Виж целия пост
# 721
Здравейте.
Интересувам се дали сусамовия тахан, ако не е бил в хладилник, въпреки запечатването му , може да е рядък. Вчера си купих и като го отворих беше доста редичък, по- рядък от боза. Но мирише добре и е в срок- в магазина не го извадиха от хладилник, а беше на един рафт. Сложих го през нощта в хладилника и сега ми се струва, че се тяга, на дъното като бръкна е гъст доста- като шипков мармалад?
Виж целия пост
# 722
Здравейте.
Интересувам се дали сусамовия тахан, ако не е бил в хладилник, въпреки запечатването му , може да е рядък. Вчера си купих и като го отворих беше доста редичък, по- рядък от боза. Но мирише добре и е в срок- в магазина не го извадиха от хладилник, а беше на един рафт. Сложих го през нощта в хладилника и сега ми се струва, че се тяга, на дъното като бръкна е гъст доста- като шипков мармалад?
Да, всичко е наред.

Гери, аз си представям печено пилешко на малки късчета, зелена салата, чери домати /може и обикновени/, евентуално царевица + дресинг. Последния да е от лимон, зехтин, чесън и свежи подправки на вкус. Иначе и пиле с майонеза става + варени картофи или паста, но ми се струва тежко за тия жеги.
Виж целия пост
# 723
Момичета, две яйца са ми замръзнали в хладилника, понеже стената е ледясала. Има ли им нещо или да ги хвърлям?
Виж целия пост
# 724
Момичета, две яйца са ми замръзнали в хладилника, понеже стената е ледясала. Има ли им нещо или да ги хвърлям?
Нищо им няма, ползвай си ги.
Виж целия пост
# 725
Момичета, две яйца са ми замръзнали в хладилника, понеже стената е ледясала. Има ли им нещо или да ги хвърлям?
Нищо им няма, ползвай си ги.

ОК! Благодаря, antonia  bouquet
Виж целия пост
# 726
Здравейте! Понеже сега ще готвя за пръв път напълно сама реших да приготвя курабийки. Рецептата гледах да е някоя по-лесничка и избрах тази от Веселия готвач

Курабийки *Забързаната домакиня*
Необходими продукти

    3 ч.ч. брашно
    1 ч.ч. захар
    1 ч.ч. кисело мляко
    1 ч.л. равна сода бикарбонат
    4 с.л. олио
    1 ванилия
    смлени орехи за овалване

   
Начин на приготвяне
Содата се гаси в кисело мляко, прибавя се към захарта добавят се и останалите продукти и се омесва меко тесто. Пръстите на ръцете се топят в олио (за да не лепне тестото) и се оформят топчета, овалват се в орехите и се пекат. Печенето става в намаслена и набрашнена тава до порозовяване. По желание може да се овалят не в орехи, а в кристална захар.

Въпросът ми е има ли някакъв определен ред на добавяне на продуктите и трябва ли да ги разбивам с миксер или може с обикновена бъркалка?
Виж целия пост
# 727
Здравейте!
Направих торта и съм разочарована от това как се получи крема,
вместо да стане гладък-гъст крем,
той стана леко рядък и се пресече - получиха се малки бучки.

Кремът се състои от: 250гр. краве масло + 500гр. крема сирене "Филаделфия (original)" + 1 ч.ч. пудра захар.

Разбих едновременно маслото и сиренето - получи се гъст и еднороден крем, много хубав!
Постепенно добавих пудрата захар и веднага се пресече!!!

Къде може да е грешката ми, има ли някаква тънкост?
Виж целия пост
# 728
 и аз да попитам
имам пилешки бонфилета и картофи, искам да ги направя на фурна и да станат вкусни разбира се.
Сурови направо в тава ли, или предварително да сваря картофите и запържа филетата? да сложа ли фолио отгоре?  newsm78
доста глупави въпросчета, но съм голям карък в готвенето  Whistling
Виж целия пост
# 729
Знам че въпроса ми не е за тук, но моля за помощ.
Имаше една тема за торти за детски рожденни дни, не я откривам. Ако някой може да помогне да я намеря.
Виж целия пост
# 730
antonia ,мерси за идейките   bouquet !Наистина майонезената е малко тежичка за това време ,но точно такава ми се върти в главата  Crazy .Представям си го като нещо за мазане на филийка  Laughing .
Виж целия пост
# 731
geryaleksandrova, ако ти се яде точно майонезена салатка с пиле, най-подходящата добавка към нея са кисели краставички и ситно нарязани сварени картофи. Може да добавиш маслинки, нарязани на ивички (вместо кисели краставички).
дива77, пилешките бонфилета можеш да ги сложиш и сурови, но ги поръси с подправки по твой вкус (все пак да не са много силни), отстрани сложи картофките, залей ги със сметана и покрий с фолио. След половин час махни фолиото и запечи.
kzbmsn, според мен първо е трябвало да разбиеш маслото и пудрата захар до пухкавост и после да прибавяш крема сиренето.
mystery_me, най-добре разбивай с миксер, за да се разтвори хубаво захарта. Може и без миксер, но ще се умориш доста. Последователност: киселото мляко със содата, захарта, олиото, накрая постепенно брашното като е хубаво да го пресееш и най-накрая ванилията. Когато добавяш брашното може миксерът да е на по-ниска степен.
Виж целия пост
# 732
много благодаря, а вместо сметана мога ли да залея с мляко и топено сирене?
Виж целия пост
# 733
kzbmsn, според мен не ти се е пресякал крема, а от смесването на продукти с различна температура, маслото малко е втвърдило и е образувало бучки. Същия крем съм ползвала многократно за покрива със сирене крема и ми се е получавало така.
Вариант е да оставиш крема на стайна температура да отпуснат бучките масло и пак да разбиеш. Или аз както правя- слагам крема за няколко секунди с микровълновата, вадя гледа и разбивам пак. Но тук се иска внимание, за да не развалиш крема от високата темп.

Виж целия пост
# 734
kzbmsn, според мен не ти се е пресякал крема, а от смесването на продукти с различна температура, маслото малко е втвърдило и е образувало бучки. Същия крем съм ползвала многократно за покрива със сирене крема и ми се е получавало така.
Вариант е да оставиш крема на стайна температура да отпуснат бучките масло и пак да разбиеш. Или аз както правя- слагам крема за няколко секунди с микровълновата, вадя гледа и разбивам пак. Но тук се иска внимание, за да не развалиш крема от високата темп.

Благодаря ти! Това ще го запомня като спасителен план в такива ситуации.
Всички продукти бяха със стайна температура, близо 2 часа стояха извън хладилника.


kzbmsn, според мен първо е трябвало да разбиеш маслото и пудрата захар до пухкавост и после да прибавяш крема сиренето.

Благодаря за отговора, мисля, че трябваше да направя точно това,
но следвах инструкциите в рецептите - навсякъде разбиват заедно крема сиренето и маслото и после добавят захарта... кремът им става гъст, ама при мен май няма да се получи така.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия