РУСКА КУХНЯ 2

  • 25 326
  • 100
# 45
............но ми стана малко по рядка  newsm78  следващия път ще варя малко повече  Hug

Като се охлади,се сгъстява леко. Но не е проблем - аз я преварявах, на карамел му я бях направила, досипва се мляко, пак на огъня и я докараш до нужната консистенция. Ако ти остане рядка, просто я сложи още малко на огъня, ще се сгъсти. Peace
Виж целия пост
# 46
Кипнах я за още 3 минути и стана точно като купената и на гъстота и на вкус и на цвят  Hug
Виж целия пост
# 47
На мене ми хареса вариантът 200 мл мляко, 130 г захар и 20 г масло. Голямо спасение е, кога ми се дояде нещо сладичко.  Hug
Виж целия пост
# 48
На мене ми хареса вариантът 200 мл мляко, 130 г захар и 20 г масло. Голямо спасение е, кога ми се дояде нещо сладичко.  Hug

alys, и на мен, че бързо става, пък и много я обичам! Heart Eyes Ще ти пробвам варианта, аз напоследък малко на око я правех, но слагах по-малко захар. Peace И съвсем нарочно спрях да я правя, щото ....голЕмо ИЕдИне падаше Embarassed, пък пролет иде!  Grinning  bouquet
Виж целия пост
# 49
Намерих едно сайтче с рецепти http://www.fasol.tv/recepty/ Hug
Има и видео рецепти
Виж целия пост
# 50
Мисля тези дни да пробвам тази рецепта http://www.berezka.bg/recepti/pelmeni-v-gyuveche-s-gabi дали ще е вкусно  Thinking
Виж целия пост
# 51
Случайно попаднах на рецепта на запеканка с извара, която се прави само с три продукта: извара, яйца и конденизрано мляко (сгушенка). Направих я преди малко, като добавих ванилия и замразени ягоди, получи се много вкусен, сочен и лек сладкиш Simple Smile



Оригиналната рецепта е от тук:
http://hellokitchen.ru/3848/tvorognaya-zapekanka-bez-muki/
Виж целия пост
# 52
Благодаря ви, Лабрекс и Коредлия! Simple Smile
Нещо такова  предполагах по снимките и смятам точно в Берьозката да проуча, ама да имам по точна представа все пак за какво ще питам. Simple Smile

Виждала съм в Березка. Ама малко ми е скъпичко - 12 лв една такава питчица. А бе, не много голяма.
Виж целия пост
# 53
Intifada, запеканката изглежда уникална, сигурно е много вкусна. Аз много обичам извара, ама много. Ще я направя непременно. Ти каква извара използва и с какво я разби при приготвянето на запеканката - на ръка, с миксер или с пасатор?
Виж целия пост
# 54
  bouquet  chef Hug
Виж целия пост
# 55

Изпуснах тая година Масленица, обикновено с нея оправдавам цялото количество разнообразни блини, които пробвам по това време. И за да не е съвсем без хич - свекольные блинчики. Grinning Много вкусни, почти като нашите палачинки на структура. Heart Eyes



Слагам рецептата, рунетска е:

Скрит текст:
СВЕКОЛЬНЬІЕ БЛИНЬІ НА РЯЖЕНКЕ
Время приготовления: 30 минут.

Ингредиенты для 8 порций:

Мука пшеничная 2 стакана
Сахар 2 столовые ложки
Ряженка 50 мл
Соль 1 чайная ложка
Молоко 1,5 стакана
Яйцо куриное 1 штука
Свекла 200 г
Масло подсолнечное 50 мл

Способ приготовления:
1. Свеклу отварить или испечь до готовности. Порезать кусочками.
2. Добавить свеклу в молоко.
3. Измельчить с помощью блендера.
4. Добавить яйцо и ряженку.
5. Добавить соль, сахар и муку.
6. Хорошо перемешать.
7. Оставить в покое блинную массу на 30 минут.
8. Выпекать на среднем огне с обеих сторон на сковороде, смазанной растительным маслом.
Готовые блины очень вкусно подавать с мягким плавленным сыром или соленой творожной массой с зеленью!

Конечно, я, как обычно, импровизировала по ходу. Испекла три маленькие свеклы в микроволновке и измельчила в блендере.
Молоко использовала топленое, а ряженку заменила на кефир.
Яйцо куриное заменила на перепелиные 5 шт.
И часть муки ВС заменила на ЦЗ.
И в блинную смесь налила растительного масла.
Начинку сделала из соленого творога с укропом и чесноком. А так, как творог не жирный и сметану нам нельзя, добавила оливкового масла. Получилась очень вкусная начинка!

Моите бележки: Ползвах айрян вместо ряженка/кефир, брашно обаче ми отиде 1,5 ч.ч., добре не го бухнах всичкото наведнъж. Добавих и 2-3 с.л. олио в сместа, сол - 1ч.л., захар - 2 ч.л. равни. Чудесни са както със солена плънка, така и със сладка. Heart Eyes
Виж целия пост
# 56
Лабрекс, благодаря ти за поредната красива идея. Палачинковата ми торта ще изглежда много по-интересна Simple Smile
Виж целия пост
# 57

Лабрекс, благодаря ти за поредната красива идея. Палачинковата ми торта ще изглежда много по-интересна Simple Smile


arina, на цвят станаха разкошни. Пропуснах да напиша, че пекох цвеклото в микровълновата - изчистено, нарязано на резенчета, за 8 мин стана готово, нямах време да го варя и пак опрях до микрото, дето все го не щЪ. Grinning Да си покажеш тортата! Heart Eyes  bouquet
Виж целия пост
# 58
Я да се запиша и аз, че каквото руско съм яла ми е харесало  Hug
Виж целия пост
# 59
labrex, много красиви палачинки. Hug И аз правя цвекло в микровълнова, но цяло, увито в пекарска хартия и после го чистя. Така изчистено и на резени не се ли обезцветява и не пуска ли сок по време на приготвянето?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия