МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

  • 48 620
  • 755
# 90
  Като гледам и козунака на Пина не е печен в машина.
Пише, че е печен там. newsm78
Виж целия пост
# 91
  Като гледам и козунака на Пина не е печен в машина.
Пише, че е печен там. newsm78
Освен машината и да е с кръгла форма на тавата и без капак, да има накъде да бухва.Всъщност  няма значение,кой къде го пече, важното е да стане вкусен! Peace
Виж целия пост
# 92
Бонго, благодаря и за твоите съвети за козунаците   bouquet Бая хляб трябва да изям, докато стигна до там  Laughing абе ти до сега доста хляб си изяла , но не си стигнала до там. тайната е на друго място - действие. само с четене и гледане нема да се получи.  Joy

Прозорчето се отпоти, когато почна печенето и вече спокойно наблюдавах как се пече хлябът.
Имам въпрос относно почистването на казанчето след печене - извадих си бъркалката, но отдолу останаха остатъци от хляб, страх ме е да търкам силно. Как най-лесно се почистват тези остатъци, които са наврени по ръбчетата около оста, на която се слага бъркалката? Може ли да ползвам примерно четката за чистене на сокоизтисквачката от кухненския робот. Тя е с мек косъм.
нова дума в българския тълковен речник  hahaha
като извадиш хляба сипи хладка вода в контейнера. след 5 мин. с мека гъба го измии без да се оплакваш.  Laughing

Виж целия пост
# 93

minana миризмата се засили по време на печенето, но си мисля, че е нормално заради материала, от който е направено казанчето, той я издава тази миризма при нагряването. Моят кухненски робот и той така мирише, когато го мия с по-топла вода, макар че го ползвам повече от 2 г. вече.

Моята хлебопекарна смърди и трака, само че вече я рекламирахме  в Техномаркет и чакам нова в неделя.
Виж целия пост
# 94
Здравейте,
Имам питане-брашното на Агромил тип 650- хубаво ли е?
Става ли за хубав хляб от него?
Предварително благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 95
ooooh! на хора като мен трябва да им се забрани, покупката на такива уреди
аз тотално съм объркала дозата на брашното
сега оправих дозата и изчистих отвътре хлебопекарната
дано няма проблеми с реотана
предполагам, че първият ми хляб ще се прецака, но довечера ще пробвам пак

В началото пробвай с готови смеси. Да видиш какво трябва да се получи, как долу-горе трябва да изглежда тестото, какво се случва при различните етапи. Да се запознаете с хляба, така да се каже.  Simple Smile
Аз разгледах и попрочетох инфото от линковете на първа страница и като гледам как трябва да изглежда тестената топка в казанчето - сега така изглежда, кръгла оформена топка.
Сега проблемът ми е, че прозорчето се запоти и не виждам вътре какво става, но предполагам, че това няма как да се избегне  newsm78
minana и ние купихме същата Филипс от промоциите. Не съм забелязала да мирише повече от всеки друг уред, но още не ми е започнало печенето, в момента втасва.
Шумът ми се струва нормален, не чувам скърцане.
Ако мислиш, че има проблем - занеси я направо в Техномаркет, може и първо да им звъннеш. Сервизът на Филипс са добри, но ако е дефектна по-добре да ти я сменят с нова, не да я ремонтират.

И аз със същата  Mr. Green Първият опит беше тотално неуспешен, вторият стана супер - защото сложих все пак мая  Embarassed, днес е третия - почти свърши и децата отказват да вечерят, че се натъпкаха. Правя рецептата с кисело мляко и яйце, като днес добавих и настърган кашкавал.
Наистина първия път доста миришеше на пластмаса, след 3-тия е по-малко.
Моментът със звуковия сигнал за добавяне на други съставки нещо го пропускам  Tired а съм взела маслини за да се пробвам.
Виж целия пост
# 96
  Нови ли смърдят? Преди началото на работата не ги ли "изпекохте" или обгорихте? В книжката на моята пишеше да се включи за известно време на печене, да изгорят разните масла и замърсявания, после да измия с мека гъба и препарат и чак после да ползвам.
Виж целия пост
# 97
 Нови ли смърдят? Преди началото на работата не ги ли "изпекохте" или обгорихте? В книжката на моята пишеше да се включи за известно време на печене, да изгорят разните масла и замърсявания, после да измия с мека гъба и препарат и чак после да ползвам.

Да, нови. При мен няма такава инструкция.
Виж целия пост
# 98
 Нови ли смърдят? Преди началото на работата не ги ли "изпекохте" или обгорихте? В книжката на моята пишеше да се включи за известно време на печене, да изгорят разните масла и замърсявания, после да измия с мека гъба и препарат и чак после да ползвам.

Да, нови. При мен няма такава инструкция.
Моята като я включих да нагрее, доста пушилка и смрад имаше, но като обгоря, измих я хубаво (казанчето) и повече не е мирисала на нищо.
Виж целия пост
# 99
всички нагревателни ел.уреди при първоначален пуск трябва да е на празни обороти.
целта е да изгори промишленото обмасляване (ако има такова).
направете сполучливо няколко обикновени хляба от бяло/типово брашно. след това се впускайте в другите рецепти. четете си книжката. вижте как трябва да изглежда тестото. действайте ,че пари нема  hahaha

пп. свикнете да си миете/почиствате машината и особено казанчето след всеки хляб. все пак там си правите хляба.  #2gunfire
Виж целия пост
# 100
Обсъждахте тука Хляб със сушен лук. Въпроса ми е колко точно сушен лук да сложа на 900 гр. хляб?  newsm78 .
Днес залагам един бял хляб с квас и забавено втасване и утре вечер ще го пека. Иска ми се да му сложа и сушен лук ама не знам колко  Rolling Eyes 
Дайте идеи за количеството. Ако стане нещо ще се похваля.  Whistling
Виж целия пост
# 101
      Одеве, като заговорихме за козунаци, забърках пробно една измишльотина.Нямах стафиди, бадемите и орехите реших да пазя за следващите, официалните козунаци, даже жълтък за отгоре да намажа нямам, но ако стане нещо,ще ви покажа резултата.


  Щракнах ги преди да включа фурната да се пекат.



Готови са!
Виж целия пост
# 102
Май сме доста ходилите в техномаркет на разпродажба Mr. Green
Ние взехме Мулинекса.Още не съм го пробвала,обаче утре смятам да го направя.
Да задам един тъп въпрос Embarassed Да си купувам ли и везна или да пробвам да меря брашното с чаши.Гледах малко от рецептите в темата за рецепти и има някои с мерна еденица чаша,но май повечето са на грамаж newsm78
И още един въпрос-пробвали ли сте да правите козунак с пълнозърнесто брашно и кафява захар.Интересно ми е какво ще се получи Thinking
Виж целия пост
# 103
  Имам кантарче, което не ползвам.Карай си с чашките и гледай тестото.Стане ли хубава гладка топка, записвай от кое колко си сложила и готово,вече имаш рецептата.
Виж целия пост
# 104
pospalancho в книжката на филипса някои рецепти са написани в чаши и в грамове, а други само грамове, а на самата мерителна чаша има от едната страна разделител, започващ от 1/4 чаша и т.н. Аз също мисля да си взема везна за други рецепти, не за хлебопекарната, но пък и за нея може да влезе в употреба, когато почна да правя и рецепти извън книжката  Grinning
Тази книжка някой има ли я?
http://www.helikon.bg/books/88/%D0%A5%D0%BB%D1%8F%D0%B1-%D0%BE%D … D0%B0_163010.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия