За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

  • 100 858
  • 732
# 600
30%  На 1л. вода- 30гр. едра сол
Батее,
Да не си се объркАл ?
Или си забравил да поставиш я точка , я запетая , я да махнеш нулата ?
Щот кЪт го смятам отвсЕкъде си идва 3 % = ТРИ процента.
От себе си бих казал, че това - трите процента е максимум за соленост на разтвор.
Няма измислените мерки : супени лъжици,или чаени, или чаши или резки на бурканЕ.
Ясно и точно.
Три процента.
Лесно се смята и изпълнява.

Виж целия пост
# 601
Има и по-наблюдателни Simple Smile. Изобщо не обърнах внимание на процентите. За саламура на сирене се ползва 8-12 % разтвор на сол... Една година бях прочела грешно или е имало печатна грешка, вече не помня, но направих туршия с 60 г сол на литър вода. Е, без изкисване нямаше как да ядем.
Виж целия пост
# 602
 valentor,Благодаря за забележката! Видно е ,че е печатна грешка,добре,че съм пояснил
  На 1л. вода- 30гр. едра сол
, хич не съм го сметнал в бързината ,че е 3% а не 30%.
Понякога ми залепва релето
Виж целия пост
# 603
valentor,Благодаря за забележката! Видно е ,че е печатна грешка,добре,че съм пояснил
  На 1л. вода- 30гр. едра сол, хич не съм го сметнал в бързината ,че е 3% а не 30%.
Понякога ми залепва релето

Можеш да редактираш, дори е желателно  Peace.
Виж целия пост
# 604
Момичета баба ми правеше една туршия от пълнени със зеле и още нещо камби, държеше я в големи 5л буркани и и казваше: "царска", някой дали знае рецептата??? Предварително благодаря!
Виж целия пост
# 605
Момичета баба ми правеше една туршия от пълнени със зеле и още нещо камби, държеше я в големи 5л буркани и и казваше: "царска", някой дали знае рецептата??? Предварително благодаря!

Има рецепта на първа страница "печени пълнени камби от Джема".
Може рецептата да ти допадне Hug
Виж целия пост
# 606
Правила съм някои от рецептите на Джема и винаги са се получавали много хубави и вкусни, но тази рецепта е друга. Големите 5л буркани се затваряха със стъклени капачки и не се стерилизираха, а и камбите вътре си бяха сурови.
Виж целия пост
# 607
Правила съм някои от рецептите на Джема и винаги са се получавали много хубави и вкусни, но тази рецепта е друга. Големите 5л буркани се затваряха със стъклени капачки и не се стерилизираха, а и камбите вътре си бяха сурови.
Да не става въпрос за тази туршия http://www.cooker.bg/recipe/turshiya-ot-palneni-kambi
Виж целия пост
# 608
Правила съм някои от рецептите на Джема и винаги са се получавали много хубави и вкусни, но тази рецепта е друга. Големите 5л буркани се затваряха със стъклени капачки и не се стерилизираха, а и камбите вътре си бяха сурови.

Мама прави такива, но не съм питала, тъй като не ги ядем -  камбите се мариноват, отделно зеле, моркови, кервиз, после  се пълнят в камбите и така затварят. Ама капачките не са стъклени  Wink а найлонови

Показвам си "творбите" от събота

лютеницата





и пукани мариновани чушки - рибки, чорбаджийски, люти http://pep-4o.blogspot.com/2011/07/blog-post_20.html



и вече прилична доза доматен сос за пици и паста, сутринта дегустиран и на прясно приготвени фетучини.
Виж целия пост
# 609
Ееее, Пепи, както винаги солидно количество!



                                                                  Компоти без изваряване

http://valia-recipes.blogspot.com/2013/07/blog-post_18.html

                                                                  Печени люти чушлета с чесън

http://valia-recipes.blogspot.com/2012/11/blog-post_16.html
Виж целия пост
# 610
мистерия благодаря! Ще пробвам по тази рецепта и после ще споделя дали е станала туршията като от спомените ми.
Виж целия пост
# 611
пеп-4o, Още веднъж поздравления и благодарности !Всичките си чушлета ги направих по твоята рецепта (743 буркана) .Страхотна вкусотия станаха!Удобна и точна доза  за един буркан. Няма да мислиш ,ще стигне ли маринатата ,или ще остане или ще стане по-различна... Hug Препоръчах я и на други
Виж целия пост
# 612
....Всичките си чушлета ги направих по твоята рецепта (743 буркана) .....

midkoo, че са вкусотия, вкусотия са, ама сигурен ли си за бройката буркани, верно ли спретна 743 буркана? newsm78 Направо ме хвърли в........кво беше..... ошашках се и забравих. newsm78 Joy
Виж целия пост
# 613
бройкат и мен ме разби  Shocked Сигурен ли си?
Лелееее, ако знаех, щях да искам лекинка комисионна  Wink

 Laughing на мен винаги ми остава по 1 буркан, защото си ги подготвям предварително, на око. Добре, че градината близо, та цопна пак за още някое чушле.

Виж целия пост
# 614
И аз се изумих от бройката буркани на midkoo  Shocked

пеп-4o, добре че бях обядвала като ти видях лютеницата. И въпреки всичко пак ме изкушава  smile3501

И да питам нещо: ползвал ли е някой пиперково пюре и може ли да замени част от печените чушки в направата на лютеница например?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия