За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

  • 99 155
  • 732
# 180
Може и да ни ги заваряш, а да налееш по един пръст олио най-отгоре в буркана, прибери ги в хладилника, ще изтраят до месец така  Laughing
Виж целия пост
# 181
Благодаря ви   bouquet
Виж целия пост
# 182
И аз така смилам и консервирам доматите.
Сега са много, но нямам патладжан и чушки.
Септември са и по евтини в магазините и тогава вадя доматите и почвам с лютеницата.
Аз заварявам около 10 мин. бурканите с домати.
 И на мен ми хареса "десятката" само не ми допадат сварени патладжани. Жалко, затова не правя вече и маринован, че се попарва и той Embarassed

Сега погледнах рецептата за "гръцката". Джема, това в бурканчетата е сигурно много апетитно Hug
Виж целия пост
# 183
Направих за проба мариновани печени патладжани и моркови. Харесаха се, септември пак Simple Smile
Виж целия пост
# 184
Здравейте!Не знам дали съм по темата но съм на голям зор,та реших тука да питам.Една приятелка ми се обади,че има много голямо количество къпини,които е приготвила да ми носи.Но аз съм на море от юли до 8 септември.И няма как да се прибера заради къпините.Чудя се сега какво да правя.Могат ли да се замразят във фризера всичките и като се прибера да ги направя на компоти и конфитюри.Не съм чувала до сега такова нещо,но ако някой има идея ще съм благодарна да сподели.
Виж целия пост
# 185
Моля за извинение, ако вече сте коментирали.
Направих т.н."краставички по корейски" две дози. Миналата година стеризилирах, както е по стандартната рецепта.
Сега не искам да ги варя и се съблазнявам да им сложа счукан аспирин.

Колко таблетки от 500 мг на колко краставички да сложа?
Мисля да го счукам и леко да го разтворя в много малко количество оцет.
Виж целия пост
# 186
И аз да се разпиша с половин доза "десятка".Допадна ми вкуса и то доста,ще има и цяла доза  Peace
Виж целия пост
# 187
Здравейте,
Може ли да ми помогнете с рецепта за сок от сини сливи, като искам сока да е бистър, а не като нектар.
Предварително благодаря!!!
Виж целия пост
# 188
Здравейте,
Може ли да ми помогнете с рецепта за сок от сини сливи, като искам сока да е бистър, а не като нектар.
Предварително благодаря!!!

Със соковарка http://www.topobiavi.com/data/adv_images/16278/p_16278406.jpg
Виж целия пост
# 189
Моля за извинение, ако вече сте коментирали.
Направих т.н."краставички по корейски" две дози. Миналата година стеризилирах, както е по стандартната рецепта.
Сега не искам да ги варя и се съблазнявам да им сложа счукан аспирин.

Колко таблетки от 500 мг на колко краставички да сложа?
Мисля да го счукам и леко да го разтворя в много малко количество оцет.

Не знам каква е рецептата. Писах скоро, че слагам таблетка и половина на буркан 0,7 л и заливам с вряла марината. Не стерилизирам.
Виж целия пост
# 190
Зарибих се покрай вас с Десятката , пратих мъжо за продукти и ще я почвам
изчетох рецептата няколко пъти,
но само едно искам да питам:
патлладжаните не се ли отцеждат от горчивината предварително ?
ако има горчивина няма ли да развали вкуса на цялата салата ?
Виж целия пост
# 191
Моля за помощ . Имам арония , която не знам какво да правя . Мъжът ми я иска на сладко . Може ли да ми кажете пропорции и начин на приготвяне  Praynig
Също така миналата година правих страхотно сладко от боровинки , по рецепта на пеп-4о , но нямам никакви спомени ... така че , искам рецепта и за боровинково сладко  Hug Hug
Виж целия пост
# 192
Наскоро обсъждаха сладкото от арония, върни се назад.

Няма горчивина в десятката. Peace
Виж целия пост
# 193
Гледам, че доста коментирате аронията - само да отбележа, че е нужно да се подходи към нея с внимание - понижава кръвното и не е препоръчително да се консумира в големи количества.
Десятката я направих, но изцедих патладжана, нищо не пречи, който иска да си го отцеди, няма да навреди:)
Виж целия пост
# 194
Получих торба патладжани. Дайте идея за мариновани или туршия. Освен печени, по др начин стават ли за фризер? На десятката ги изцедихме по настояване на свеки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия