За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

  • 99 079
  • 732
# 675
Да, виждала съм подобни рецепти, изглеждат много вкусни. Но дали стават за консервиране  Thinking

Намерих една , май е подходяща - цвеклото се вари, обелва се, нарязва се на форми по желание и се залива с гореща марината от вода, оцет, сол, захар, слага се черен пиепер, дафинов лист.

Честно казано, се запалих да направя цвекло в буркани, след като прочето някои по-екзотични идеи за подправките към него и ми се стори интересно - карамфил, канела, кардамон, хрян  и др.
Виж целия пост
# 676
Мами, помагайте с рецепта за кисели краставички в компотени буркани със стерилизиране. Моля ви спешно, че ми тупнаха 2 чувала и трябва да се реализират.
Мерси предварително!   bouquet  Hug
Виж целия пост
# 677
и аз имам въпрос: иска ми се да намеря една рецепта за ръчел (сладко от тикви), но приготвен със сок от дюли. Така го правеше моята баба навремето. За съжаление, рецептата е изгубена, а на мен така ми се иска да успея да го направя. Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 678
Мами, помагайте с рецепта за кисели краставички в компотени буркани със стерилизиране. Моля ви спешно, че ми тупнаха 2 чувала и трябва да се реализират.
Мерси предварително!   bouquet  Hug

ето http://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_31.html
Виж целия пост
# 679
Благодаря ти, Пепи   bouquet Сигурна бях, че ти имаш изпитана рецепта, но на работния комп не съм ти запазила блога.  Hug
Виж целия пост
# 680
 Hug и се чудя при цената на корнишоните тази годин дали да купувам и затварям  newsm78 но поне ще са ни вкусни, като ги направя аз.
Виж целия пост
# 681
Винаги правя царската трушия като я заварявам за 5мин.,дали ще издържи без варене ,но и без аспирин?
А вчера приготвях нещо,което е трудоемко,но много вкусно.Пържен падладжан,печен пипер без семките,доматен сос и скилидки чесън,всичко това се редува.Може да се ползва за предястие и като основно.
Виж целия пост
# 682
Така,напълнила съм абсолютно всичките буркани  Hug Мисията е изпълнена!Тази събота правих и зелени домати-мариновани,станаха невероятни  Peace
Ето рецептата по,която действах  http://www.hera.bg/s.php?n=1663
В неделя правих 10бурканчета с пукани люти чушлета,малко на принципа "едно към гьотере",но общо взето-малко сол,маалко повечко захар,чесън,морковче,зелении разни и доливам с оцет  Laughing
Обърнах ги на капачка,днес всички капачки хлътнали!
Аз пак ще ви наглеждам,пък току-виж още нещо ми харесало и хайде пак за буркани и.....

Миткоо,благодаря ти за рецептата!Ще я пробвам и нея,живот  и здраве догодина  Peace  IKAFETO ,моята рецепта за царска туршия е с половин аспирин!Тази година не ми стигна за два буркана и не домързя да отида по аптеката и се издуха капачките.
Виж целия пост
# 683
 hrisi74
Какво те притеснява аспирина? Той си действа ,като консервант. По някога почти не се разпада даже, но пипера си остава такъв какъвто е. Не се вари. Въпрос на предпочитание разбира се Peace
Виж целия пост
# 684
Здравейте,може ли да ми предложите хубава рецепта за царска туршия.Искам да е леко сладникава,миналата година пробвах няколко рецепти,включително и с мед,но нито една не ми допадна.
Виж целия пост
# 685
Тази събота правих и зелени домати-мариновани,станаха невероятни  Peace
Ето рецептата по,която действах  http://www.hera.bg/s.php?n=1663

Точно по рецептата ли действа? Ще опитам тази година. Много отдавна съм правила, но не ми допаднаха (кой знае по каква рецепта съм ги правила).
Виж целия пост
# 686
Относно червеното цвекло. Аз го сварявам, обелвам и нарязвам в буркани,щипка сол и заливам със водата. Варя бурканите 20мин.
И аз смятам да пробвам тези зелени доматчета.
Виж целия пост
# 687
midkoo,не си падам по лекарствата,освен в краен случай!Още по-малко пък да е в храната! Но,както и ти си писал-въпрос на предпочитание  Peace

alys,по рецептата,само дето сложих доста повече чесън-около 10-15скилитки на компотен буркан!От 3кг зелени домати излязоха 3 компотени и 1 с винт от 600гр!
Виж целия пост
# 688
А тази рецепта за зелените домати изпробвана ли е или я правиш за първи път?
Виж целия пост
# 689
Направих червеното цвекло и изглежда добре:
- сварих го в тенджера под налягане за 40 мин. с малко оцет/ за да не му излезе цялата боя/, дафинов лист и бахар /те му убиват неприятния мирис до голяма степен/. После го обелих, няразах в буркани. Залях с гореща марината от оцет, захар, сол, карамфил, пръчка канела, кардамон. Сложих и зърна черен пипер във всеки буркан и малко хрян. Забравих да му сложа и чесън.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия