Пости 2013/2014 - 3 тема

  • 53 553
  • 685
# 45
Записвам се и аз, чакам с нетърпение коледните пости и ще следя за рецепти и тази път при вас
Виж целия пост
# 46
Нямам търпение да почна постите. Започвам от утре/сряда/. Винаги се чувствам много добре когато постя. Само ме притеснява да не напълнея, защото ще увелича въглехидратите за сметка на протеините. Praynig Тъй като се старая да не ям тестени и сладки неща а сега ще трябва да включа в менюто си хляб, искам да ви питам от кой вид си купувате вие?  Heart Eyes
Виж целия пост
# 47
Нямам търпение да почна постите. Започвам от утре/сряда/. Винаги се чувствам много добре когато постя. Само ме притеснява да не напълнея, защото ще увелича въглехидратите за сметка на протеините. Praynig Тъй като се старая да не ям тестени и сладки неща а сега ще трябва да включа в менюто си хляб, искам да ви питам от кой вид си купувате вие?  Heart Eyes

Ами аз лично на този пост ще бъда на домашен ръжено пълнозърнест хляб с домашен квас (вместо мая). Меся в неделя няколко хлебчета, защото повечето аз си ги ям. После след изпичане ги чакам хубаво да изстинат, увивам ги в свежо фолио и една част от тях отиват в камерата.
Виж целия пост
# 48
Аз тахана , който ползвам е от Ивайловград.Незнам как се казва точно, но бях ела че там е най-хубавият и качествен.
Иначе съм чувала добри отзиви и за този на Тръндеви.
Виж целия пост
# 49
Как елиминирате привкуса на халва като ползвате тахан.
Виж целия пост
# 50
Аз харесвам натуралния на "Тръндеви".Не ми горчи, за разлика от всички останали, които съм опитвала.
Как елиминирате привкуса на халва като ползвате тахан.
Не го елиминирам.     Laughing   Ама аз обичам халва.   
Виж целия пост
# 51
Как елиминирате привкуса на халва като ползвате тахан.
Аз не го усещам.Харесва ми.Слагам го доста по кремчета и салати.
Виж целия пост
# 52
И на мен ми харесва, както писах, обожавам го. Но ако се сложи лимонов сок или портокалов сок се променя вкуса. Също така, в десерти какаото "убива" тахановия вкус Peace
Виж целия пост
# 53
И на мен ми харесва, както писах, обожавам го. Но ако се сложи лимонов сок или портокалов сок се променя вкуса. Също така, в десерти какаото "убива" тахановия вкус Peace

Това до някъде е така, защото аз правя един вид „течен шоколад“ с халва, маргарин и какао.
Виж целия пост
# 54
Нямам търпение да почна постите. Започвам от утре/сряда/. Винаги се чувствам много добре когато постя. Само ме притеснява да не напълнея, защото ще увелича въглехидратите за сметка на протеините. Praynig Тъй като се старая да не ям тестени и сладки неща а сега ще трябва да включа в менюто си хляб, искам да ви питам от кой вид си купувате вие?  Heart Eyes

В боба и овесените ядки има много протеини от растителен произход, както и в много други  . Хляб ако купувам почти само типов. Само в него има витамини от групата Б и полезни неща. Винаги чета етикета, по възможност да няма консерванти и подобрители. От време на време и купувам от малки фурни , има 2 до нас, където го правят с квас , не с мая .

Тахана с малко мед го ям чист , или сусам смлян с банани и вода ,много е вкусно. Ако не обичаш тахан , си вземай семена сусамови . На Тръндеви знам , че е най-добрия , тъмния натурален.
Виж целия пост
# 55
Аз пък по време на постите свалям килограми. Плюс това, Мартина, не забравяй, че през този пост можеш да хапваш риба. Аз залагам предимно на зеленчукови супи и яхнии, без хляб, ако огладнея, хапвам един плод.
Виж целия пост
# 56
През тазгодишните рождественски пости ще работя върху староселските версии на пълнозърнест хляб с домашен квак (вместо мая).
Виж целия пост
# 57
 Hug
Намерих от един блог това/блогът на Деси/. Мисля, че е удачно да си го направиш и на работа даже да си го носиш- само с чесъна малко.... Laughing
Цитат

Сурови безглутенови нискомазнинни крекери

Тези крекери са ми супер любими и цяла зима присъстваха в менюто ми! Те са компилация между суровите крекери от покълнала елда и суровите средиземноморски омега 3 крекери. Те са невероятно ароматни, нискомазнинни, супер хрупкави и засищащи. Обикновено суровите крекери са доста богати на семена и ядки, но не и тези. И дори няма да имате нужда от кухненски робот. Само пасатор ще ви е нужен, но пък той се намира във всяка кухня.

Ето и рецептата за 16 крекера /1 тава/:

½ чаша ленено семе /накиснато/

5-6 чери доматки

4 парченца сушен домат /накиснати във вода или мариновани в зехтин/

2 скилидки чесън

1 ч.л босилек

1 ч.л риган

1 ч.л хималайска сол

2 чаши елда /накисната и покълнала/

Всички съставки освен последната се слагат в голяма купа и се пасират добре с помощта на пасатор. След това се добавя и елдата и сместа се разбърква много добре с лъжица. Готовото тесто се разстила на тънък слой /около 1 см/ върху тава с хартия за печене. Оформят се 16 крекера с помощта на нож и тавата се слага във фурната на 60 градуса. След 1-2 часа температурата се намалява на 50 градуса. След 8 часа крекерите се обръщат внимателно с шпатула и се оставят да се сушат и от другата страна. Целият процес на сушене е около 16-18 часа докато станат напълно готови и хрупкави. Изключително трайни са и ако желаете може да си направите двойно количество.
Виж целия пост
# 58
Благодаря на всички, които ми отговорихте  Hug. Снощи си направих хляб от типово брашно, ръчно месен /нямам пекарна/. Стана много истински - 8 топки направих а посредата остана дупка. Като се изпече станаха 8 хлебчета. Мисля да ям по 1 на ден. Дано да издържи хляба 1 седмица. И така веднъж седмично да си правя сама хляба по време на постите. А след тях вече няма да ям хляб защото ще се насищам от протеините.  Flutter
Виж целия пост
# 59
Здравейте?
Днес реших да съм на плодове. Не съм решила все още дали и аз да се включа. Ще ви чета и имам още ден да се мотивирам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия