МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

  • 48 557
  • 755
# 735
Най-любимото ми хлебче е:
300 мл. вода
500 гр. брашно
1 л. сол
1/2 л. захар
2 л. олио
1 и 1/2 мерителна малка лъжичка мая.
Програма за бял хляб. 
[/quote]

Супени или чаени лъжички - някак си не ми се връзва да са еднакви и за сол и за захар newsm78
Виж целия пост
# 736
Да, определено не следя тестото, но вече ще го правя. Прочетох, че бъркалките трябва да се вадят преди да се пече хляба! Но как това да стане?
Виж целия пост
# 737
преди да се опече не хляба , а тестото.  newsm78
прави се не преди печене , а преди последното втасване на тестото. как ? - вадиш тестото , вадиш бъркалките , оформяш тестото , връщаш го в контейнера и процеса си продължава - втасва и се пече.   bouquet
Виж целия пост
# 738
Влизам в темата, защото имам нужда от помощ!
Преди 1 месец ни подариха машина за хляб на Мулинекс. Това е между другото много дългоочакван подарък. Направих първият хляб и много се разочаровах, а слагах всичко както е по рецепта и грамаж. На вкус стана много добре, но на вид ужасен. Не се наду в средата, а потъна надолу. Помагайте! Какво не правя както трябва?
Според мен е превтасал. Сега е горещо. Не се доверявай на програмата през лятото. Следи си тестото след последното разбъркване и като се надигне, пускай на печене. Когато е горещо пускам програма за тесто 1.30 часа и после програма печене 1.00 час. Пълната програма за хляб е 3.20 часа и превтасва.



Виж целия пост
# 739
Супени или чаени лъжички - някак си не ми се връзва да са еднакви и за сол и за захар newsm78
никой не казва ,че са еднакви по количество. същото е и с чашите използвани за мярка.
чаени са , но грамажа течност и брашно са различни
Виж целия пост
# 740
Да, определено не следя тестото, но вече ще го правя. Прочетох, че бъркалките трябва да се вадят преди да се пече хляба! Но как това да стане?
С мокри ръце ,избутваш тестото ,вадиш бъркалките ,това се прави преди да започне да втасва.
Виж целия пост
# 741
Когато е горещо пускам програма за тесто 1.30 часа и после програма печене 1.00 час. Пълната програма за хляб е 3.20 часа и превтасва.
сега е момента да намалиш маята и да се включиш във времето.  Laughing
Виж целия пост
# 742
С мокри ръце ,избутваш тестото ,вадиш бъркалките ,това се прави преди да започне да втасва. (за последно)
[/quote]
защо да е с мокри ръце ? мисля ,че не е удачно.
Виж целия пост
# 743
Научавам много от вас, но това поражда нови въпроси! Значи не е нужно да пускам цялата програма, а първо програма за втасване и после за печене! Прочетох и как да намаля маята, но това няма ли да попречи на процеса на втасване, тоест да не втаса достатъчно?
Виж целия пост
# 744
Когато е горещо пускам програма за тесто 1.30 часа и после програма печене 1.00 час. Пълната програма за хляб е 3.20 часа и превтасва.
сега е момента да намалиш маята и да се включиш във времето.  Laughing
bongo, Simple Smile за къде повече? Слагам 5 гр. прясна мая на 700 гр. брашно
Виж целия пост
# 745
мислиш ли ,че тестото ще се разсърди ако му сложиш 4 гр   newsm78
все пак човек действа както му изнася и можеш да използваш и 2 и 3 програми. но намаляването на маята с още малко също е решение. както казват може и солта да увеличиш за да забавиш действието на маята.
Виж целия пост
# 746
Научавам много от вас, но това поражда нови въпроси! Значи не е нужно да пускам цялата програма, а първо програма за втасване и после за печене! Прочетох и как да намаля маята, но това няма ли да попречи на процеса на втасване, тоест да не втаса достатъчно?
не е задължително да се използват повече програми за един хляб. но така по-точно уцелваш момента кога тестото е втасало както трябва  и може да пуснеш да се пече директно на програма печене.
ти винаги може да спреш машината по време на някоя програма и да преминеш на друга.
Виж целия пост
# 747
С мокри ръце ,избутваш тестото ,вадиш бъркалките ,това се прави преди да започне да втасва. (за последно)
защо да е с мокри ръце ? мисля ,че не е удачно.
[/quote]

За да не полепват за тестото разбира се, но -кой както знае...
Виж целия пост
# 748
защо да е с мокри ръце ? мисля ,че не е удачно.

За да не полепват за тестото разбира се, но -кой както знае...
[/quote]
с набрашнени ръце мисля, че е по-удачно. дори с омазнени.
Виж целия пост
# 749
Влизам в темата, защото имам нужда от помощ!
Преди 1 месец ни подариха машина за хляб на Мулинекс. Това е между другото много дългоочакван подарък. Направих първият хляб и много се разочаровах, а слагах всичко както е по рецепта и грамаж. На вкус стана много добре, но на вид ужасен. Не се наду в средата, а потъна надолу. Помагайте! Какво не правя както трябва?

В началния пост има една табличка и там по фигурката на хлътналия хляб ще разберете какви да причините за това. Същата таблица я има и в упътването към машината. Тъй като аз не мога да я отворя от началния пост, ето тук я копирам:

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия