Натурална закваска за хляб или Хляб с квас - ВТОРА ТЕМА

  • 73 808
  • 741
# 45
Не знам каква ти е хлебопекарната, но моята е IMETEC
На мен програмата за месене на тесто за пица ми е номер 8 И тя меси около 15 мин ( не съм засякла) и после втасва после пак меси. Аз използвам само първото голямо месене на програмата после спирам.

Ще ти ги напиша както при мен
1. програма 8 като свърши първото голямо месене спирам
2. Включвам програма 8 с отложен старт 1 час. Като свърши голямото месене спирам
3. Програма 12 ( програма за изпичане на нещо месено на ръка, при мен е 1 час) Слагам с отложен старт 8 часа.

Втория хляб го бях оставила даже на самотек и като се прибрах си беше станал.
Виж целия пост
# 46
3 чл квас не са ли малко. Аз слагам 150-200гр закваска/и моята е гъстичка/ и хляба ми втасва за не повече от 3-4 часа.
Виж целия пост
# 47
Ами не знам като сложа от моята повече и хляба става много кисел и моите хора не го ядът. Така с 3-те лъжици става добре при мен.
Виж целия пост
# 48
3 чл квас не са ли малко. Аз слагам 150-200гр закваска/и моята е гъстичка/ и хляба ми втасва за не повече от 3-4 часа.

И аз слагам някъде толкова квас на приблизително 500гр брашно и не ни става кисел хляба... напротив, дори дъщеря ми, която си е капризна гояде с удоволствие...вероятно е до вкус...
Виж целия пост
# 49
.
Виж целия пост
# 50
С първата закваска слагах на 500 грама брашно 200 грама закваска, в последствие намалих на 150 грама. Аз вадя закваската от хладилника сутринта и я събуждам с брашно и вода, на обяд омесвам хляба и го оставям да втасва докъм 16 часа, после го прибирам в хладилника. На сладващата сутрин го вадя и го оставям до обяд, докато се върнем от разходка, после премесвам и го слагам в йената да втасва в печката за 40 минути на 50 градуса и после пека. Днес замесих един от лимец, пълнозърнесто брашно, малко овесени ядки и семена. Да видим утре какво ще се получи Simple Smile
Виж целия пост
# 51
Моят ръжен квас след малко заминава в ръжената боза. Нямам намерение да си оставям за резерв. Ще туря всичкия. И без това сега през лятото се захваща бързо.
Виж целия пост
# 52
Дядо Хаджи, дай рецептата за тая боза бре  Praynig
Да се пробваме и неуките дали ще стане като бозата от 6 стотинки едно време  Rolling Eyes  С баницата и сам ще се справя  Mr. Green
Виж целия пост
# 53
Ето и снимка от бозата - НО !!! предупреждавам, това е още сурова боза. Тя ще втаса утре или най-късно в четвъртък.


Как се прави ръжен квас - стъпка по стъпка. - Държа да отбележа, че този квас го използвам за всички видове хлябове. Аз не съм претенциозен, че хляба ще ми излезе една идея по тъмен.

Как се прави боза от ръж - стъпка по стъпка.
Виж целия пост
# 54
Дядо Хаджи, благодаря за рецептата. Не ми изглежда много сложна технологията. Като ми остане повечко свободно време ще я изпробвам.  Wink
Виж целия пост
# 55
дядо хаджия, благодарности за рецептата и от мен. Много ми се иска да покажа на децата какво е то боза. Wink
Виж целия пост
# 56
Аз отбелязах и там, да напиша и тук. Дали от топлото време или от силния квас, бозата втаса точно за една нощ. Сега съм я експедирал в хладилника, че следобед ще я разнасям по съседи, дето ми надуха главата за нея.
Виж целия пост
# 57
Ще пробвам и аз бозата.
Да ви покажа моята пица с тесто с квас:


Сутринта в 7:30 замесих тестото, в 12 направих пицата, нямах време да чакам да втасва втори път, но стана. Тъничка и хрупкава. Останалото тесто премесих и оставих да втасва, довечера може да направя някакви питчици.
Виж целия пост
# 58
Изпекох аз брашното, ама щот нямам ръжен квас ще сложа от този с бялото брашно и да видим как ще да ми се получи бозата...че  нали съм и устата, та и гости си поканих за събота на боза. Rolling Eyes Mr. Green Само да не се изложа. Laughing

Marieta, много добре изглежда пицата. С тестото с мляко и яйца ли я прави, или с обикновено тесто за хляб?
Виж целия пост
# 59
Обикновено тесто, само с вода. Брашното ми е бяло.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия