Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пушене по време на бременност

  • 29 217
  • 110
   Здравейте на всички! Добрата новина е че на 37 години аз съм бременна във втория месец. Все още не мога да го осъзная,но съм щастлива! Проблема ми е че не мога да оставя цигарите! Много съм притеснена и търся някакъв съвет!
Виж целия пост
# 1
Честито! Прочети как пушенето по време на бременност може да навреди на бебето Sad Не е задължително да стане нещо лошо, но защо да рискуваш! Успех и лека бременност!
Виж целия пост
# 2
Здравейте,
може да опиташ да си свалиш книжката на Алън Кар - на мен лично ми беше много много полезна. Аз не бях бременна но с нея успях да ги спра гадовете. Не че после не ги почнах пак...Но сега съм бременна в 4-тия месец и не пуша още откакто разбрах . Аз имам два спонтанни аборта и исках да съм сигурна че съм направила всичко което зависи от мен за да е добре бебето. Това ми беше добър стимул. После толкова ми се гадеше че не можех и да си помисля за цигара. Дори и от тези на мъжа ми ми се гади и това в моя случай е супер.
Желая ти много успех
Виж целия пост
# 3
Не ти ли се изостри обонянието? Не ти ли става лошо? newsm78
Наистина - почети малко инфо за влиянието на цигарите върху плода и вземи решение. Сега носиш отговорност не само за себе си.
Пожелавам ти да вземеш мъдро решение, лека бременност и здраво бебче! Peace
Виж целия пост
# 4
Опитай се да си определиш 5 цигари на ден, разпредели си ги коя кога и не ги надвишавай.  Peace
Виж целия пост
# 5
Не бих разчитала на това с петте цигари - първо е подвеждащо, второ.. веднъж попитах директно докторката, при която ходех тук през бременността си, че съм чувала, че до 5 цигари едва ли не не пречело, че който е страстен пушач може да си ги позволява, даже уж и доктори го казвали и т.н... Тя ме изгледа почти съжалително Wink и ми каза "Не искам дори да си представя, че колега лекар би казал, че бременна може да пуши 5 цигари на ден. Не и медицинско лице, защото би било непрофесионално и невярно. Цигарите са доказана отрова, вредни и за небременни, та следователно няма количество, което може да се смята за безопасно за една бременна. Ако бременната все пак реши да го прави, да го прави на своя отговорност - но това е най-безсмислено поетият риск - но да не се заблуждава, че не е нищо толкова..."

Пиша дословно думите й, пък дано да ти помогне по някакъв начин.
Виж целия пост
# 6
аз като бивша пушачка(пушех по 2 кутии минимум) мога да ти кажа аз как ги отказах.. опитвах да намалям, опитвах какво ли не, нищо не помага освен да ги спреш от раз.. при мен стана така - не се започва "от утре" това е като с диетите - утрето така и не идва  Mr. Green казваш спирам ги днес - пушиш последната цигара.. на другия ден потиш се, хващат те нервите, яде ти се, държи ти се нещо между пръстите - еми стискаш зъби и не го правиш - едвам издържаш първия ден.. на втория ден си казваш: вчера издържах и днес ще издържа..и така няколко дни си повтаряш, че щом издържа вчера, ще издържиш и днес.. гарантирам ти, че ако издържиш 1 седмица - 10 дни няма и да помислиш за цигари, а пък особено, че си бременна и предполагам имаш идея колко е вредно да пушиш.. пък и си втори месец, скоро може и да ти се пригади, ако досега не е  Peace успех  Hug
Виж целия пост
# 7
аз също подкрепям идеята за спиране от раз.
иначе наистина никога не става...казваш край и така.
една понеделнишка сутрин си направих тест за бременност, чакайки резултата си приготвих кафе и цигара. и през ум не ми минаваше, че съм бременна.
след като видях 2-те черти прибрах кутията с цигарите в шкафа (още си е там непокътната).
и така до днес близо 5 месеца по-късно. пуши ми се понякога.....но не бих запалила.
Виж целия пост
# 8
Според мен най-добрият стимул да спреш цигарите е това ,че ще ставаш майка.
Тази мисъл трябва да е водеща!
Прочети повече информация,разгледай картинки за последствията от пушенето и ще се справиш.
Казваш че си на 37 ,това също трябва да ти подсказва ,че трябва да се пазиш повече.
Няма невъзможни неща,щом имаш желание и воля всичко се постига.
Пожелавам ти една лека бременност!  newsm03
Виж целия пост
# 9
Опитай се да си определиш 5 цигари на ден, разпредели си ги коя кога и не ги надвишавай.  Peace

 Peace Това само ако наистина, ама наистина ти е невъзможно да ги спреш.

Сове, не съм съгласна, че е непременно непрофесионално и невярно - сред лекарите също има разнообразно отношение по този въпрос, както и по много други.
Виж целия пост
# 10
Когато видях положителния тест, не успях да спра цигарите веднага. Разбира се, рязко намалих количеството. Това, което си позволявах, е да си определя брой цигари (2-3), след което не ги допушвах, а ги палех, държах ги предимно в ръка и от време на време дръпвах (колкото за идеята, че държа цигара). След около месец рязко ми се намали желанието да ги запалвам, а след два месеца изобщо не се и сещах за тях. Не ми е ставало лошо, нямам проблем с миризмите, а в момента спокойно стоя в компания на пушачи, без това да ме дразни.
Виж целия пост
# 11
Помисли си дали си заслужава да рискуваш здравето на нероденото си дете с тия боклуци!
Ако можеше да ти каже нещо в този момент, сигурно щеше да те помоли да не го тровиш...

Всички бивши пушачи, които познавам са си спрели от раз. Това с 1-3-5 цигари на ден е прах в очите. Спри ги за доброто на твоето дете !
Виж целия пост
# 12
Ако наистина ти се пуши не надвишавай 3-4 на ден. Рисковете за бебето не изчезват със спирането на цигарите, защото в организма ти има мнооогоо натрупани с времето отрови, а е доказано, че не трябва да си пушил поне 5г., за да се изчисти. Но поне може да опиташ да ги спреш и докато кърмиш ще ти е по-лесно.
Виж целия пост
# 13
Спрях цигарите от-веднъж.  Не беше лесно.  Симулираха ме думите на мъжът ми.
- Може нищо да не се случи с бебето, но ако се случи, няма да си простиш цял живот.  Ще гледаме болно дете.

Така, че ... няма какво да се чудиш.  Спирай от раз.
Виж целия пост
# 14
Опитай се да си определиш 5 цигари на ден, разпредели си ги коя кога и не ги надвишавай.  Peace

 Peace Това само ако наистина, ама наистина ти е невъзможно да ги спреш.

Сове, не съм съгласна, че е непременно непрофесионално и невярно - сред лекарите също има разнообразно отношение по този въпрос, както и по много други.
Абе да е разнообразно, ама.. колко да е разнообразно Wink Все пак надали има доктор - или изобщо човек, който може дори да си помисли, че една цигара на ден е нещо полезно.. та това си е чиста самозаблуда, та да си мислим, че нищо страшно не правим, като пушим бременни - 2, 3, 5 цигари (а то къде 5, там и 7 и... често така става, ясно е) ... Ама карай де, то всеки си носи глава  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия