МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

  • 48 621
  • 755
# 240
Тесто и сирене и за мен е тутманик,дори и сиренето да не се О/усеща.
Е после върви обяснявай, че тук никой не се заяждал. Извинявам се за правописната грешка, но не знаех че и правописа се следи под лупа - ще го имам предвид за друг път.  Rolling Eyes
Eми той Бонго е мъж и не се заяжда, ама ние по женски не спираме с кавгите и заяжданията Peace
Че то иначе скукааа, само хляб ли да печем, трябва малко екшън да има Mr. Green
Peace Да не е променено името на темата, че откакто я следя забелязвам лека промяна на моменти в съдържанието й. newsm78 Peace
Виж целия пост
# 241
Това,че написах правилната буква, пак ли е заяждане? newsm78
Виж целия пост
# 242
Само ще кажа, че в първите страници на темата има доста правописни грешки и никой не е преценил, че трябва да коригира грешката на другия, тя просто е приета. Сега изведнъж моето "осееща" изведнъж започна да ви боде очите. Не, че искам да кажа, че правописа не е важен, но не е необходимо да се изтъква една грешка, а доста други да са останали в миналото незабелязани. Това ме издразни всъщност. Приключвам с това, защото наистина темата започва да се опорочава.   bouquet
Виж целия пост
# 243
Здравейте.

Не знам, дали това е подходящото място да питам, но тъй като не намирам къде другаде, ще се пробвам при вас...
Пред покупка на хлебопекарна съм, прегледах и отсях доста марки и модели, но на "финала" запецнах... Интересува ме дали някой тук използва или познава следните 3 машини, между които се колебая и съответно какви са ви впечатленията:

- Moulinex OW 600031 Home Bread Baguette (според мен, най-същественото е, че има 2 реотана):




- Eta Duplica Vital Plus (марката е чешка. Този модел може да прави също соеви и бобови сирена):




- Domo B 3990 (визуално, a и според програмите си, прилича на Gorenje BM 1400, но марката е белгийска, а не словинска и е по-евтина. Разбира се, изработва се в Китай както всички останали.):



http://www.technopolis.bg/b2c/details/822917/P11130417/Hlebopeka … GORENJE-BM-1400-E



Всеки от трите модела има по нещо "по-особено" положително, заради което да си залужава (ако се вярва на рекламите), но и отрицателно и не мога да преценя кое е важно и кое - излишно, нито пък съм наясно с евентуалните дефекти.

Важно ли е да има 2 реотана (падат се най-долу под ваничката и около горната й част) или същата работа върши е само един най-отдолу? А посоките на бъркане?...
Доста въпроси ми хрумват...

Моля ви, споделете мнения - доволни ли сте, какво бихте избегнали и т.н.
Виж целия пост
# 244
Привет и от мен, един лаик, надяващ се някога да достигне на вашите висини Simple Smile. Започвам с досадните въпроси, но нямам как, уви  Grinning... четох, четох, ама питането си е друга работа. Ние сме двама, единият доволно хапващ хляб и любител на всичко тестено, т.е. имам нужда от този уред. Искам го главно заради месенето и втасването, защото пространството ни не е много, а и не съм много силна в ръцете и по тази причина, много ще ми помага тази хлебопекарна. Каква да е големината на машинката, при положение, че няма да правя по 1.5кг хлябове? Ценовия клас не ме притеснява. Моля ви за съветите ви - главно за тесто и втасване, е разбира се и за печене на хлябове. Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 245
Здравей Ferda Mravenec - Valkyriata - аз имам Мулинекса (първата) от около 8-9 месеца. За сега нямам забележки.  Hug Друга машина не съм имал така че ми е трудно да ти дам някакво сравнение. Хляба на средна коричка се изпича чудесно, но аз рядко пека хляб в нея. Във фурната става по добре. 100% ръжен хляб меси с малко помощ, но такова тесто става като кал и не съм сигурен дали въобще някоя подобна машина би се справила без помощ.  newsm78  Когато съм си спазвал рецептите от диска (не да си правя свободни съчинения) провал не съм имал. Багети никога не съм правил. Ако съм пропуснал нещо което те интересува - питай.  bowuu
Виж целия пост
# 246
100% ръжен хляб меси с малко помощ
В смисъл?

Аз съм с Мулинекс от най-първите модели. Доволна съм.
Капацитет май до 900 г хляб, или 950.  newsm78
Понеже съм я изпитала, а предната беше една немска, пак доста добра машина, та бих заложила отново на Мулинекс, и отново на най-старата им марка, каквито и нови екстри да има сега. Laughing
Ръжен хляб пече. Прави го тежък, то няма как да стане пухкав, ако е 100% ръжен.
Така е и с грахамов хляб, ама само с грахамово брашно, без добавки на бяло.
Пухкав единствено става с черно пшенично брашно на Ла Гранде Фамилия ( от тъмните брашна).
Виж целия пост
# 247
Благодаря за отговорите!
Имам още въпроси, да:  Wink

- За някои Moulinex четох, че на програма "Мармалад" или само бъркат, или само загряват, но не и двете, което не било добре, особено ако искаме да се възползваме от програмата за направата на картофено пюре, млечни или оризови каши (например) и т.н. Това как е при този модел?
- Сигнализира ли след приключването на програма Тесто, така че по-лесно да следя за превтасване или примерно, да извадя бъркалките?
- Бъркалките само в една посока ли се въртят или сменят посоките?
- Кисело мляко на коя програма се приготвя? Тук не съм преглеждала темите с рецепти, но доколкото разбирам, било нормално в пекарната да се приготвя и Руло Стефани, печено пиле и т.н. ... хм, все още въобще не мога да си го представя... Wink
- Не прегаря ли като е с тези 2 реотана, всъщност, май силната степен си остава неизползваема?

От това, на което попаднах, преглеждайки пекарните, програма за ръжен хляб имат някои Panasonic, но те са оборудвани и със специални бъркалки (приличат на гребен - ще потърся илюстрация). Четох, че добре се справяли, но мен не ме устройва малкото количество, а и искам 2 бъркалки и по-голяма мощност...

Виж целия пост
# 248
Ferda Mravenec - Valkyriata, аз не познавам нито една от трите машини, но имам наблюдения за Домо-то като фирма производител на разни неща. Имам микровълнова и кафемашина на тази марка и съм много доволна. За хлебопекарните обаче нямам наблюдения. Peace

Prayer, сега станах да меря моята машина, която е среден клас така да се каже. Размерите ѝ са 40/45/52 см, като имаш предвид, че мерих с един книжен сантиметър, ама е точен, де. newsm78
Обичайно правя хляб с 480-500 гр брашно и 290 мл вода - това при мен се води среден грамаж хляб. Щом рядко смяташ да печеш в нея, вероятно би ти свършил работа и 1 реотан - моята е такава и си пече прилично, но пък са ми незаменими 2 програми за тесто. Дано да ти е полза тази информация при избора. Peace
Виж целия пост
# 249
бат`Бонго е доста толерантен - спор няма.  Laughing
хляба действително трябва да е ХЛЯБ. както някой писа  само от най-необходимото за един хляб. останалото са леки импровизации. не че има нещо лошо в това. но аз предпочитам да си ям хляба със бучка сирене , отколкото да бухвам сиренето в тестото, да си ям маслините отделно и да си плювам костилките. вярно е , всичко е въпрос на вкус.  но относно външния вид на хляба се стремете да бъде идеален. все пак става въпрос за вашия ХЛЯБ , който го слагате в устата.
някои се дразнят от намеци или забележки. ами не е приятно системно да се пише с правописни грешки. не е и приятно постоянно да се съветва първо да се прочете упътването към дадена машина , да се прочете и първа страница от темата. там има много отговори. все пак това е обществен форум и човек трябва да умее да понася както хвалби , така и забележки. всеки си има кусури за дялане.
обаче хляба трябва да е хубав - вкусово и визуално. постарайте се !!!  #2gunfire
Виж целия пост
# 250
Здравейте.
Важно ли е да има 2 реотана (падат се най-долу под ваничката и около горната й част) или същата работа върши е само един най-отдолу? А посоките на бъркане?...
Доста въпроси ми хрумват...

Моля ви, споделете мнения - доволни ли сте, какво бихте избегнали и т.н.

предлагам ти да си отговориш сама.  Laughing
ако 2 реотана са важни какво да правим ние с машините с 1 реотан ? разбира се, че с 1 реотан машините работят и то много добре. през 1-2 страници от темата се пише ,че 2-та реотана се слаган на машини които пекат на 2 нива - за бегети. единият реотан пече долното ниво , а другия - горното. може и да греша , но до сега никой не ме е опровергал.
за посоката на бъркане : ако мислиш ,че машината върти само в една посока се лъжеш. поне аз не съм видял и чул това да е факт. реално погледнато е и безсмислено.
давай следващите въпроси    bouquet
Виж целия пост
# 251
Бонго, веднага да си сложиш главните букви в началото на всяко изречение #2gunfire #2gunfire Laughing Laughing
Относно дискусията за трите машини - аз съм за тази, която може да прави най-много неща Peace
Виж целия пост
# 252
Искам го главно заради месенето и втасването, защото пространството ни не е много, а и не съм много силна в ръцете и по тази причина, много ще ми помага тази хлебопекарна. Каква да е големината на машинката, при положение, че няма да правя по 1.5кг хлябове? Ценовия клас не ме притеснява. Моля ви за съветите ви - главно за тесто и втасване, е разбира се и за печене на хлябове. Благодаря предварително.
предназначението на всички хлебопекарни и да месят и да втасват тестото.
каква да ти е големината ва машината ? - вземи си размерите на мястото в кухнята и мери машините в магазина. в края на крайщата ние не ти знаем свободното пространство у дома.
относно машините - почти всичките са с еднакви размери. изключение са тези с 2 бъркалки които са малко по-продълговати. предвиди и свободно място около машината. все пак тя нагрява и не е добре в близост до нея да има други неща - особено запалими.   bouquet
Виж целия пост
# 253
Бонго, веднага да си сложиш главните букви в началото на всяко изречение #2gunfire #2gunfire Laughing Laughing пропуснал съм уроците кога се поставя главна буква  hahaha
Относно дискусията за трите машини - аз съм за тази, която може да прави най-много неща Peace от опит всеки може да каже ,че от многото програми се използват 3-4.
в този смисъл не е хубаво да се избира нещо,което може да върши много неща защото в даден момент може и нищо да не върши. аз съм за машина с по-малко програми , но да е по-мощна.   bouquet

Виж целия пост
# 254
Tony_st,
тези размери много ми допадат, за 2ма ще ни е достатъчно това количество, а и както бях написала, главно месенето ще ми спестява тя, както и хлебчетата. Ако може само да кажеш и каква марка е твоята, защото извини ме не съм изчела дословно всяка страница, ако някъде си споменала.

bongo_2007, съветите ти, с лек привкус на заядливост са интересни. Споменах размери, защото видях квадратни, продълговати и не съм от вещите в тази област. Затова се допитвам до вас.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия