За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

  • 99 235
  • 732
# 420
Джема, маринатата, която си дала за колко кг зеленчуци е приблизително? Или колко буркана....

Приблизително за 2  трилитрови буркана.
Виж целия пост
# 421
Вчера и днес правих мариновани ,пукани "рибки"-не люти чушлета по нова по-индивидуална рецепта. :

За един буркан 0,8л.
1с.л равна сол
1с.л с връх захар
1с.л олио
80мл. оцет
5-6 зърна ч.пипер( аз сложих бял)
3-4 скилид. чесън
щипка магданоз
Всичко това се слага в бурканите,
 пълнят се с опукани топли чушлета и се доливат до горе с гореща вода.
Затварят се и се обръщат с капачката на долу до като изстинат
Много е лесна! Не се сдържах - опитах ги. Много вкусни! smile3534
Виж целия пост
# 422
вярно е, страхотни са тия.  Peace   точно в тая пропорция са любими и у дома.  + - стрък кервиз. Преди години ги харесах на едни рибки (дори не люти бяха  Laughing) и от тогава това са любимите пукани чушки у нас - люти, нелюти,  чорбаджийски, та дори и върхарки.
Виж целия пост
# 423
Вчера и днес правих мариновани ,пукани "рибки"-не люти чушлета по нова по-индивидуална рецепта. :

Ееее, midkoo, ама не така! Ти на два дена и вадиш нова рецепта. Нали направих вече по предната ти, сега и по тая ли да слагам? Ще ударя рекорд тая година по правене на туршии. Не че много съм направила, ама досега никакви не съм правила, все наготово. пеп-4о и ти, що ли ми трябваше да кликам на линка, и пържените ми харесаха....... Heart Eyes  bouquet
Виж целия пост
# 424
Аз повече място в шкафа за зимнината НЯМАМ!  Cry и буркани НЯМАМ! и капачки НЯМАМ!

Но най-вече място нямам Sad освен да почнем да ядем бурканите, та да освободя място за нови идеи ..............
Виж целия пост
# 425
labrex,Тази рецепта е по-добра. Довери ми се! newsm10
Направи пак, няма да останат.
Виж целия пост
# 426
искам съвет, изпитана рецепта от тези които живеят по черноморието - сушите ли си червени чушки (пипер), така нанизани на конец и как?

Аз съм от плевенския край, помня как баба ги нанизваше и под стряхата на къщата - да се сушат.
От 20 години живея във Варна, правих няколко опита преди години - все неуспешни, чушките се разваляха  Sad
Виж целия пост
# 427
искам съвет, изпитана рецепта от тези които живеят по черноморието - сушите ли си червени чушки (пипер), така нанизани на конец и как?

Аз съм от плевенския край, помня как баба ги нанизваше и под стряхата на къщата - да се сушат.
От 20 години живея във Варна, правих няколко опита преди години - все неуспешни, чушките се разваляха  Sad

С този влажен климат е така. Simple Smile

Аз суших миналата година, но във фурната. След това ги вакуумирах в торбичка. Няма да повторя обаче- 2 дена фурната работи почти непрекъснато. Mr. Green И без това само за Коледа правя пълнени сушени пиперки, та за една торбичка не си струва, ще си купя.
Виж целия пост
# 428
искам съвет, изпитана рецепта от тези които живеят по черноморието - сушите ли си червени чушки (пипер), така нанизани на конец и как?

Аз съм от плевенския край, помня как баба ги нанизваше и под стряхата на къщата - да се сушат.
От 20 години живея във Варна, правих няколко опита преди години - все неуспешни, чушките се разваляха  Sad

Няма нищо сложно, просто нанизваш за дръжката, много червени чушки и слагаш да се сушат на проветриво и слънчево място, но вече незнам дали не е късно.Трябва  да са на много топло.

Тези са от тази година.
Виж целия пост
# 429
А тези чушки с дръжката как се пълнят?
Така можеш да си изсушиш люти чушки, например.
За сушене има специален сорт пипер, който е с тънка кора. Садихме едно лято от него и после сушихме, но и вкъщи не сме фенове на пълнени чушки и се отказахме. Правя си 4 буркана по 5 чушки и имам за 2 готвенета през зимата.
Иначе чушката се навървява от към острата част и се окача на проветриво място.
Виж целия пост
# 430
Когато са изсъхнали можеш с ножица за изрежеш капачето - семенната част излиза. Спокойно се сушат по абсолютно същия начин и люти чушки.
Виж целия пост
# 431
искам съвет, изпитана рецепта от тези които живеят по черноморието - сушите ли си червени чушки (пипер), така нанизани на конец и как?

Аз съм от плевенския край, помня как баба ги нанизваше и под стряхата на къщата - да се сушат.
От 20 години живея във Варна, правих няколко опита преди години - все неуспешни, чушките се разваляха  Sad

С този влажен климат е така. Simple Smile



 newsm78
Точно защото климата е влажен не стават, затова питах има ли някой който е пробвал и е успял  Hug
Виж целия пост
# 432

Няма, ама ако си в Лудогорието, не на морето. Laughing
Виж целия пост
# 433
Здравейте. Имам нужда от помощ и съвети. За първа година правя зимнина. Не искам да правя промишлени количества, а просто ей така. Да си имаме десетина бурканчета. Направих 1 буркан лютеница ( останалото го изядохме ). Лютеницата е единственото, което ми се запечата. Правих опит с чушки, домати и тиквички (като миш-маш запържени). В нови бурканчета ги слагам на винт. Затягам, колкото мога, слагам в тенджерата надолу с капачките, защото тенджерата ми е малка. Варя около 10-15 минути. Вадя ги и ги слагам, както са си с капачките надолу. Обръщам ги след като изстинат и нищо... или капачките не са хлътнали, или са бумбаж... Още не съм се отказала от опити, но не разбирам какво се обърква. Може ли някой много основно да ми каже къде е проблемът и как да го оправя, че искам да се похваля с моя продукция Simple Smile П.С. Поне лютеницата стана много вкусна...  Sunglasses
Виж целия пост
# 434

Няма, ама ако си в Лудогорието, не на морето. Laughing

Е, айди сега, остана и чушки да простра  Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия