За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

  • 99 230
  • 732
# 645
 hrisi74,само не разбрах стерилизира ли се твоята туршийка?
Виж целия пост
# 646
Мика*ела,не се стерилизира!Залива се с горещата саламура и се обръща на капачката,то вътре си има половин аспирин  Peace

Снощи ми донесоха домашни камби,имам и моркови и целина,та се чудя коя рецепта да си избера  newsm78
Виж целия пост
# 647
Здравейте, страхотни неща се виждат тук Simple Smile
Искам да ви попитам замразявали ли сте червено цвекло изобщо става ли.
Виж целия пост
# 648
защо да го замразяваш?
Първо го има цяла зима и пролет, второ издържа заровено в пясък, или в торба на студено място.

замразявала съм мариновано, като няма какво да го правя.
Виж целия пост
# 649
Пепчо имам в момента повечко вкъщи и си мислех да го настържа и замразя и после размразено са го правя на салата, но предполагам че няма да стане. Или да го сваря нарежа на кубчета и замразя newsm78
Виж целия пост
# 650
ако ще правиш салата с варено цвекло - да, можеш. Но настъргано - и после със зехтин и оцет няма да стане след фризера, прекалено меко ще е. Виж този солен чийзкек с цвекло, може да си направиш само пастета дори  http://pep-4o.blogspot.com/2013/09/blog-post_19.html - там има връзка и за мариновано цвекло. Такова можеш да си замразиш.
Виж целия пост
# 651
Maй не може да се намери никъде официално,освен от някой приятел месар./слага се много малко и в големи количества е опасна/.
Идеята за агро аптека не е правилна,тъй като това не е амониев нитрат-селитра,тор,
Вместо нея може да се ползва захар- 10 г на кг  месо.

Благодаря за идеята със захарта, много ми се иска да спазя на 100% рецептата, но в краен случай... Аз това лято вече минах през резила с търсене на касапска селитра в агроаптека - човекът получи пристъп на задух от смях - така че знам, че там няма, чудех се дали някой не се е изхитрил да я продава примерно във фирмени месарски магазини, ама очевидно ще трябва да си я търся по "втория начин"  Grinning
Виж целия пост
# 652
TheNMaster  по коя рецепта я прави?И как се справи с мацаницата?Аз правих половин доза по една рецепта,но няма такова цапане при варенето.
Към всички,които в домашни условия  правят лютеницата,изварявате ли предварително малко само доматите или всичко заедно?Аз я правех в уок тиган,че по широк и по бързо да се изварява.Ако може да споделите други тънкости за по лесно правене,исками се да направя още,но като знам какво мазало е.
Ето ти един начин за приготвяне на лютеница в апартамент:
http://anispersonalthings.blogspot.com/2013/09/blog-post_25.html#more
Ще се радвам, ако ти хареса. Промени количествата на зеленчуците в зависимост от обема на съдовете, с които разполагаш Peace.
Виж целия пост
# 653
Привет!Търся една рецепта за сладко,но захарта се карамелизираше  и тогава се добавяха плодовете.
Виж целия пост
# 654
Привет!Търся една рецепта за сладко,но захарта се карамелизираше  и тогава се добавяха плодовете.

В Щъркелово гнездо има такава рецепта. Peace
Виж целия пост
# 655
Момичета, в Десятката патладжаните белят ли се и с кои е най-хубаво да се приготви - бели, черни или лилави?
Виж целия пост
# 656
Момичета, в Десятката патладжаните белят ли се и с кои е най-хубаво да се приготви - бели, черни или лилави?

Правила съм я със сини/лилави, не ги белих, само изкисвах във вода заради горчивината. Peace
Виж целия пост
# 657
Момичета, в Десятката патладжаните белят ли се и с кои е най-хубаво да се приготви - бели, черни или лилави?

Правила съм я със сини/лилави, не ги белих, само изкисвах във вода заради горчивината. Peace

Благодаря  bouquet  Като се нарежат за колко време се слагат във вода?
Виж целия пост
# 658
Благодаря  bouquet  Като се нарежат за колко време се слагат във вода?

Със сигурност повече ги държа, докато се моткам, но поне половин час нека постоят. Peace
Виж целия пост
# 659
TheNMaster  по коя рецепта я прави?И как се справи с мацаницата?Аз правих половин доза по една рецепта,но няма такова цапане при варенето.
Към всички,които в домашни условия  правят лютеницата,изварявате ли предварително малко само доматите или всичко заедно?Аз я правех в уок тиган,че по широк и по бързо да се изварява.Ако може да споделите други тънкости за по лесно правене,исками се да направя още,но като знам какво мазало е.
Ето ти един начин за приготвяне на лютеница в апартамент:
http://anispersonalthings.blogspot.com/2013/09/blog-post_25.html#more
Ще се радвам, ако ти хареса. Промени количествата на зеленчуците в зависимост от обема на съдовете, с които разполагаш Peace.

Благодаря мн за рецептата   bouquet Определено ,ще ми хареса на вкус,и ще пробвам във фурната.Като времетраене колко ти отне цялото печене-изваряване?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия