Коледа 2012- 3 част

  • 58 255
  • 749
# 90
Делиш 1 литър на 8 части и взимаш 3 от тях. Трябва ти 375мл мляко  Laughing
Виж целия пост
# 91
хайде и аз да се запиша в новата тема
Виж целия пост
# 92
Поправих рецептата,че ужасно много хора не знаят колко е 3/8 и все ме питат. Така беше дадено в оригиналната рецепта, така го написах и аз,но явно трябва да е точна мярка, за да е разбираемо за ССФ. Hug

besyto, да толкова е млякото, не се притеснявай, правилно си го сметнала. Аз правя 1/2 доза и слага, 187.5 мл. Peace
Виж целия пост
# 93
Леле, за няколко дни и нова тема сте направили! Записвам се и се връщам да ви чета  Hug
Виж целия пост
# 94
Записвам се да ви следя, че съм изпуснала една тема.
Да попитам нещо, може ли да съхранявам сладките в картонени кутии, че нямам метални, или да купувам докато е време?
Виж целия пост
# 95
Могат, да. Peace
Виж целия пост
# 96
С риск да досадя ще попитам пак - кога е удачно да се украсят сладките? Непосредствено преди консумация или може по отрано и да ги съхраняваме украсени?
Виж целия пост
# 97
С риск да досадя ще попитам пак - кога е удачно да се украсят сладките? Непосредствено преди консумация или може по отрано и да ги съхраняваме украсени?

Зависи какви сладки и с какво са укррасени.

Меденки могат да стоят с белтъчна глазура от началото на декември, линцери се слепват 5-6 дни преди празника, сладки без печене, от бисквити се правят в последния момент. Фонданова глазура може да стои 10-тина дни, после изсъхва и става твърда.
Виж целия пост
# 98
Направо се замаях от толкова много, красиви и апетитно изглеждащи рецепти и докато не съм се отказала  Embarassed реших да ви попитам- много ми се иска да направя тази години някакви добре изглеждащи, вкусни и лесни за изпълнение сладки и меденки и ви моля за съвет на какво мога да се спра- за меденки май се спрях на Меденките на Джули, но за коледни сладки.... дайте съвет на един кулинарен лаик, чието най-голямо постижение са Постни шоколадови квадрати  Hug
Виж целия пост
# 99
Зависи какви сладки и с какво са укррасени.

Меденки могат да стоят с белтъчна глазура от началото на декември, линцери се слепват 5-6 дни преди празника, сладки без печене, от бисквити се правят в последния момент. Фонданова глазура може да стои 10-тина дни, после изсъхва и става твърда.
[/quote]

Благодаря много!
За меденки става въпрос и белтъчна глазура Simple Smile
Виж целия пост
# 100
Направо се замаях от толкова много, красиви и апетитно изглеждащи рецепти и докато не съм се отказала  Embarassed реших да ви попитам- много ми се иска да направя тази години някакви добре изглеждащи, вкусни и лесни за изпълнение сладки и меденки и ви моля за съвет на какво мога да се спра- за меденки май се спрях на Меденките на Джули, но за коледни сладки.... дайте съвет на един кулинарен лаик, чието най-голямо постижение са Постни шоколадови квадрати  Hug

От първа страница ти препоръчвам линцеровите сладки на Наталина и пак от нея ванилените кравайчета. Аз миналата година ги правих за първи път (за първи път месих и маслено тесто), та затова си мисля, че са лесни и сполучливи. Само ползвай качествено масло.  Peace
Виж целия пост
# 101
Здравейте!
За първи път правих Меденките на Джема и съм супер доволна от рецептата, още на следващия ден станаха супер мекички, вече само такива ще правя  Party ИСкам да попитам тази рецепта става ли за Медена Коледна къщичка да направя?
Виж целия пост
# 102
Да, аз с това тесто правя, по-тънко разточено и по-препечено,иначе омеква и се чупи.Ето,ако ти е интересно моите неща от това тесто:
цък, цък, цък, цък, цък, цък, цък, цък, цък
Виж целия пост
# 103
Тези не са на доктора. Прахообразни в едни мънЕчки кутийки като напръстничета. По 69ст. бройката, но още не мога да говоря за качество. На Долче прима са. При подправките и пише на картончето боя за сладкиши.

Днес минахме покрай Пикадили и купих червена и зелена. Има много симпатични захарни пръчици. Ама не са пръчици, а са мънички топченца. Пак по 69 стотинки, взех си 3-4 пакетчета.

Аз искам много да препоръчам капучино звездите от първа страница и на Тинки шоколадовите сладки  Peace

Иначе си избрах следните сладки от първа страница, вероятно една не малка част от тях ще отпаднат:
- арменски сладки
- бишкоти
- отшелнически бисквити( тези за вино, които стават)
- двойно шоколадови напукани снежни сладки на Тинки
- джинджифилови сладки на Зори
- какаови коледни звезди
- коледни меденки на Лулу/ меденки на Джемма
- овесени бисквити Golden Crunch
- ароматни ореховки
- празнични бонбони от бадемов марципан
- капучино звезди
- забравените сладки
Виж целия пост
# 104

Благодаря за бързия отговор  Hug
Аз засега съм се спряла на:
- арменски сладки
- двойно шоколадови напукани сладки
- ванилени кравайчета
- меденките на Джемма
- линцери
И може и още нещо, но ще видим как ще се организирам, може и да не успея, нищо че не са кой знае колко много. Смятам след малко да направя едни забравени сладки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия