МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

  • 48 619
  • 755
# 675
Bongo,  и моя стана такъв на цвят а сложих само 100 гр брашно от лимец, другото беше бяло. Що така тоя лимец оцветява newsm78
Виж целия пост
# 676
аз лимец не използвам. но пък оползотворявам наличните брашна в различни комбинации. щеше ми се и на този да добавя козуначено брашно , но се отказах.  Laughing  задоволих се с малко пълнозърнесто , ръжено (съвсем малко) , румънското (за цвят) и бяло. малко семки и ...предполагам ,че се получи.
Виж целия пост
# 677
A моят е от 400гр козуначено брашно и 100 гр лимец/някакво немско от щерката - пише че е пълнозърнесто от лимец, ама е по фино смляно от нашия грахам/
,
Виж целия пост
# 678
Рецептата е тесто за хляб. Наистина са мънички, пека ги в силиконова форма за мъфини.

Можеш да видиш колко са големи, като ги видиш в чинията.

Скрит текст:

днес пробвах рецепта за хляб, като замених водата с изветряла бира и опекох тестото във форма за мъфини. Станаха бързи превъзходни малки симпатични питчици, а аромат на бира изобщо нямаше. Благодаря за идеята Тайна, отдавна не си бях ползвала формата за мъфини, но от сега нататък ...  bouquet smile3525 newsm51
Виж целия пост
# 679
  Каспър, дребните се изяждат бързо, не остава нарязан хляб да изсъхва.Аз пък багети пекох днес, с типово и бяло брашно.И препекох нарочно, уж за твърда коричка, но като изстинаха, пак омекна кората.А вчера месих питка за Задушница, но не я снимах.



Виж целия пост
# 680
  Каспър, дребните се изяждат бързо, не остава нарязан хляб да изсъхва.Аз пък багети пекох днес, с типово и бяло брашно.И препекох нарочно, уж за твърда коричка, но като изстинаха, пак омекна кората.А вчера месих питка за Задушница, но не я снимах.





Дай рецептата за багетите, изглеждат вкууууууусно, че моите все твърди стават /на ЛС, че да не спамим темата/. Във фурната си ги пекла, доколкото виждам. Моите и в хлебопекарната, е във фурната все с много твърда кора стават  newsm78
Виж целия пост
# 681
Ааааа, не съм съгласна рецептата да е на лични, щото искам и аз. Laughing Тайна, пиши тук, моля! Hug Чудни са тез багети.
Виж целия пост
# 682
Ааааа, не съм съгласна рецептата да е на лични, щото искам и аз. Laughing Тайна, пиши тук, моля! Hug Чудни са тез багети.
Хора, нямам специална рецепта,обикновено тесто за хляб си е!
Виж целия пост
# 683
А като печете тези питчици във формата за мъфини, мажете ли формата с олио?
Виж целия пост
# 684
А като печете тези питчици във формата за мъфини, мажете ли формата с олио?
Намазах, за всеки случай.
Виж целия пост
# 685
Отдавна не съм ползвала суха мая, а не помня как се приравняваха пропорциите спрямо прясната? Рецептата ми е с 1/2 пакетче прясна мая, колко суха трябва да сложа, че не ми се ходи до магазина в тази жега...
Виж целия пост
# 686
Отдавна не съм ползвала суха мая, а не помня как се приравняваха пропорциите спрямо прясната? Рецептата ми е с 1/2 пакетче прясна мая, колко суха трябва да сложа, че не ми се ходи до магазина в тази жега...

Количеството в грамаж жива мая разделяш на три и получаваш количеството в грамаж на сухата мая. В случая 21 гр. жива мая е равно на 7 гр. суха мая.
Виж целия пост
# 687
мерси!   bouquet
Виж целия пост
# 688
Момичета, искам да направя сладко в машината. Нов книжката има рецепти само за сладко от портокали, ябълка +малини. А аз искам от ягоди.

Имате ли рецепти? Как го правите вие?

Благодаря
Виж целия пост
# 689
От книжката на Мидея

Сладко от ягоди
900 гр. измити и почистени ягоди, може и нарязани на парченца
500 гр. захар
30 гр. нишесте

Програма сладко
Не съм го правила, но мисля, че за сладко трябва да се добави пектин, за да се желира или лимонена киселина за да остане на сироп и да не се захароса. Може да е грешка в превода.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия