Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 124

  • 113 386
  • 731
# 660
Мегита, и аз си падам по Рамщайн  Mr. GreenЛюбимата ми песен е Mein Teil (Моето парче) и е за един канибал, така че аз бих направила чиния с кървав стек  Twisted EvilИли ангелски крилца - гледай клипа и ще видиш защо
http://www.youtube.com/watch?v=sJ3kVtd2CCA
Виж целия пост
# 661
Ванче,да ти е жива издрава мама и л'бимата колежка.
Мечетата са страхотни,иначе и на мен тая комбинация от цветове не ми допада особенно.
Виж целия пост
# 662
Привет, мривет!  Mr. Green

Маринче
, много готин куфар си барнала, малко ми е странно това розово, но щом е любим цвят на мацката, няма как. Подложката е супер!

Мимира, много ти е хубава тортата с Маша и Мечока, особено той много ме кефи Simple Smile

Ей, Дани, страхтони къпкейкове! Наминавай по-честичко, пък макар и без торта! Simple Smile

Налика,
много хубава тортичка, само малко панделката не се вижда от този ъгъл на снимката. Листата на розите май може и по-тънички да бъдат, ама аз не съм спец в цветята , та може и да бъркам Simple Smile

Туната, страхотно цветове съчетание, да ти е жива и здрава дъщеричката. Може би на панделките им липсват крайчета или пък нещо ми идва по-дълка формата им, но нещо малко не ми седят както трябва.  Rolling Eyes Всъщност може и от ъгъла на снимката да е, защото е снимана леко отгоре Simple Smile

За една торта с кръгли блатове /тези дето се продават/, колко фондан ще ми трябва защото смятам да поръчам в един от сайтовете. Гледам че има разквасовки по 1 кг. и 2 кг. и 5 кг. Един килограм дали ще ми стигне за покритие и за малко фигурки отгоре. Колко ходе приблизително за да знам колко да поръчам. Ако поръчам повече мога ли да го съхранявам във фризера и колко време. Благодаря ви.
За торта с 24см диаметър 1кг ще ти стигне, а това от което ти остане от фондана, ще си направиш фигурките. Може би е най-добре да ти е в бяло тортата, за да можеш остатъка да го оцветиш в каквито цветове искаш!

Ванче, на мене синьо и кафяво ми е любима комбинация и адски много ми харесва тортата! Виж зеленото обаче хич не ми е на сърце, но да ти е жива и здрава майчицата и много да я слушате!   bouquet
Да си задам въпросите - релефът по лентите на долния етаж с какво е правен , а също и постелката със звездичките върху която седи Мечо Simple Smile Какви са телчетата, на които са стърчащите звездички и от къде ги поръчваш, аз явно съм взела някакви много тънки и ужасно се огъват, а дори и не са големи звездичките Sad
Виж целия пост
# 663
Да си задам въпросите - релефът по лентите на долния етаж с какво е правен , а също и постелката със звездичките върху която седи Мечо Simple Smile Какви са телчетата, на които са стърчащите звездички и от къде ги поръчваш, аз явно съм взела някакви много тънки и ужасно се огъват, а дори и не са големи звездичките Sad
Релефът е правен с едни релефни листове. Преди време тук нападнахме един сайт за Фимо и пластелин, на смешни цени, та тогава ги изкупих всичките. Телчетата са си обикновените, но мисля че са №20, а не най-стандартните №24.
Благодаря за поздравите за майка ми.
Искам да се върна назад да ви разгледам, но сте ми избягали 6 страници.  Shocked
Виж целия пост
# 664
Искам да се върна назад да ви разгледам, но сте ми избягали 6 страници.  Shocked
А аз поне 26  ooooh! Ама гледам залягаш над крикъта  Mr. Green
Виж целия пост
# 665
Ванче ,невероятно изглеждат тортите за мама .Настина си заслужава да го имаш този крикът.
Виж целия пост
# 666
Не се чувствам компетентна да обсъждам и коментирам тортите ви,всички са невероятни  Hug
Ето и една от мен,проблема при нея е,че разточих много на тънко ММ  Embarassed и въпреки огромните ми усилия,измазвайки хубаво с маслен крем,пак ми не ми се получи хубав ръб на тортата  #Cussing out


Попаднах на един он-лайн сладкарски магазин,който не го видях на първа страничка,ако искате може да го добавите,струват ми се добри цените.
http://sladkatakushta.com/

Имам и един въпрос,какво ще рече Трансферно фолио  newsm78 Embarassed
Виж целия пост
# 667
Тази торта направо ми взе здравето...първо крема стана рядък(млечен +маскарпоне и боровинки),трябваше да добавя желатин (Благодаря за съдействието),после се оказа,че не съм изпекла достатъчно блатове...,от страх желатина да не стигне до захарното покритие сложих и блат за капак от горе,това пък я направи прекалено висока и с тази подложка изглежда като шапка....Най-големия ужас започна ,когато извадих фондана,троши се,цепеше се по ръбовете...след петия  провален опит да я облека изцяло от доброто измазване нямаше и следа,а фондана приличаше на тесто за пай...Някак си успях да метна един кръг от горе и две ленти от страни...опитах да прикрия следите...За апликацията вече нямах желание и не се старах особено,а и нямах време,часът беше 2.00 посред нощ,а тортата беше за другия ден на обед,аз сутринта изпращах ученик и нямаше как да довършвам...Идеята беше тортата да е като блузата...голяма излагация...Въпреки всичко ,поръчителката като я видя,каза,че е същата,целуна ме и Благодари...ако не го беше направила сигурно никога повече нямаше да се наема да правя торта за някой друг...Извинявам се за дългия пост,но имах нужда споделя с някого...ето го и моя позор
Виж целия пост
# 668
Здравейте, аз най-накрая приключих със скитнята, вече съм на работа, изобщо класика.

Изпуснала съм цялата тема, мисля  Thinking и ще ми е невъзможно да ви наваксам.
Ще следя от тук нататък.

Имам много за показване, тези дни ще започна да качвам. Сега ме трови една детска молба. Дъщерята на една колежка иска торта с уинкс, но фигурки. Като ме знаете колко съм добра в моделирането, представяте си ужаса ми, предполагам.
Та...има ли някъде стъпка по стъпка на тези безобразни особи?
Виж целия пост
# 669
Здравейте, аз най-накрая приключих със скитнята, вече съм на работа, изобщо класика.

Изпуснала съм цялата тема, мисля  Thinking и ще ми е невъзможно да ви наваксам.
Ще следя от тук нататък.

Имам много за показване, тези дни ще започна да качвам. Сега ме трови една детска молба. Дъщерята на една колежка иска торта с уинкс, но фигурки. Като ме знаете колко съм добра в моделирането, представяте си ужаса ми, предполагам.
Та...има ли някъде стъпка по стъпка на тези безобразни особи?
Aз съм си запазила ето товаhttp://www.facebook.com/media/set/?set=a.271583819526740.72142.2 … 245249&type=3
Виж целия пост
# 670
Здравейте момичета, влизам само на бързо да питам, после ще чета и пиша.
Трябва ми стъпка по стъпка как се прави фигурка на акула, торта акула и торта змия.Рових снощи и тази сутрин, но не намерих нищо.Моля ако някой има нещо, нека го пусне.
Благодаря
Виж целия пост
# 671
Тази торта направо ми взе здравето...първо крема стана рядък(млечен +маскарпоне и боровинки),трябваше да добавя желатин (Благодаря за съдействието),после се оказа,че не съм изпекла достатъчно блатове...,от страх желатина да не стигне до захарното покритие сложих и блат за капак от горе,това пък я направи прекалено висока и с тази подложка изглежда като шапка....Най-големия ужас започна ,когато извадих фондана,троши се,цепеше се по ръбовете...след петия  провален опит да я облека изцяло от доброто измазване нямаше и следа,а фондана приличаше на тесто за пай...Някак си успях да метна един кръг от горе и две ленти от страни...опитах да прикрия следите...За апликацията вече нямах желание и не се старах особено,а и нямах време,часът беше 2.00 посред нощ,а тортата беше за другия ден на обед,аз сутринта изпращах ученик и нямаше как да довършвам...Идеята беше тортата да е като блузата...голяма излагация...Въпреки всичко ,поръчителката като я видя,каза,че е същата,целуна ме и Благодари...ако не го беше направила сигурно никога повече нямаше да се наема да правя торта за някой друг...Извинявам се за дългия пост,но имах нужда споделя с някого...ето го и моя позор


За такива, които не се занимават с това да не мислиш, че разбират какви недостатъци има? Много си е хубава тортата. Знам как се чувстваш, колко труд и време изисква, но накрая като видиш доволен човека, за когото си я направила, забравяш за ядовете  Hug.

Ето пример и от мен.
Приятелка ми поръча торта чанта за следващия ден!, това ми го съобщава в ранния следобед. Обещах й, какво да правя... и се започна мъката. Първо, че блатовете ми бяха много меки и трудно се режеха. Скалъпих горе-долу формата. Кремът трябваше да е бял ганаш, съсипах 3 шоколада, в момента, в който почна да разбивам веднага се пресича. Всичко спазвам както трябва, и друг път съм правила ганаш, но точно сега така да стане. И ето първият ми въпрос защо мислите ми се пресича шоколада? Ползвам Милка, ако това е от значение. Накрая намазах блатовете със сладко и отгоре сложих само бита сметана. Втори въпрос - как правите тези кремове да седят така дебело, на мен винаги ми се получава тежка тортата и кремът се сбива. Желатин не обичам, така че го изключвам като вариант.
Измазах добре с масло, но пак ми се получи "целулит". Обърках формата на чантата, направих я като несесер. Тук вече ми мина през акъла да хвърля всичко, но си помислих, че не съм дете и като правя нещо е добре да се боря до край, най-лесно е да се откажеш. Запълних дупките и отгоре метнах още фондан, то се вижда лентата в средата. Украсата е доста смотана, защото нямам никакви инструменти (освен едни формички за маргаритки) и всичко правя с ръцете. Нямаше време за съхнене, ама това е положението.  На всичкото отгоре и приятелката ми си е претенциозна, знае точно какво иска и това много ме притесняваше.
Резултатът беше, че всички много харесаха тортата, и на вид и на вкус, и това на мен ми стига. Все пак ми е трета торта с фондан и има още мнооого да уча.
Ето я измъчената торта:
Виж целия пост
# 672
Здравейте момичета, влизам само на бързо да питам, после ще чета и пиша.
Трябва ми стъпка по стъпка как се прави фигурка на акула, торта акула и торта змия.Рових снощи и тази сутрин, но не намерих нищо.Моля ако някой има нещо, нека го пусне.
Благодаря

Това е пример за фонданова змия, но логиката на правене на 3Д торта е същата - вместо фолио - блат и крем. Да не забравя - МаринаД е автор Simple Smile)))
http://cakeslibrary.blogspot.com/search/label/%D0%97%D0%BC%D0%B8 … D0%BF%D0%BA%D0%B0

Ето и за торта акула https://www.google.bg/search?q=shark+cake+tutorial&hl=bg& … =1280&bih=695

Ще коментирам утре, евентуално  Mr. Green
Виж целия пост
# 673
Marieta Благодаря,за подкрепата,аз имах и достатъчно време и желание,но не ми се получиха нещата...За шоколада мисля,че тази марка не е особено подходяща,но нека по-опитните да кажат,за крема май трябва да е плътен за да не попива и да не притискаш блатовете  ,щом не обичаш желатин ,може да ползваш нещо от типа на крем Оле на д-р Йоткер за да го сгъстиш ...(моето не особено компетентно мнение)
Тортата ти изглежда доста добре!
Виж целия пост
# 674
Здравейте, аз най-накрая приключих със скитнята, вече съм на работа, изобщо класика.

Изпуснала съм цялата тема, мисля  Thinking и ще ми е невъзможно да ви наваксам.
Ще следя от тук нататък.

Имам много за показване, тези дни ще започна да качвам. Сега ме трови една детска молба. Дъщерята на една колежка иска торта с уинкс, но фигурки. Като ме знаете колко съм добра в моделирането, представяте си ужаса ми, предполагам.
Та...има ли някъде стъпка по стъпка на тези безобразни особи?
Aз съм си запазила ето товаhttp://www.facebook.com/media/set/?set=a.271583819526740.72142.2 … 245249&type=3

Благодаря
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия