Везмаме продълговато парче осолена сланина. Нарязваме по дължина тънки листове. Всеки лист топим в купа с оцет за няколоко секунди и изваждаме. Отделно счукваме чесън, колоко искаме според вкуса ни. Смесваме подправки: чер пипер, чубрица, чимер. Счукваме орехови ядки, не е нужно да са много ситни. Всеки лист натопен в оцеда намазваме с чесъна, ръсим върху чесъна подправки и орехи и навивме на рулце. Рулцето завръзваме с конец и отупваме хубаво в червен пипер, може и малко лют да добавим (който обича). Редим рулцата в найлоново пликче едно до друго. Затваряме пликчето и го слагаме в камерата на хладилника. След няколко часа като е стегнало хубаво, а най-добре на другия ден го вадим и нарязваме на тънки колелца. Невероятно мезе е за всякакъво питие. Гледайте да го сервирате непросредствено преди хапване, за да е леко охладено, преди да се отпуснала съвсем сланинката.