За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

  • 99 068
  • 732
# 165
Аз днеска понеже работих до обяд, следобед имах време да се занимая с Десятката. Продуктите ги бях купила преди 3 дни сигурно, но едва днеска стигнах до тях .......... ама ........... кой да се сети, че такъв голям казан нямам:)  Mr. Green Едва събрах продуктите в най-голямата ми тенджера. Всичко е вече готово, само остава да го разсипя по буркани, но това ще стане малко по-късно, а довечера отиваме на село, за да варим със свекърва ми буркани:) Тя благородно ми предложи да ги свари вместо мен, защото ни се очертаваше пътуване тази вечер с мъжа ми, но то се отложи и отиваме да варим:)
Пак да повторя питането си от преди няколко странички - рецепта за кисели краставички?Simple Smile  bouquet
Виж целия пост
# 166
Здравейте!
В края на миналото лято бях попаднала на темата, но тогава вече бях направила зимнините. Копирах си обаче кетчупа на Пеп-чо и смятам тази година да го направя. Чакам ММ да се прибере, в неделя отиваме в търговията, за да си купя домати чушки и патладжани и отварям консервната фабрика Laughing
Искам да ви попитам печени патладжани колко време се варят в буркани? Преди си ги слагах във фризера, но откак живеем в Ловеч, в квартирата хладилника ми е голям колкото автоматичната пералня и всичко правя в буркани.
Майка ми ги вари по 2 часа, което за мен е безумно много време. newsm78
Виж целия пост
# 167
30 мин. варим.

краставичките http://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_31.html
Виж целия пост
# 168
Реших да направя салатката Десятка.Да попитам запичат ли се патладжанът или всичко е варено само?Не пише да се пекат,но го свързвам с кьопоолуто и за това питам?
Виж целия пост
# 169
Пак да повторя питането си от преди няколко странички - рецепта за кисели краставички?Simple Smile  bouquet

Втора година ги правя така: Ползвам само сорт Гергана, младички и хрупкави (не садя други, а и не купуваме). Нарязвам на кръгчета (може и на половинки, ако са тънички). Корнишонки също може, разбира се, да се ползват Simple Smile. Слагам ги в бурканите и във всеки буркан слагам по 1 дафинов лист, 1 зрънце бахар, 5-6 зрънца черен пипер, 1 скилидка чесън, резенче кромид лук, щипка синапено семе и част от чадърче копър (цвят), дори дръжките начупвам и слагам по малко, накрая слагам 1 1/2 аспирин (купувам таблетки от 500 мг и казвам в аптеката, че ми трябва за туршия, щото другият, който е щадящ за стомаха, не става, доколкото знам). Заливам с кипнала марината, затварям, обръщам бурканите и като изстинат, прибирам в мазето. Преди ползвах фиксовете на д-р Йоткер, но с аспирина повече ми харесва. Не става толкова кисело. Забравих и още една подробност - като напълня бурканите, пресмятам си количеството на маринатата и сипвам равномерно в бурканите. Ако малко не ми достигне, доливам във всички със вряла вода.

Марината за 1 буркан 0,7 л

от 230 до 250 мл вода
50 мл оцет
25 г захар
8 г сол
Виж целия пост
# 170
Реших да направя салатката Десятка.Да попитам запичат ли се патладжанът или всичко е варено само?Не пише да се пекат,но го свързвам с кьопоолуто и за това питам?

Спазвай каквото си пише в рецептата. Ако трябвше да се пекат, щеше да е написано. Peace
Виж целия пост
# 171
Слушам Джема  Wink Какъвто и съвет да си ми дала ,винаги е бил успешен  Peace
Виж целия пост
# 172
Слушам Джема  Wink Какъвто и съвет да си ми дала ,винаги е бил успешен  Peace
Hug
Виж целия пост
# 173
Не е консервиране, но пак е съхраняване за по-дълъг период. В клипчето се разказва за босилек, но мисля успешно може да се вземе идея за всякакви зелени подправки. Приятно гледане.
Виж целия пост
# 174
Здравейте! В градината си имам вече доста чери доматчета, но никой не ги харесва за салата или каквато и да е прясна консумация. Спомням си, че майка ми правеше мариновани за зимата, но не намирам нейната рецепта. Четох тук за мариновани, които стоят в хладилник, което означава, че са нетрайни ли?... С една дума, ако някой е правил за зимата мариновани чери домати, ще съм благодарна, ако сподели   bouquet

Например по италиански: разрязват се наполовина, много леко се посоляват и се изсушават на слънце. След това се нареждат в бурканчета с чесън и босилек и се заливат със зехтин. Хапват се на брускетки или направо от бурканчето ..... аз така правя  Blush Blush
Виж целия пост
# 175
Не е консервиране, но пак е съхраняване за по-дълъг период. В клипчето се разказва за босилек, но мисля успешно може да се вземе идея за всякакви зелени подправки. Приятно гледане.

  bouquet

Виж целия пост
# 176
Аз така правех миналата година за пюретата на малката.Попарвах спанак,слагах го в кубчета за лед,и когато ми трябваха вадех по две и готово.
Виж целия пост
# 177
Ето я моята гръцка салата- 11 разнокалибрени буркана. Много в вкусна, хареса ни.


Виж целия пост
# 178
Тъй като има доста домати, които не можем да консумираме веднага, а се направи от тях доматено пюре за лютеница, която ще се прави поне след 2-3 седмици, непременно ли трябва да се заварят бурканите с въпросното пюре? Ама как го написах, дано ме разберете, че аз трудно се разбирам  Embarassed Mr. Green
Виж целия пост
# 179
Разбира се,че трябва да се заварят!
Слагай в по големи и стерилизирай-5-10 минутки!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия