А има ли някой с моя проблем : Не мога да спра да ям , нито да отслабна !

  • 5 154
  • 55
# 45
човеченце , Хашимотото, макар и засега с нормални нива на хормоните, е още една хормонална причина, която по принцип затруднява отслабването.
По отношение на метформина - не зная какви точно са били мотивите на ендокринолога да ти го предпише, но все пак, поне по клинични данни сигурно е заподозрял, че имаш инсулинова резистентност.
Но какво е действието на метформина - той намалява усвояването на вьглехидратите в червата и сьщо така намалява образуването на глюкоза в черния дроб. Подобен ефект може да се постигне, като просто се намали количеството на вьглехидратите, приемани с храната.
Виж целия пост
# 46
Благодаря ти ! Започвам да ви чета във вашата темичка , за сега набавям информация , почти съм убедена вече   bouquet
Виж целия пост
# 47
Желая ти в най-скоро време да се похвалиш с хубави резултати !  Hug
Виж целия пост
# 48
Не мога да дам опит от диети и смъкнати килограми, но мога да се споделя тайната на (нормално) тегло, което не варира, откакто съм на 18 (с изключение на бременностите ми).
Тайната в поддържането на килограми е всекидневната дисциплина в храненето. Никакви ексцесии, освен на специални случаи. Никакво ядене между основните хранения и балансирано меню на всяко от основните хранения. Принципът "от всичко по малко" е златен, а ключовата дума - "малко".
Не спазвам режими, не броя калории, грамажи и други подобни лудости, позволявам си всичко без изключение, но ако ям месо с пържени картофи на обяд например, не взимам десерт, и вечерята ми е лека.

 Peace

човеченце , просто забрави за всякакви диети.
Изхвърли от менюто си всякаква фабрична и пакетирана храна.
Яж натурална и непреработена храна.
Ако започнеш да се храниш с истинска храна, а не с боклуците, продавани по хипермаркетите, тялото ти няма да гладува на клетъчно ниво и няма да изпитваш непрекъснат глад.
Виж целия пост
# 49
Има една книга: "Пшеницата - маскираният убиец" на д-р Уилиям Дейвис, американски кардиолог. От мин.година е. Книгата е много добра, с отлични научни аргументи и написана на разбираем език. Аз я имам, баща ми я прочете наскоро и тотално промени хр. си навици ОТ РАЗ. Вече има смъкнати 5кг за една седмица.


Много ме заинтригува с тая книга Simple Smile
Това ли е книгата, според която вече всичката пшеница е ГМО и съдържа вещество, тип наркотик, което ни кара да ядем и да дебелеем все повече и повече?

Да, правилно си разбрала. Всъщност са комбинация от няколко вещества: протеините глутен и глиадин, лектини и фитична киселина. Глутен - разрушава чревната тъкан и вреди на целия организъм по всевъзможни начини, глиадин - разрушава мозъчната тъкан, лектини - пак разрушават чр. тъкан, фитична к-на (има я във всички ядки и бобови, както и във всички други зърнени - ръж, просо, ечемик, овес, царевица и прочие) - разрушава пак чр. тъкан и пречи на усвояване на хр. в-ва. Освен това  съдържащата се глюкоза в пшеницата повишава кр.захар повече от чистата бяла захар. Като си помисли човек, че ги комбинира в неща като сладкиши, курабии, вафли, торти и т.н. ooooh! Освен това глутен се съдържа и в другите зърнени храни по-горе, без царевица.

Причините да не може да се спре да се яде пшеница (пристрастяване) са тези протеини, които проникват в мозъчната тъкан и я натравят дефакто. Мозъкът има нужда от адекватен изт. на енергия, за да може мисл.процеси да протичат оптимално. Тези протеини го "подлъгват" един вид, влизат от кр. поток през тъканта и стават "енергиен източник", дефакто упойващо вещество. Оттам зависимост в настроението, депресия, склонност към гневни пристъпи при мъжете, неправилна самооценка ("аз съм най-лошият човек! аз съм нищо! не заслужавам да живея!") и т.н., и т.н.Всичко го има в книгата!

 Доказано е клинично подобрение или изчезване на шизофренични пристъпи при пълно премахване на глутена в диетата. Също хора с Алцхаймер се подобряват значително, фибромиалгия и т.н. неврологични заболявания. Всъщност , зависимостта към пшеницата е физиологично пристрастяване, повече отколкото психологическо и приказките, че примерно дебелите хора нямали воля и били лакоми са изключително изостанала гл. точка.

Съдържанието на пшеницата е така изменено, че от него да се правят евтини продукти и да се купуват по много. Щом хората "не могат да живеят" без торти, пици, хляб, бисквити, баници и т.н., винаги има клиентела, нали така? Доходът е сигурен! Какво им пука на учените, по-точно агрономите, че хората са болни,след като техните заплати си вървят...

Между другото по последни изследвания има доказателства, че чистата захар и захарни изделия също са вид наркотик, заради класическото наркотично въздействие върху центъра за удоволствие в мозъка. Ефектът е близък до този на кокаина. А захар има във всичко!

Финалната ми мисъл е, че не е задължително да бъдем наркомани, комарджии или алкохолици, за да имаме много сериозен проблем! Пристрастяванията към храна са още по-сериозни, защото все пак трябва да се храним, за да оцеляваме, нали? Можем без наркотици, алкохол, хазарт,но без храна, вода и въздух, ще умрем! Причините за затлъстяването според мен, са точно тези пристрастяващи храни, тяхната прекалена достъпност, реклама, недостиг на качествена, естествена храна. Другият проблем е съвременната заблуда, че всичко трябва да е лесно, бързо, че не трябва да мислим и да се грижим за себе си, а да ходим по моловете, да стоим пред ТВ, в колата и т.н. и т.н. Има купища реклами с прочие магита и подобни боклуци, за "бързо готвене"... Естествено, всичко съдържа глутен.

И последно, заради непрекъснатото увреждане на организма с толкова въглехидрати се развива ИП и диабет. Извинявам се за безкрайния пост!  Embarassed
Виж целия пост
# 50
AGLIKKA, благодаря за изчерпателния коментар! А според тебе има ли в търговската мрежа брашно без глутен? Явно навсякъде блъскат тоя боклук. Аз много обичам тестено, сега по време на диетата много ми липсва. И все пак възможно ли е човек да си купи отнякъде качествено брашно и да си приготви тестено нещо в къщи и да знае,че е безвредно?
Виж целия пост
# 51
брашна без глутен:
оризово
бадемово
нахутено
кестеново
тиквено
от лимец
от киноа
кокосово
елдено

брашна с глутен:
пшеничено
овесено
ечемичено
ръжено
от шпелта
от грис
булгур

Виж целия пост
# 52
Глутен има във всякакво пшенично, ръжено и ечемичено брашно, а е възможно и овесът (овесените ядки) да са замърсени заради преработка в същите инсталации. Безглутеновите брашна са от картофи, ориз, кестени, бадеми, тиквено и ленено семе, кокос и други, намират се в диетичните и биомагазините. Но глутенът е само една част от проблема. По-същественият проблем и при глутеновите храни, и при безглутеновите брашна е високото съдържание на въглехидрати. Само в брашната от ядки и семена въглехидратите са по-малко, но пък това са и значително по-скъпи варианти, а и консистенцията, която се получава, не е същата като с пшенично брашно.
Виж целия пост
# 53
Глутен има във всякакво пшенично, ръжено и ечемичено брашно, а е възможно и овесът (овесените ядки) да са замърсени заради преработка в същите инсталации. Безглутеновите брашна са от картофи, ориз, кестени, бадеми, тиквено и ленено семе, кокос и други, намират се в диетичните и биомагазините. Но глутенът е само една част от проблема. По-същественият проблем и при глутеновите храни, и при безглутеновите брашна е високото съдържание на въглехидрати. Само в брашната от ядки и семена въглехидратите са по-малко, но пък това са и значително по-скъпи варианти, а и консистенцията, която се получава, не е същата като с пшенично брашно.

Е това се казва професионален отговор   newsm10 Вие диетолог ли сте, понеже искам да попитам още 2,3 неща?
Виж целия пост
# 54
Не, не съм диетолог, просто съм чела доста по тези въпроси.
Виж целия пост
# 55
Много интересно,и аз като авторката съм пробвала различни диети....с успех известно време и след това....вечерта ми е най страшна
ще се насоча май към НВ ,сега ще я проуча
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия