Кроасани

  • 27 457
  • 142
# 135
Морена, ти ме изненада. Това масло е на доста прилична цена, но нещо не ми вдъхваше доверие и го избягвам. Ще го пробвам със сигурност.
Аз правих твоите кроасани с френско, на което съм голям фен.

Скрит текст:

Резултатът беше превъзходен, но цената му си е сериозна. /Както на повечето качествени храни./
Виж целия пост
# 136
Записвам се да чета, а скоро и ще направя кроасани и по тази рецепта. Правила съм доста пъти, но в моята рецепта има и яйца. Стават страхотни, дъхави кроасани. Ако някой прояви интерес, ще напиша рецептата. Ето едно фото:
Скрит текст:
Може да опитате да точите тестото по следния начин - след първият престой в хладилника, разделяте маслото на 3 части. Точите тестото на правоъгълник, на една трета от тестото слагате нарязано на тънки люспи масло и сгъвате на три. След първото добавяне на масло, слагате за около 15-20 мин във фризера да стегне. Точите отново на правоъгълник, слагате следващата доза масло, отново сгъвате на три и поставяте във фризера. И така добавяте маслото на три пъти и тестото е винаги охладено. По този начин стават по-бавно, но е особено подходящ, ако времето е по-топло. Иначе тестото втасва буквално в ръцете ви и става по-трудно за обработка. Ако в помещението е хладно, може да спестите престоя във фризера, а с това и времето за работа, но трябва да работите страшно бързо. Аз не успявам толкова бързо да действам и затова ги правя по гореописания метод. Но дори да не докарате многото пластове, ароматът на масло е навсякъде и компенсира не дотам привлекателния външен вид. А вкусът е божествен.
Виж целия пост
# 137
Записвам се да чета, а скоро и ще направя кроасани и по тази рецепта. Правила съм доста пъти, но в моята рецепта има и яйца.
Опитай, за да видиш разликата.  Simple Smile
Тестото за кроасани е без яйца. С тях заприличва на кифлички, според мен.

Кари, подчертавам, въпросното масло да е с този, белия етикет!  Ако е без него не гарантирам, че ще е хубаво маслото, защото (не помня дали не писах и тук, не ми се връща сега...) от Коледа някъде се появи някаква кофти партида от него. А го купувам отдавна и не беше се случвало. Във Фантастико мисля няма от злопоучното.
Виж целия пост
# 138
И аз ги направих, ето ги, малко ги препекох, моята фурна е доста силна, може би трябваше на най-долния ред да ги пека.
Скрит текст:


Страхотно вкусни са и наистина не се правят трудно - аз не съм майсторка в месенето, а многолистно тесто правя за първи път.
Виж целия пост
# 139
https://www.facebook.com/bono.appetito/videos/846516675440540/
 Нещо нагледно Simple Smile
Виж целия пост
# 140
Кроасанчета от днес, малко да събудим темата на Моренка.
Направих и малки коктейлни и едни големи. Два дни се занимавам с тях, ама ще си имам приятелки на гости на кафе, че от много време не сме се виждали.  Ето ги.  Simple Smile






Облизвайте се, вълшебни са.  chef

Моренче, може  би трябва да пуснеш нова тема, че в началото ми се изписа, че тази е стара и никой не е публикувал от повече от 120 дни,  трябва да се поднови., не знам.... newsm78
Виж целия пост
# 141
А ето как да навивате кроасаните.

https://www.facebook.com/193694513991478/videos/1220180188009567/
Виж целия пост
# 142
А ето как да навивате кроасаните.

https://www.facebook.com/193694513991478/videos/1220180188009567/
Доста идейно, обаче трябва да са без пълнеж, че иначе ще стане мазало  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия