Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 124

  • 113 383
  • 731
# 675
Здравейте момичета, влизам само на бързо да питам, после ще чета и пиша.
Трябва ми стъпка по стъпка как се прави фигурка на акула, торта акула и торта змия.Рових снощи и тази сутрин, но не намерих нищо.Моля ако някой има нещо, нека го пусне.
Благодаря

Това е пример за фонданова змия, но логиката на правене на 3Д торта е същата - вместо фолио - блат и крем. Да не забравя - МаринаД е автор Simple Smile)))
http://cakeslibrary.blogspot.com/search/label/%D0%97%D0%BC%D0%B8 … D0%BF%D0%BA%D0%B0

Ето и за торта акула https://www.google.bg/search?q=shark+cake+tutorial&hl=bg& … =1280&bih=695

Ще коментирам утре, евентуално  Mr. Green
Ей, къде хвърли девойката ти, бе JoyСпоред мен за 3Д торта- змия бая ще се озори, ако ползва тая логика LaughingПо-скоро мисля, че Ван444ето имаше някъде стъпка по стъпка на торта-змия-изключително сполучлива.По спомени- тялото се оформяше на място, с изрязване,за да се получат " навивките", а отделно се правеше само главата и се поставяше най-отгоре-по средата,да стърчи.Виж- за фонданова змийка- точно това е, само че аз бях сигурна предварително, че каквато и змия да направя няма да я ядат моите дечурлига и затова си улесних, олекотих и поевтиних работата Joy Joy JoyНалика, ако можеш намери си отпечатък за люспите,щото моят начин по-скоро може да се ползва за терапия в лудница Mr. Green JoyИ- успех!!! Hug
Виж целия пост
# 676
Здравейте момичета, влизам само на бързо да питам, после ще чета и пиша.
Трябва ми стъпка по стъпка как се прави фигурка на акула, торта акула и торта змия.Рових снощи и тази сутрин, но не намерих нищо.Моля ако някой има нещо, нека го пусне.
Благодаря


По-скоро мисля, че Ван444ето имаше някъде стъпка по стъпка на торта-змия
ЕТО Я  Sunglasses
Виж целия пост
# 677
Много отдавна не съм ви навестявала, но покрай сватбата ми беше доста натоварено, снимки от нея ще показвам като ги получа Simple Smile Тортата не беше това, което исках, но си личеше, че сладкаря се беше постарал доста, според възможностите си, есествено. 
Понеже сватбата ми беше на 9 септември, както и сватбата, която стягаше Дитсан, нямаче как да не проверя каква торта е спретнала. Поздравявам я искрено и желая на младите много здраве, щастие и дълъг семеен живот! А на Van4eto специални комплименти за красивата сватбена торта!
Ани, не мога да не спомена, че сватбената ти торта е просто прекрасна! Много чиста, сепла и красива!
Един въпрос от мен  Grinning Някой може ли да ми препоръча книга наръчник за декориране на торти...основни напътствия, препоръки, стъпка по стъпка. Най-вече за цветя от захарно тесто. Може и просто автор да ми препоръчате, че в нета открих сто книги, а ми се иска да е нещо, стойностно и полезно.
и за да не е съвсем гол поста ми ви качвам няколко снимки от тортата, която приготвих след сватабата за кръщенето на наше близко бебче  Simple Smile , ,
това е първият ми опит за лилиум, не стана така както ми се искаше, но мисля, че се справих що годе прилично...а и бебенцето ми е първо Simple Smile
Виж целия пост
# 678
Здравейте, момичета!
Моля, кажете ми онлайн магазин за закупуване на фурситура/кристалина или магазин във Варна, но в който се предлагат и малки количества. Някой беше питал скоро, но не видях отговори.
Виж целия пост
# 679
Здравейте, момичета!
Моля, кажете ми онлайн магазин за закупуване на фурситура/кристалина или магазин във Варна, но в който се предлагат и малки количества. Някой беше питал скоро, но не видях отговори.
Обади се на телефоните на магазин Торнадо в Пловдив (потърси го в Гугъл) и поискай да ти изпратят.Аз поръчах по моя близка,която имаше път към Пловдив и говорих и с момичето по телефона (не знам дали е собственичка или работник),но ми каза,че ако искам може да ми изпращат техни продукти с куриер.Разфасовката е 1,5кг
Виж целия пост
# 680
Аллааа,ето ти телефона на Торнадо 032682442.Имат фарсистура на 1,500 и правят доставки чрез Еконт.
Нинчето ,преди и аз имах този проблем ,но откато измазвам тортите първо с трохи + маслен крем и после само с маслен няма  грешка става идеално гладко.
Илариана ,впечатлена съм от твоята торта ,много е готина и почти едно към едно с оригинала .Напълно заслужена целувка от клиентката .Аз рисувам с клечка за зъби върху сметанови торти и зная колко е трудно.
Мариета ,чудесна  чанта ,много добро съчетани е на цветовете.
Мадлене ,много добър старт .За постъпков материал за цветя виж в библиотеката на първа страница .Лилиумите са си доста врътня ,но си заслужава
Виж целия пост
# 681
Здравейте!
Може ли да ми кажете дали мога да оцветя  сладкарската сметана и дали ако украся тортата днес утре няма да се е размазала?
Много ви благодаря!
Виж целия пост
# 682
Привет,
много благодаря за помоща относно змия/акула.Да, обаче жената не е много наясно какво иска и аз сега седя и чакам.Колебае се между змия, самотен остров и сега новото е пица.Направо ме уби с тая пица.Ще ровя сега да търся как се правят зарзавати и салами.Ако някой има нещо нека го метне.Съжалямав че ви хвърлям от тема на тема, ама и аз седя на стендбай и чакам окончателно решение,а през това време ровя и се чудя какво да измисля.Мислех си маса с покривка и пица, че някак не ми се връзва цялата торта да е като пица.
van444eto , отново страхотни торти.Мечетата са уникални.А пък на мен това ми е дна от любимите цветови комбинации. Embarassed
ani_d  розите трябва да са по-тънки, ама те и дебели ме измъчиха.
*nin4eto* хубава ти е тортата.И аз така и не мога да се науча да разточвам по-дебело, а трябва.
ilariana добре ти се е получила минито.
Marieta браво за чантата.На мен пък това розово не ми е на сърце, ама то на вкус и цвет тавариш нет.
madlene бебето е много сладко.
Е, хайде.Отивам да ровя из библиотеката да търся как се прави храна.Който може да помага.
Виж целия пост
# 683
Налика,нямам време да ровя    но във този сайт има всичко постъпково.
        http://www.lovelytutorials.com/forum/
Разучи го,много хубаво защото занапред много ще ти помага.
Има шаблони и постъпкова информация за почти всичко.Има и идеи за торти
Виж целия пост
# 684
Нинчето ,преди и аз имах този проблем ,но откато измазвам тортите първо с трохи + маслен крем и после само с маслен няма  грешка става идеално гладко.

Благодаря за помощта,още идната седмица ще го пробвам,че ми предстои двуетажна торта с цветя,дано да се справя.А какъв маслен крем използваш?Аз го правя или маргарин с пудра захар,или маргарин с конфитюр (вкуса е по-добър тогава).
nalika,сайта който ditsan е пуснала е наистина страхотен,а ето и постъпково как се прави салам http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=3459
Виж целия пост
# 685
Благодаря ви.Аз ровя из този сайт редовно.Вчера рових за зарзавата, но не намерих.Явно руския не ми е силен, въпреки че то и на английски е написано в заглавието също.Сега пак ще ровя.
Виж целия пост
# 686
Божеее,къде съм гледала аз??? Embarassed То всичко има.Благодаря много момичета.
Виж целия пост
# 687
 Hug Stop
Uspeh!
Виж целия пост
# 688
Хайде, привет
връщам се мъничко назад с надеждата да не обидя някого, че не е изкоментиран, но не мога да се върна дотам, докъдето съм коментирала преди. Първо благодаря за коментарите относно последните ми творения Simple Smile Сега е мой ред Simple Smile
St.Anger , с оглед на това, че опит с такъв тип торти нямам, не мога да кажи нищо различно от това, че си се справила чудесно, имайки предвид и перипетиите, които си имала покрай действието около тортата Wink Браво за първата ти фонданова торта!!! А относно тези с претенциите - да ходят сами да си ги правят за 20 лв. На мен боите ми отиват толкова, особено като боядисвам и дъствам.
ditsan, при теб, скъпа моя, винаги си личи когато правиш нещо с кеф и кога не. Спондж боб е очарователен, докато виж другото чудо, което нямам идея какво е, мога да си заложа главата, че си го правила, за да мине тортата и да замине Simple Smile К'во стана с уроците по снимане около фонтанчето? Simple Smile)) Кросовата торта е страхотна и внушителна Wink Излишни са ми снимките на моторите при нея
 Marieta , сега е твоят наред Simple Smile Страхотен е, харесва ми това, че е седнал, а подложката ти е трепач! Имаш малко неравности при покриването, но ти отскоро май правиш торти и ще се измъкнеш от това с практиката. Чантата ти е хубава, изчистена. За белия ганаш не знам, аз не го разбивам, а добавям малко масло. И слагам примерно 1:2 шоколад и после отделно смесвам с предварително избита сметана. Не разбирам какво имаш против желатина, при него е важно как се работи с него, за да се постигне пухкав ефект, но той самият няма вкус.
nalika, идейно и добро изпълнение на Джексъновата торта. Тя е по мотиви на едно от саката на Майкъл, нали? Букетът от рози е прекрасен, но аз лично бих заменила тия изтъркани фитили с една ваза.
ani_d , е тия семплите тортета, ако знаеш как ги обичаааам Simple Smile
 ilariana , сигурно е късно за отговор, но да ти кажа - желатинът можеш да го ползващ за сгъстяване на всякакъв крем. Той няма досег с покритието, защото първо е изолиран от него с последния блат, а после и с измазването. Самият желатин е съставка в повечето захарни теста, приготвени у дома. Аз намирам тортата ти с Мини много симпатична и успешна, разбира се има някои технически неща, които могат да се оправят, но иначе ми е много сладка. Не разбрах - апликация или рисунка е това или комбинация от двете Simple Smile
 betina33 , теб май ще те запомня основно с цифровите ти торти Simple Smile)) Харесва ми много и ще те помоля да дадеш малко повече инфо как така хубаво развя знамената. Къпкейкчетата много ми харесват, за мен това е такава врътня, че ме губите за каузата украса на кексчета и бисквити Simple Smile
МаринаД , скрий се с тия торти молим, депресираш, комплексираш хората. И най-вече си скрий подложките, ама преди това кажи какви са дъстовете, които си изсипала върху нея Simple Smile С конкретни имена, моля. Относно твоята змиица, имах идеята, че като технология на направа на кожата и оцветяването може да се използва твоя тюториъл, а вече сглобката може да е всякаква Simple Smile
mimira, мечокът на твоята торта е страшен пич! По Маша има какво още да се желае, но човешкото лице е особена работа Wink Браво и за старанието по подложката. Сладките ги пропускам, защото ме хвана щръклицата от бройката Wink
Дарилка, при теб всичко, дори и едни кексчета изглеждат страшно елегантни!
tunata Толкова е нежна тортата! Има малко детайли, но са съчетани съвършено за мен! Цветовете са фини и нежни и в много силен контраст с тези черни шарки! Те са от трансферна хартия нали?
van444eto излизай пред строя и почвай с обясненията  Naughty Къде ходиш ти, че не си действала, а? Хората чакат  Mr. Green Между другото добавих и едно клипче на Шемета за бугенвилии. Сига, тортите - да е жива и здрава маминка! И поздрав на любимата ти колежка. Заигравката с кри-къта е интересна, ама честно, не си падам по такъв тип. От друга страна пък, аз много обичам тази цветова комбинация на мечетата и откровено ти завиждам за колекцията релефи.
*nin4eto* , компетентна, некомпетентна, всяко мнение има своята ценност. Да не говорим колко е важно задаването на въпроси и особено внимателния им прочит Simple Smile Не се притеснявай, тук съдници няма. Тънкото покритие наистина може да е причина за този целулит, имаш ли смутър? С него нещата доста добре се изглаждат. Освен това, аз при измазването отделям специално внимание на ръба, защото, ако отнякъде ми се подава блат или ръбчето не е добре покрито, веднага ми се къса фонданът Simple Smile
madlene, тортата ти е чаровна, нежна и пъстра. Лилиумът има нужда от доста работа, но винаги се започва от някъде Simple Smile

Сега е мой ред да си покажа произведението:


Кремът е шоколадов мус с боровинки и кондензирано мляко, рецептата е тук: http://vaklina.blogspot.com/2012/09/blog-post_3576.html
Виж целия пост
# 689
Mishoka, благодаря за коментара  Hug. От полза ми е.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия