Коледа 2012- 2 част

  • 77 868
  • 735
# 510
Благодаря и на двете    bouquetА колко са 5гр.какао и 30гр пудинг.Как ги мерите?
Виж целия пост
# 511
Благодаря и на двете    bouquetА колко са 5гр.какао и 30гр пудинг.Как ги мерите?
Ами аз като начинаещ кулинар меря абсолютно всичко с ел.везна, до грамчето  Laughing
Nudel33, мерси, похвалата от теб означава много  Hug
Виж целия пост
# 512
mimi0585 , и аз както kiara69 меря с ел.везна. Иначе едно пакетче пудинг е 38 гр. На око може да си прецениш. В крема се слага масло. То като истине го втвърдява в случай, че ти стане малко по-рядък пудинга.
За какаото около 2-3суп.лъж. Писала съм, че може и да се пропусне. Така, че количеството не е много прецизно. Последния път като ги правих се заблудих и сложих само 1 суп.лъж. и чак като ги изпекох забеляза,че са станали по-светли. Wink Това не се отразява на вкуса.

kiara69, ние с теб се надпреварваме да отговаряме.  Wink  Hug

Аз съм замесила едни меденки по австрийска рецепта. След малко ще ги пека.
Направи ми впечатление, че меденките тук се правят задължително с ръжено брашно и подправките за меденки, които се продават готови в пакетчета.
Показвам снимка на тестото и подправките.
Виж целия пост
# 513
Kiara страхотни бисквитки (аз, както е видно, имам слабост към бисквитките изобщо).
Вчера правих меденки, станаха бижу Heart Eyes Половинката каза, че са шедьовър, после набързо се поправи, че са отвратителни на вкус и вместо да се червя да ги раздавам предлага да ги оставя на него и дребната, за да им видят сметката бързо-бързо и да няма помен от провала ми Joy
Днес мисля да спретна едни забравени сладки, но да видим дали детето ще е съгласно Simple Smile
Утре ще покажа творенията:)
И последно - пребиваването в тази тема краде от свободното време и вреди на вашия портфейл Mr. Green
Виж целия пост
# 514
Браво, момичета за сръчността. някои даже с украсата са започнали. Аз не бързам с нея. Понеже в семейството са все моряци- и баща ми, и мъжът ми, че и големият син вече, та Никулден е почитан празник, не ми се връзва с коледната украса, затова чак след 6-ти започвам да украсявам.  

Шоколадово-портокаловите бисквитки ме заинтригуваха, благодаря за рецептата.

Бисквитка, това предупреждение да го сложа ли на първа страница с огромни букви? hahaha Joy

Виж целия пост
# 515
Отново ви благодаря. Hug
Виж целия пост
# 516
Nudel33, тези ръжени меденки звучат интересно. Ще чакаме снимки и рецепта.
Бисквитка, какъв загрижен мъж имаш, как се старае човека да не се излагаш и каква готовност да се жертва   hahaha А предупреждението е абсолютно вярно! Ето, вместо в неделния ден да се излегна с книжката, аз правя сладки!
Ето ги и тях - Виенски Коледни орехови бисквитки, половината ги потопих в шоколад и кокосови стърготини и шок.пръчици, а другите оставих голички, така пожела хлапето. Много хубав орехов вкус имат и от една доза излязоха доста бройки.
Виж целия пост
# 517
Не мога да ви стигна, супер бързи, сръчни и внуснички сте Simple Smile

Нудел и аз чакам меденките и задължително ще ги пробвам щом са с ръжено тесто мммм, обичам го това брашно, вкъщи почти само ръжено се яде  Embarassed

  bouquet
Виж целия пост
# 518
Аз сега да си покажа пак идеите, че коледната лудост вече ме е обзела  Laughing  Joy

Виж целия пост
# 519
Сушени череши има във Фантастико в Хаджи Димитър, предполагам, че и в другите ще има. Нам, ират се точно до плодовете и зеленчуците, има всякакви сушени плодове и зеленчуци.
Виж целия пост
# 520
Привет момичета   bouquet
 Тази мания за пазаруване на разни пособия за сладки , декораций и т.н е и при мен  Peace
Направих няколко опита :
1 Ванилените кравайчета на Наталина - станаха идеални , детето го хареса / което е водещото в направата на каквото и да било у дома /.Замених орехите със фъстъци и станаха задоволителни  Wink.
  Ометоха се !!!
2 Опит с медено тесто да направя кошничка ползвайки шаблон купичка- всичко беше ок до момента с отделнето от шаблона след изпичането  Tired счупи се ! Втори опит в/у хартия за печене и друга купа по- голяма, по дебели фитили  ooooh!. Катастрофа - една част опечена друга не абе зле.
Та така явно за този вид купички и кошнички ще трябва да е обикн . тесто   Thinking
 ПРовалените проекти си ги хапнахме сладко сладко с детето Simple Smile
Виж целия пост
# 521
Бързам да покажа меденките. Станаха много хубави. Точно както купените на вкус и вид. Много съм доволна. Който иска да опита, ето и рецептата.
Ако Джемма желае може да я приложи на първа страница към другите рецепти.

Меденки / Honiglebkuchen

500гр. ръжено брашно
125гр. захар
125гр мед (течен)
3 яйца големи ( L )
2,5 – 3 ч.л. сода
2 с.л. подправки за меденки

Брашното се пресява, към него се прибавят захарта, содата и подправките. Яйцата заедно с меда се объркват в друг съд и се прибавят към брашното. Всичко се обърква до тесто не много твърдо. Увива се с свежо фолие и се оставя в хладилника за ½ час.
След това се точи и се изрязват фигурки. Преди печене фигурките се намазват добре с прясно мляко, за да станат хубави гладки и лъскави.
Пече се при 175°C с вентилатор за 7 – 8 минути.
Оставят се да истинат и се прибират в метална кутия за няколко дни, за да омекнат.
Разточих първата тава на 7 – 8мм, но ми се видяха дебели. Другата тава на около 5 – 6мм. Станаха по-добре.
Излизат около 60 бр.

Виж целия пост
# 522
Мдаааа, сега и ръжено брашно ще се купува и ръжени меденки ще се правят...  Laughing
Nudel33, наистина изглеждат много лъскави и вкусни, ще взема да заменя едната от планираните 3 дози меденки с тези. Мерси за рецептата  Hug
Виж целия пост
# 523
От мен днес едни сладки по рецепта на mama1+2  Hug
Виж целия пост
# 524
Имам един въпрос: започнах да преписвам рецептата за меденките на nudel33 , но не пише да се слага някаква мазнина (масло, маргарин). Дали е пропуснато или рецептата е така?  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия