Пиле нанизано на бирено шише???

  • 38 622
  • 16
Момичета не се смейте, не съм го правила, а много ми се иска! Идвайте на помощ, тези дни ще се пробвам и имам много въпроси: Thinking

-тавата на дъното на фурната ли се слага?
-мога ли да наредя картофки околовръс, за да е готова и гарнитурата?
-не загарят ли? А не горчат ли от бирата?
-а нещо да им слагам ли на тях- вода, ...?
-пилето маже ли се с масло?
-а става ли все пак с коричка, както си го обичаме печенко?
-и най-сетне , много ли трябва да е висока фурната?

Пффффффф, май много ви досадих, ама ще давам офицялна вечеря на свекърското тяло! Blush
Виж целия пост
# 1
За нанизано на бирена бутилка пиле ми е разказвал един колега колко е вкусно, подробности незнам, но ще следя темата с интерес, а утре ще го разпитам по подробно за всичко...
Виж целия пост
# 2
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=49486.msg914210#msg914210
Дано тази тема ти помогне! Peace
Виж целия пост
# 3
Аз съм го правила с консерва бира (никога с бутилка  newsm78) и става страхотно!
Още по- сполучливо е, ако се прави на грил.

Ето така горе долу изглежда:



Виж целия пост
# 4
Ослюнчих се от сутринта Party
На бирената бутилка като го сложиш, тя трябва да е пълна до половината с бира. По време на печенето ще заври и ще излиза, а ти трябва да поливаш самото пиле със соса от тавата. Не, картофите няма да станат горчиви. Добре е да им налееш малко водичка, но не много.
Самото пиле го намажи отвън и отвътре с краве масло и го отъркай със сол.
Виж целия пост
# 5
Аз много години правя пиле на шише.Много е вкусно и лесно.Тава с картофки и малко водичка и масло,в средата слагаш бирената бутилка/1/2бира,1/2вода/,нанизваш пилето осолено и с подправки които обичаш и печеш на 200 градуса.
Когато чакам повече гости слагам в най-голямата тава три шишета с пилета ,но сьбира по-малко картофки Така хем яденето се пече ,хем си при гостите,хем накрая всички всички са преяли
Виж целия пост
# 6
Забравих да напиша че е готово около след 2часа
Лятото когато работя/имаме магазин близо до вкьщи/слагам го да се пече и след 2 часа притичвам до вкьщи и го вадя от фурната
Виж целия пост
# 7
Аз съм го правила с консерва бира (никога с бутилка  newsm78) и става страхотно!
Още по- сполучливо е, ако се прави на грил.

Ето така горе долу изглежда:




А това под кожата на пиленцето, лимончета ли си напъхала? Я кажи с какво още го подправяш?
Виж целия пост
# 8
Това пиленце съм го правела многократно и се получава нещо страхотно.
Първо трябва да премериш каква бутилка ще ти влезне във фурната.
Пълниш бутилката с вода или бира като в  гърлото на шишето слагаш масло.
Пилето се осолява , под кожата се слагат парченца масло и го нанизваш  на шишето.
Задължително в тавата налей вода , защото иначе маслото се разтопява , потича в
тавата и стават едни облаци в кухнята...........
Добре е по-честичко да поливаш пилето със сосчето от тавата.
Печеш на около 200 градуса за 2 часа.  chef
Виж целия пост
# 9
И на мен това пиле ми е специалитетът за гости,става ммммммного вкусно. Освен това,което са ти писали другите, аз го и обтривам с подправка за печено пиле от вътре и отвън(тя си е солена,так,че не соля със сол). Бирената бутилка се измива хувабо преди да се отвори и се сваля етикета.Аз не отливам бира, слагам си я както е пълна,защото като заври течността се излива върху картофките и им предава страхотен вкус, дори доливам с друга бира, слагам им и малко вода на картофките,за да не стане много концентрирано с бирата. Ами това е. Успех и приятен апетит! И да се похвалиш после как е станало  Wink   chef
Виж целия пост
# 10
Момичета , да се отчета- снощи спретнах пиленцето по указанията ви и стана фантастично!!!  newsm10. Благодаря ви! newsm51
Само се чудя защо бутилката си беше почти пълна???  Thinking
Виж целия пост
# 11
А това под кожата на пиленцето, лимончета ли си напъхала? Я кажи с какво още го подправяш?

Извинявай, чак сега видях въпроса ти.
Да, може да се сложи лимон като на снимките.
Иначе аз обикновено смесвам във купичка малко зехтин, счукан чесън, малко лимонов сок, черен и/или червен пипер, сол, може малко чубрица също. Разбърквам и после мажа пилето отвън и отвътре (а най-добре и ако може да постои поне час- два в хладилника за да поеме маринатата (но не е задължително, ако бързаш).
Виж целия пост
# 12
Момичета , да се отчета- снощи спретнах пиленцето по указанията ви и стана фантастично!!!  newsm10. Благодаря ви! newsm51
Само се чудя защо бутилката си беше почти пълна???  Thinking


Може би, защото си го пекла на слаб огън и течността не е успяла да заври и изври в последствие  newsm78
Виж целия пост
# 13
А може ли по тази технология на печене да се направи с пуйка или с друго пернато? Аз съм алегргична към пилешкото (на никой не  го пожелавам) към пилешкото и затова у дома купувам пуйка, понякога патица.

Та става ли на бутилка да се изпече пуйка?
Виж целия пост
# 14
Ако се събере във фурната-защо не?Само ще трябва малко по-дълго да я печеш.При мен младо пиленце става за 40-50 минути-може би два часа ще е достатъчно време да се изпече пуйка. Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия