Коледа 2012- 2 част

  • 77 844
  • 735
# 30
Ехееее, колко нещо сте изписали, връщам се да ви чета нещо от моята миналогодишна трашеза
Виж целия пост
# 31
 Много красива и апетитна изглежда тази "тиква цигулка". С какво е пълна?Как е приготвена?Чудесна е.
Виж целия пост
# 32
Запис и от мен, да ви следя.   bouquet
Виж целия пост
# 33
Момичета, утре мисля да се запася с марципан от Пени, кажете моля ви къде да го съхранявам до Коледа - хладилник, фризер или няма проблем да си го държа в шкафа?
Виж целия пост
# 34
Момичета, същият марципан го има в Кауфлан още от средата на октомври и ми се върти нещо, че цената беше (ако не се лъжа) 1,50/1,60 лв. Ако има някой път да погледне, те са при бисквитите и вафлите, заедно с други коледни лакомства.  Wink

Le Soleil* аз го съхранявам в шкафа и няма проблем!
Виж целия пост
# 35
Нова тема, благодаря  bouquet

За да не е гол запис имам въпрос : сдобих се с ето това , снимката е линк към по голяма такава Peace.
Искам да го ползвам за Панетоне, мисля че е подходящо, въпросът е дали става да забъркам и АКК, предвид че плодовете не са сухи newsm78
Виж целия пост
# 36
ilinayor да разбирам ли, че онези красоти си ги покрила с марципан, оцветен с червена, бяла и зелена боя?
Виж целия пост
# 37
Нова тема, благодаря  bouquet

За да не е гол запис имам въпрос : сдобих се с ето това , снимката е линк към по голяма такава Peace.
Искам да го ползвам за Панетоне, мисля че е подходящо, въпросът е дали става да забъркам и АКК, предвид че плодовете не са сухи newsm78

Става. Peace
Виж целия пост
# 38
Да се запиша и аз в новата тема - повече ви чета отколкото да пиша, но сега имам и въпрос - кое тесто ползвате за шприцовани сладки? пробвах едно обикновено за курабиййки ,ама като шприцовам и следката не ще да се отлепи. по-трърдо ли трябва да е като цяло тестото или  не ? иначе спретнах за едно кръщене едни линцерови сладки ... много хубави стават ......
Виж целия пост
# 39
ilinayor да разбирам ли, че онези красоти си ги покрила с марципан, оцветен с червена, бяла и зелена боя?

Онези от първата снимка да, точно с марципан, всичките. В началото обаче не бях го затоплила и разточила добре и покритието стана по-дебеличко, но после задобрях. Джема беше написала в миналата тема, че това става и в микровълнова. Мислих, че ще е неприятен вкуса, но всъщност си беше доста приятно, според мене дори е по-вкусно от колкото с айсинга. Безспорно си зависи си и от вкусовите качества на марципана. Пропуснах да спомена, за такива, които като мене не са работили до сега с марципан е, че трябва да се оставят слдките потделно, без да се затрупват - за да изсъхне марципана, защото при мене се нараниха някои. Една нощ мисля, че беше достатъчна за втвърдяване и готовност за нареждане в кутия.
В заключение - украсата с марципана ми беше допълнително удоволствие с повторното изрязване на формичките. Това ми е най-забавно, че с бая фигурки съм се снабдила, поне да ги експлоатирам.  Mr. Green
Виж целия пост
# 40
  Hug
Вчера забърках една доза за меденки по твоята рецепта, на свършване са Simple Smile. Получиха се страхотни, не са твърди, а мекички и много приятни за хапване Simple Smile
Виж целия пост
# 41
 Nature Snowman
Виж целия пост
# 42
Радвам се,ч е са се харесали и аз току - що изпекох една доза- къщички, защото в неделя сме на освещаване на нов дом. И сега се чудя как да ги украся точно. Вероятно утре ще украсявам.

Скрит текст:
Виж целия пост
# 43
Джемма   bouquet
Аз с удоволствие следя красотите които творите тук....далеко са от възможностите ми,но като начало ще започна с едни меденки.Надявам се да ми се получат  Praynig
Виж целия пост
# 44
Да се запиша и аз в новата тема - повече ви чета отколкото да пиша, но сега имам и въпрос - кое тесто ползвате за шприцовани сладки? пробвах едно обикновено за курабийки ,ама като шприцовам и следката не ще да се отлепи. по-трърдо ли трябва да е като цяло тестото или  не ?
Опитай с шприц бисквитите на Джема, има ги на първа страница на темата (използвам повода да й благодаря за хубавите рецепти). За да се отлепват бисквитките от шприца, трябва тавата ти да е суха и студена. Не слагай хартия за печене, не мажи с мазнина, шприцовай директно върху тавата. Като правя тези сладки, въртя три тави - една се пече, една се зарежда, една се мие, изплаква се със студена вода и се подсушава със салфетка. Не е сложно, става сравнително бързо и накрая имаш голямо количество чудесни сладки  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия