Коледа 2012- 2 част

  • 77 838
  • 735
# 555
Момичета,

видяхте ли промоцията в Лидл. Аз лично мисля да си купя захаросани корички и череши от там. Изглеждат много добре!
коричките не ми хареса - безвкусни са  Crossing Arms
Виж целия пост
# 556
Аз съм готова с моите щолени.  Simple Smile чакам да изстинат, за да ги увия и прибера в хладилника. Така хубаво ми миришеше цяла вечер..... Много го обичам този щолен.  Wink
По коя рецепта правиш щолен аз ползвам първата(Дрезденски щолен) и станаха много огромни?

lux чудни корички поздравления! А лепнат ли така? Аз моите си ги пробирам в буркан и в хладилника.

МоРсКа СиРеНа ако пише 1п е 10гр
Виж целия пост
# 557
m-i   bouquet
Виж целия пост
# 558
Момичета, за меденките на Джемма,канелата колко грама е/или ч.л.Че моята е в бурканче и не знам колко дда сложа.
Около 2 чаени лъжички равни !
Виж целия пост
# 559
Джемма, аз гледах клипчето - но би ли ми казала рецептата за масленото тесто?
И нямам такъв робот, предполагам може на ръка да меся>

nudel33, два въпроса и по твоите споделени рецепти:

Какво имаш предвид под свежо фолио - това прозрачното ли?
За Schoko-Nuss-Kugeln - пише само шоколадова глазура - аз не знам как да я направя  Blush
Виж целия пост
# 560
Правя и аз Дрезденския, но половин доза и ми излизат два големи.
Виж целия пост
# 561
Вчера изчетох цялата тема и цяла нощ сънувах, как приготвям сладки!  Mr. Green Откачена работа!  Grinning

Моят списък няма да е много дълъг. Набелязала съм си:
1.Бонбони Рафаело на Мариета
2.Ванилени кравайчета на Наталина
3.Забравените сладки
4.Линцеринови сладки на Наталина
5.Локумките на Джема
6.Меденките на Джема
7.Соленките на Джема
8.Шприц-бисквитите на Джема.

Чудя се много дали да не забъркам и АКК.
Въпрос: ако замразя сладките в обикновени найлонови пликове, дали ще е се умирише фризера? Нямам вакуумни торбички, пък и нямам желание да търся.
Виж целия пост
# 562
Вчера направих първият си АКК (а колко хора зачудх със съкращението  hahaha) Като поизстина го оставих в тавата, в която го пекох и покрих с фолио за печене. Сбърках ли и в какво ги съхранявате вашите? Сори, за предполагам повтарящият се въпрос Embarassed Пластмасовите кутии за съхранение на торти стават ли за АКК newsm78
Виж целия пост
# 563
Съпруга ми ме изненада с 3 много красиви кутии за сладки и сега няма как трябва да пека коледни сладки. Влизам да черпя идеи, че ще ми е за пръв път.
Виж целия пост
# 564
m-i За моя изненада не останаха лепкави, веднага щок ги изкарах от тенджерата и сложих в купа да се охладят те се захаросаха и станаха идеални, аз ги бях отрязала на много тънки ленти и имах късмет, и аз между другото мислих да ги съхранявам в хладилника, защото си ги направих за сладкишите, но  и така става Simple Smile

и днес е 42 ден до Нова Година и от мен


не че им трябва рецепта но аз си направих труда да напиша Simple Smile

Шоколадови зрънца от Нар
Виж целия пост
# 565
Имам въпрос относно Шоколадово-портокаловите бисквитки могат ли да се направят по рано и колко време издържат?
И на мен ми се иска вече да украся в къщи, но мъжо каза че било мноооооооооого рано   Thinking
Виж целия пост
# 566
Момичета, ето малко и от мен:
1. Меденки, все още недекорирани:

2. Кандирани корички - лимонови и портокалови - аз уважавам домашните, купешките са ми изкуствени:

3. И моята гордост от днес - щолените  Heart Eyes Замесих снощи в 21, приключих с поръсването на пудрата захар днес в 12,30 на обяд. Тук са без пудра захар.
Виж целия пост
# 567
nudel33, два въпроса и по твоите споделени рецепти:

Какво имаш предвид под свежо фолио - това прозрачното ли?
За Schoko-Nuss-Kugeln - пише само шоколадова глазура - аз не знам как да я направя  Blush

Самсара , свежото фолио е това прозрачното, както ти си писала.

Шоколадовата глазура при Schoko-Nuss-Kugeln може да си я доставиш от всякъде. Обикновено се стопява на водна баня или в микровълновата. Потапям топчетата до половина в вече стопената шоколадова глазура и ги поръсвам с начукан шам фъстък. Оставям да изсъхнат, което става за десетина минути. След това прибирам в метална кутия и затварям добре.
Виж целия пост
# 568
Имам въпрос относно Шоколадово-портокаловите бисквитки могат ли да се направят по рано и колко време издържат?
И на мен ми се иска вече да украся в къщи, но мъжо каза че било мноооооооооого рано   Thinking

dekamer ,

Шоколадово-портокаловите бисквитки бисквитките може да направиш края на ноември началото на декември и да ги съхраниш в метална кутия. Крема направи 3 – 4 до 5 дни преди да консумираш или подаряваш бисквитките. На тях им е нужно да постоят една –две нощи слепени, за да омекнат. Те са на принципа като линцерите.
Крема не е много издръжлив. Това е пудинг направен с мляко и с масло.
Виж целия пост
# 569
Вилия ето рецептата - Хрупкави дантелени снежинки
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия