Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

  • 69 489
  • 737
# 60
Fantasy_Girl, за какво ти е да ги глазираш?
Ще ги размажеш и то много, рисувай си на воля без да мажеш с нищо отгоре.

Реших, че темата съм сбъркала, но после видях Диди че вършее с линкове из темата и се успокоих.  Mr. Green
Вместо запис да кажа за блатовете.
Диди, хубаво са те посъветвали на Милен@ шоколадовия е перфектен, сочен и става за дялкане, Мадейра също е чудесен избор и лесно се оформя дори и сиропиран, на Ири шоколадовите кексчета ако изпечеш под формата на блат също са идеални, не и работи сайта за да ти дам рецептата, но мога да ти я напиша, имам я на листче като не съм сигурна обаче колко дози са, че аз така като си ги преписвам обикновено правя 1 и 1/2 доза или 2, не помня в случая, но черепа правих с тях и стана чудно. Другите шоколадови блатове от "Най-вкусната шоколадова торта" са много хубави също, но по-трудно се оформят за 3Д торта.
Виж целия пост
# 61
Понеже покрай Диди се заговорихме за стабилни блатове, та да ви питам и аз нещо.
Имам ето такава форма за печене на голям мъфин  http://www.ebay.com/itm/Giant-Magic-Cupcake-Maker-Red-Silicone-P … sh=item51a5758e9b

Доколкото обаче е показано на снимката - количеството на крема е много малко, а другото си остава явно обикновен кекс, което много не ми харесва като идея. Според вас мога ли да изпека тялото и шапката и после да ги разрежа и да ги намажа с крем като обикновена торта, дали няма да се развали формата им.

Вал, моля те да се включиш , спомням си преди време, че ти беше правила май такъв голям мъфин, дано си спомняш вътре как е!
Виж целия пост
# 62
Вал,благодаря ти много.И аз видях че не и работи сайта.Но аз не си падам по шоколадовите затова определено си паднах по Мадейра за 20см.Особенно щом и сиропиран става за дялкане.А ако ги направя 10 дена по рано и ги държа във хладилника не би трябвало да е проблем нали. И какво за бога е това самонадигащо се брашно.Аз съм ползвала обикновенно,да не е това за кексове дето го водят.
И като се има във предвид как се справяш със дялкането,да те питам.Тъй като тялото на котето ще е достатъчно като торта,главата по лесно ли ще стане със оризон,или да действам със сместа за сладък салам.
Ето туй коте трябва да докарам

Даже ми минава през мозъка дали да не я направя направо куха,имам доста време да я изсуша.Ама пък рискувам да я строша.Ти какво би ме посъветвала.
Виж целия пост
# 63
Диди, ако няма да се яде не виждам защо ще я тъпчеш със сладък салам или оризон, аз бих я направила куха, ако се притесняваш че ще се строши можеш да и сложиш алуминиево фолио или от това за свежо съхранение докато съхне.
Брашното самонадигащото е това в червените опаковки, не знам за кекс ли се води.
Блатовете няма проблем по-рано да ги направиш, можеш да си ги замразиш даже.

Ани, по принцип можеш, но ще развалиш шарките на плисетата и горе на шапката.
Аз пека 2 дози какви да е за мъфини в тази форма и после дълбая като гледам да остане около 1см от стените, след това пълня с крем и посипвам трохи от дълбаното, за да стане като ред блат, след това пак крем и пак трохи. Капака пак по същия начин, но него го слагам в самата форма силиконовата да стяга в хладилника, защото иначе ще изтече крема, като си стегне си ги сглобявам като двуетажна торта.
Тази приставка за крема дето е аз изобщо не я ползвам.
Виж целия пост
# 64
Имам въпросТ.
Искам да направя шарки от айсинг върху фондан. Гледала съм много пъти клипчета и напътствия как се прави фуния, но не мога и не мога да направя. Все ми се отваря. Имам пош с накрайник, но дупката му е доста голяма. И спринцовка имам,но не ми е удобно за работа. Някакви идеи какво мога да направя или да вървя да купувам специален накрайник за поша с по-малка дупка.
Виж целия пост
# 65
Тъй като блога на Ирина Купенска не работи, мога ли да попитам някой има ли записана рецептата за блата на най-вкусната шоколадова торта?
Виж целия пост
# 66
Marieta,на мен съпруга ми ги прави.На принципа на фунииките дето са правили като деца.Но след като я направи,аз залепвам със тиксо долу върха,и разбира се по нагоре също.И чак тогава резвам върха със нужната големина.
Вал,   Hug Цун,цун,пляк  bouquet
Виж целия пост
# 67
Аз я знам на изуст:
180гр. брашно
150гр. захар
125 гр. кафява захар
1 1/4 ч.л. сода
1 1/4 ч.л. бакпулвер
60гр. какао

2 яйца
140 мл. гъст айрян
75 мл. олио
140 мл. прясно сварено кафе

Всичко се бърка, като кафето се слага най-накрая.
Виж целия пост
# 68
Fantasy_Girl, за какво ти е да ги глазираш?
Ще ги размажеш и то много, рисувай си на воля без да мажеш с нищо отгоре.
Благодаря за съвета. Просто ми се искаше да е малко по-лъскава тортата, но не ми е особено важно.
Трябва да направя един шахмат и понеже не ми се занимава да режа и редя черно-бели квадратчета от фондан, ще си направя текстура върху вече облечената торта и след това ще си оцветявам само черните квадтати.
Нещо подобно искам да се направя http://www.bakingobsession.com/wordpress/wp-content/lightning-mc … ueen-cake-the.jpg
А самата торта да е ред велвет, само трябва да си доизкусуря дозата, за да стане за 3 правоъгълни блата.
Виж целия пост
# 69
ditsan, благодаря. Аз пак ще се пробвам с фунията, но този път ще залепя с тиксо, да видим какво ще направя. Ако и този път не стане, направо ще си купя един накрайник, то си трябва.
Виж целия пост
# 70
Вярно е,че трябва ама аз със него не мога.Със фунийка ми е екстра.
Виж целия пост
# 71
Благодаря ти много, Мариета!
Фуния си направих онзи ден от пергамент, оставих много малка дупчица и залепих с тиксо, украсих цялата торта се дребни цветчета и проблема беше,  че накрая взема да ми омеква хартията в ръката, но стана ден,  видях от едно видео, хартия за печене се сгъва на триъгълник и режеш квадрат, после изрязваш половината от него-триъгълник и завиваш двойно докато двата ръба не се припокрият леко,   като горния ръба на фунията реално се явява хипотенузата на триъгълника. Дано ме разбра,  ще потърся това видео
Виж целия пост
# 72
Marieta заповядай, по този начин стават идеално с хартия за печене Peace
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?s=1256a8c050 … 0ffee3&t=3864
Виж целия пост
# 73
Здравейте,
може ли да попитам нещо вас, като по-можещи и знаещи?
Имам боя за яйца на капсули. Искам да направя торта Дъга, с маслено-млечен крем от тортената библиотека, и някакъв фондан, но с не повече от 500 гр. захар/предполагам пудра захар че ще трябва, но не искам прекалено сладко да става-много ми се струва този кг. пудра захар в повечето фондани, но си признавам, че опит нямам/. Та, въпросите ми са:
Как да сложа боята в тестото, много ли ще бъде една капсула, трябва ли да я разтворя предварително, че последния път като опитах и капсулата ме оцвети, а вътре имаше основно нещо като лимонтузу? Или изобщо няма да станат тази мои боички?
Мога ли в крема да сложа някакво сладко или намачкан банан за по-интересен вкус?
Кой сравнително лесен фондан да ползвам /или става ли марципан Варна за такова покритие/?
Сетих се и още един въпрос - ако трябва да разтворя боите, мога ли да я ползвам, да оцветя и фондана?
Надявам се да не ви досаждам много, искам да се науча, но някак си не ми се вижда много лесно, и затова питам толкова подробно. Благодаря ви предварително   bouquet
Виж целия пост
# 74
Здравейте!Имам питане?Като правя блат за парфе,трябва ли да се надигне при печене?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия