За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

  • 100 842
  • 732
# 615
аз ползвам, ама наше си. Т.е. когато имам време, а няма още достатъчно продукти за казана, печем чушките, белим и ако имясто във фризера - прибирам там, ако няма - мелим направо чушките и в буркани, стерилизирани. 
За съотношение нямам идея, тъй като на око я правя вече, гледам чушките да са х 2 на домата. И най-вече на вкус. На тази последната се наложи да прибавям доматено пюре към края.
Виж целия пост
# 616
Благодаря ти за отговора  Hug, все пак е някаква насока.
Виж целия пост
# 617
Цитат
midkoo, верно ли спретна 743 буркана?
Майтап бе Joy Абе толкоз чак не ама 45 бр. има за всички .Плащам рекет, комисион ,само елате  Hug
Виж целия пост
# 618
Здравейте, и аз да се присъединя с моите печени чушки и домати консерва:

http://anispersonalthings.blogspot.com/2013/09/blog-post_21.html#more
Пепи, чудна лютеница и завидно количество Peace
Виж целия пост
# 619
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3467.msg116039.html#msg116039

нуждая се от спешен отговор Praynig

миналата година правих тези пиперки с хрян, но разликата е, че маринатата не варих, а после бурканите ги стерилизирах - тук пише, че марината се вари, а стерилизация не се прави, но не мога да открия другата си рецепта

може ли да ми помогнете с такава рецепта да се водя по нея или да ме упътите дали мога да процедирам, както миналата година, но с уточнение колко време да стерилизирам?
Виж целия пост
# 620
Много полезна тема.
Виж целия пост
# 621
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3467.msg116039.html#msg116039

нуждая се от спешен отговор Praynig

миналата година правих тези пиперки с хрян, но разликата е, че маринатата не варих, а после бурканите ги стерилизирах - тук пише, че марината се вари, а стерилизация не се прави, но не мога да открия другата си рецепта

може ли да ми помогнете с такава рецепта да се водя по нея или да ме упътите дали мога да процедирам, както миналата година, но с уточнение колко време да стерилизирам?

ако все още ти трябва помощ - вари ги 15 мин.

Аз ги правих, но държах в хладилник - около 3 месеца изкараха.
Виж целия пост
# 622
Вярно е но е изпуснахме!
Виж целия пост
# 623
Здравейте момичета  Hug
Благодарение на вашата помощ , миналата година приготвих доста зимнина.
Но сега отново имам нужда от помощ  Praynig
Миналата есен правих смесена туршия в бидон ( корнишони , камби , зел.домати , моркови , карфиол , чушки , целина , чесън), като я залях с гореща марината. За жалост , някъде съм си забутала листчето с пропорциите и съставките на маринатата  Tired
Ще ви бъда благодарна , ако  ми помогнете със рецепта за марината.
Благодаря на всички   bouquet
Виж целия пост
# 624
Здравейте момичета  Hug
Благодарение на вашата помощ , миналата година приготвих доста зимнина.
Но сега отново имам нужда от помощ  Praynig
Миналата есен правих смесена туршия в бидон ( корнишони , камби , зел.домати , моркови , карфиол , чушки , целина , чесън), като я залях с гореща марината. За жалост , някъде съм си забутала листчето с пропорциите и съставките на маринатата  Tired
Ще ви бъда благодарна , ако  ми помогнете със рецепта за марината.
Благодаря на всички   bouquet

Аз така я правя.Ще ви стане любима, само дето не е много трайна...изяжда се първа

5кг.зеленчуци,предимно зелени домати се нарязват за консумация.

МАРИНАТА:1каф.чаша мед,1каф.чаша захар,1каф.чаша сол,1каф.чаша
олио,0.500гр.оцет,0.600гр.вода,бахар,даф.лист- след като заври сместа,се заливат зеленчуците и след 2-3 дни е готова за консумация. Прибавя се и 1 глава чесън –белени скилидки.

(по желание след седмия-осмия ден, може да се пресече със натриев бензоат)
Виж целия пост
# 625
Момичета, правил ли е някой Гръцката салата от първа страница? Стори ми се интересна и днес я направих, но стана безумно сладка - да не би да има печатна грешка в количеството захар или мярката не е чаена чаша, а чаша за кафе.
Виж целия пост
# 626
shams u amar, аз от няколко години ползвам ето тази рецепта за парена туршия от Блонди.
Импровизирам/ променям: захарта на 120-150гр в зависимост колко оцет слагам и не ползвам аспирин.
Намалявам и олиото на 100мл
В събота направих една доза в 10л кофа.
Дозата на водната част беше 1,2л оцет, 1,3л вода, 100мл олио, 80-100г сол, 130-50гр захар.
Опитвам как е на вкус.
Кипнах и след минута залях.

idra , погледнах сега рецептата и на мен ми се струва,че на 1чаша оцет- 1ч захар е множко.
Може би, заради киселите ябълки? Ти какви ползва.
Но пък въпрос на вкус- и аз не си падам по сладки туршии Wink
Виж целия пост
# 627
Благодаря за помоща ви matze  и midkoo   bouquet
Виж целия пост
# 628
Момичета, правил ли е някой Гръцката салата от първа страница? Стори ми се интересна и днес я направих, но стана безумно сладка - да не би да има печатна грешка в количеството захар или мярката не е чаена чаша, а чаша за кафе.
допълних рецептата захарта и оцета да са на вкус. Моята не стана сладка, даже не сложих всичката сол, защото ми се видя достатъчно солена. По принцип на лютеница/а това се приготвя пак в тава/ слагам на части сол , захар, олио и тук в случая оцет, разбърквам, пробвам и ако трябва добавям.
Честно казано сега не съм сигурна нито в захарта , нито в солта, нито в оцета. И като готвя в къщи е така, уж съм сложила колкото друг път сол , а яденето е безсолно.
Виж целия пост
# 629
matze искам да те попитам за туршията на Блонди   bouquet
Ти слагаш ли аспирин ? Трайна ли е ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия