РУСКА КУХНЯ 2

  • 25 271
  • 100
# 90
Горещо ви препоръчвам най-вкусния кулич. В сайта на хлебопечка е с мая, но аз го правя с квас и най- много се доближава до този, който моята маминка Клава правеше.
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2015/04/blog-post_18.html?m=1

Ето го и в сайта:
https://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&topic=9679.0
Виж целия пост
# 91
Страхотно станаха руските козунаци! Признавам ги рускините, мнооооого са добри с тестата!

Това което добавих от мен е 10гр. течен подсладител, ампула ванилия, ампула лимонова есенция и наръсих със захар намазаните козунаци. Страхотни, на конци и мноооооого ароматни.


Виж целия пост
# 92
Браво за козунака!
Изгледах видеото, добре обяснява жената, ама много втасване, много нещо!

Аз си заплюх една рецепта от блога на Ваня Джорджевич, остана само да се хвана. Joy
Виж целия пост
# 93
nad_tab, развесели ме, аз пък нямам нищо руско, но все за рускиня ме вземат, като някои уточняват, че на украинка приличам. Защо, нямам отговор.
Ха, и аз те мислех за рускиня(даже мислех,че майка ти е рускиня, а ти си родена в Бг.)нищо,че не те познавам.С такова впечатление оставам.
Виж целия пост
# 94
Мисля да пробвам да направя запеканката с извара .Стана ми интересно.
После ще пусна снимка .


Виж целия пост
# 95
Прекрасна тема и защо е изоставена Thinking
Дами с какво да заменя ряженка в десерт?
Иначе кремчето е много лесно : 1 опаковка ряженка, мед на вскус , какао 1,2 суп.лъжици и желатин. Объркваме всичко, накрая добавяме разтворения желатин и в хладилника. Отгоре може да се украси със стърган шоколад или ядки.
Виж целия пост
# 96
Ряженката има характерен аромат, но предвид какаото в рецептата, той бяма да е доминиращ. Така че, може да се замени с кефир или йогурт. Може и кисело мляко, но с неизразен силен кисел вкус.
Виж целия пост
# 97
Джемма, благодаря! Извън София съм и нямам Березка под ръка. Мина ми през главата кисело мляко или сметана. От тях имам , ще пробвам и с двете, ако им хареса на моите.
Кефирът и той е специфичен, а си харесах няколко рецепти. С какво да го заменя? Сложно ми идва това със замяната на някои специфични руски продукти, защото Березка в София ми е под ръка.
Виж целия пост
# 98
Джемма, благодаря! Извън София съм и нямам Березка под ръка. Мина ми през главата кисело мляко или сметана. От тях имам , ще пробвам и с двете, ако им хареса на моите.
Кефирът и той е специфичен, а си харесах няколко рецепти. С какво да го заменя? Сложно ми идва това със замяната на някои специфични руски продукти, защото Березка в София ми е под ръка.

Кефир, няма ли вече във всеки по-голям магазин? Аз бих го заменила с ниско маслено разбито кисело мляко, като го разбиете с блендер си става с консистенцията на кефир.
Виж целия пост
# 99
В градския от селски тип супермаркет не са чували дори за кефир.
Виж целия пост
# 100
Дами, една много лесна и бърза рецепта от руската кухня за закуска :
2 яйца , щипка сол, 2 ч.л. захар, 250 мл. кефир / замених с кис.мляко 250 гр./ , 250 гр. грис., 1 ч.л. сода
Разбиваме на ръка яйцата с щипка сол, добавяме захарта, кефир / кис.мляко / , грис. Разбиваме добре цялата смес и оставяме за около 20-30 мин. да се разтвори добре гриста. Накрая добавяме лъжичката сода и оставяме за 3-5 мин. да шупне сместа. Пържиме от двете страни в тиган с добре загрято олио като слагаме по 1 с.л. от сместа в тигана. Вадим един буркан сладко / мармалад топим блинчиките в него и ядем на корем Simple Smile Вкусни са топли. В случай, че останат е нужно да ги затоплим в микровълновата отново.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия