БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 828
  • 755
# 705
ами не става, то се разтопи, но беше гъсто и стоеше на бучки и колкото повече стоеше, толкова по-гъст ставаше ... явно наистина трябва да се кипне водата, а не да е на слаб огън ... накрая му добавих прясно мляко, за да се втечни ... но пък глазурата не ми стана добре  Confused
Проблема е в шоколада. Ако не е за готвене или качествен шоколад, точно това се получава.
Виж целия пост
# 706
Уф, аз в тия жеги насипвам вечерта със захар и варя на другата сутрин.

Да се отчета , направих пукани, пържени  или още там както им се казва, чобраджииски чушки. И докато преглеждах рецептите на пеп-4о ,ходих и за люти чушки / мама искаше да ми даде от село, а аз отказах  Blush/

Мнооого са вкусни.  Hug Не че имам нужда от лютичко за апетит, даже обратното.
Утре е ред на патладжаните. Laughing
Виж целия пост
# 707
Здравейте   bouquet
Мога ли да помоля за изпитана рецепта за огретен от тиквички. Или нещо наподобяващо огретен със следните продукти: тиквички, сирене, яйца.

Имам и един въпрос: Белите ли тиквичките преди да ги сготвите?
Виж целия пост
# 708
ами не става, то се разтопи, но беше гъсто и стоеше на бучки и колкото повече стоеше, толкова по-гъст ставаше ... явно наистина трябва да се кипне водата, а не да е на слаб огън ... накрая му добавих прясно мляко, за да се втечни ... но пък глазурата не ми стана добре  Confused
Проблема е в шоколада. Ако не е за готвене или качествен шоколад, точно това се получава.

ами не е много качествен, да, от 0.75 ст от Кауфланд. Не е лош по принцип, но явно за топене не става. Иначе в Кауфланд не намерих за готвене, къде да го намеря?
Виж целия пост
# 709
Jessika123 , това суфле от тиквички го правя вече два пъти последната седмица и си облизваме пръстите , аз ги беля тиквичките Heart Eyes http://www.supichka.com/2012/07/blog-post_05.html
Виж целия пост
# 710
Jessika123 ,  ако са  млади - не.
Нарежи ги на ленти/кръгчета, посоли и с мазнина сложи да се пекат в тава. Когато омекнат и се изпари водата, прибави  разбито сирене с яйцата и прясно/кисело мляко. С лъжичка брашно в тях.  
И копър и няколко счукани/пасирани скилидки чесън.
Като ги залееш - пак запечи във фурната. А отгоре  можеш  и кашкавал да настържиш.

А вместо да режеш на кръгчета, можеш да ги настържеш, малко поотцедиш от водата и омесиш с всичко по-горе и изпечеш.
Виж целия пост
# 711
aH~, пеп-4o, много ви благодаря за бързите отговори   bouquet 
Виж целия пост
# 712
Иначе в Кауфланд не намерих за готвене, къде да го намеря?

Такава опаковка търси, около 1,70 са 200гр. Води се готварски шоколад, в Рз се намира при бакпулвера, шоколадовите пръчки, кремчетата и разните му там сухи смески за мъфини, палачинки....
П.п Смених снимката на шоколада, че предишната я отчиташе като спам
Виж целия пост
# 713
Радос, готварския шоколад в Кауфланд се намира някъде на щанда до бакпулвера и другите подправки. Кафява опаковка 200гр, отгоре в жълт овал е марката му - Стила долче.52% какао за 1,69лв. Ние редовно си купуваме , но и евтиния  ( особено белия) ми върши работа. Хванала съм му цаката и си го разтапям в МВ-то.
Виж целия пост
# 714
Не е задължително да е "готварски" шоколада. Аз имам хубав опит точно с кауфландските, от 75 ст - само, че е важно да няма някакъв пълнеж - обикновения млечен си се разтопява перфектно - Katy мисля, че беше марката Rolling Eyes И натуралният става перфектно  Peace
Виж целия пост
# 715
Да, и аз за него казвам, за Katy. Но винаги съм заредена и с големия, защото ми е по-удобно , ако правя ганаш и ми трябват 400-500 гр шоколад.
Виж целия пост
# 716
Колко време се вари млечна царевица?
Виж целия пост
# 717
около 1 час
Виж целия пост
# 718
Колко време се вари млечна царевица?
В тенджера под налягане за 20 мин. беше готова.
Виж целия пост
# 719
Колко време се вари млечна царевица?

10 минути най-много след завирането.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия