КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 1

  • 59 728
  • 743
# 690
От друга страна, сладките изделия за диабетици как се правят? newsm78

Ха, добър въпрос  Laughing
Виж целия пост
# 691
Глупости, захарта е 1 ч.л в тези рецепти и е за по-бързо активиране на мята, но изобщо не е задължителна, така че може да се прескочи. Казах вече обикновеният хляб се прави от сол, мая, вода и брашно. Мислите ли, че в хлебозаводите слагат захар? Simple Smile В домашните рецепти, има лъжичка за активиране на маята, но изобщо не значи, че дрождите не могат да живеят без нея. Naughty

От друга страна, сладките изделия за диабетици как се правят? newsm78

Ха, добър въпрос  Laughing

Ами с подсладител, издържащ на висока температура,  как. То и половината боклуци за недиабетици са с тая гадост.
Виж целия пост
# 692
Първият ми козунак за тази година май ще е провал. От сега се настройвам, от бързане не дочетох рецептата и си смесих маслото още в началото с яйцата, после пък в къщи е по-хладно и първото втасване отиде 4 часа, реших да направя кифлички, че да надигнат по-бързо и сложих във фурната на 30 градуса, те взеха, че се разплуха, явно и брашното ми е малко. Та мисля да пропусна снимките.
Правя поне от 3г. по едни и същи рецепти и дори като новак не съм имала провали, а сега... Confused
Виж целия пост
# 693
marchеva14  сега ти виждам въпроса за бухтите - извинявай   bouquet
Вчера ги направих пак с шипков мармалад и станаха без грешка . Не ми се разтече мармалада изобщо .Правя така : слагам една чаена лъжичка в средата на разточеното топче тесто , събирам краищата в средата като вързопче .Обръщам със събраните краища надолу и нареждам в тавата .
Да, да , благодаря ти и на теб. Грешката е в моя телевизор. Първо: сложих сладко, а не конфитюр/мармалад, второ, не 1ч.л. а 1 супена лъжица е как няма да протече.....разбира се, че ще протече.  Както казах ще се явявам на поправителен, но с конфитюр и то само плодовете, без сироп.  Simple Smile

Хляб домашен се прави почти три пъти в седмицата и никога не слагам захар, а само мая, вода, сол и брашно.

Яйце в козунака съм слагала за красота, но моето е било сурово. Няма значение дали е сурово или сварено. После в дупката,  която остава си слагам нормално червено боядисано сварено яйце.
Моя приятелка работи с подсладители, защото има диабет,  но не зная пропорциите ѝ. Става добър козунак, както и други сладкиши.
Виж целия пост
# 694
Глупости, захарта е 1 ч.л в тези рецепти и е за по-бързо активиране на мята, но изобщо не е задължителна, така че може да се прескочи.

Никога не съм смяла да я пропусна, но то е от незнание, не ми се карайте! Отдавна не съм купувала хляб от магазина, така че нямам наблюдения дали вътре има захар, или не.

За сладкарските изделия си много права - половината с подсладители, другата половина с фруктозо-глюкозен сироп, който е не по-малко вреден. Sick

И още един въпрос: понеже като ви гледам красотите, няма да изтрая до Великден и ще направя един козунак утре или вдругиден, моля, кажете откъде купувате свинска мас? Видях, че в много от рецептите има. Миналата година не успях да открия и заменях с масло, но ми се ще да спазя рецептите този път! Praynig
Виж целия пост
# 695
Мен ме снабди любезната съфорумка, Илчето Hug да е жива и здрава и тя и майка ѝ, която я прави тази превъзходна мас.  bouquet

Иначе съм купувала от Кауфланд, някаква полска, и от Пени каркет, но домашната си е домашна.
Виж целия пост
# 696
Понеже никога не съм слагала мас в козунаците (както споменах, не намерих), моля те, кажи, много осезаема ли е разликата? Thinking
Виж целия пост
# 697
Понеже никога не съм слагала мас в козунаците (както споменах, не намерих), моля те, кажи, много осезаема ли е разликата? Thinking
Мас се продава по големите супери - Пикадили съм виждала. Зная, че ако не е домашна трябва да се превари в прясно мляко за да ѝ падне този дъх на....гадно. Не съм пробвала и не зная как става, но може и да се пробвам.
пп сетих се защо трябва да се превари маста, освен да ѝ падне този неприятен дъх /когато не е домашна/  и  за да стане бяла и пухкава.
Виж целия пост
# 698
Ами как да я опиша разликата- просто стават вкусни козунаци. Simple Smile
Виж целия пост
# 699
Ами как да я опиша разликата- просто стават вкусни козунаци. Simple Smile
Е, как, ами много по-влажни, по-меки. Има разлика. Ти знаеш.  Simple Smile  Аз не мога да се престраша да работя с мас, нещо не ми е точно.
Виж целия пост
# 700
Уинди, разликата не е за описване.  Wink
Запретвай ръкавите и с малки дози пробвай, пробвай,... и ще видиш разликите.  Simple Smile
Виж целия пост
# 701
Аз усещам понякога вкуса на мас, но някак по-меки ми се струва, че се запазват козунаците.
Виж целия пост
# 702
Добрата новина е, че мас ще имам, при това от домашно прасенце, гледано съвестно и хранено с био храни! Laughing

Нямам търпение да опитам! smile3508

Тази година ще се постарая още повече. Миналата година родата беше във възторг - като изключим половинката. Миличкият, докато дойде Великден беше преял с козунаци, защото всеки ден тествах нова рецепта. Тази година ще започна от по-рано, за да не се струпват козунаци преди празника. Peace
Виж целия пост
# 703
Да, по-меки са. Аз обаче рядко правя само с мас, смесвам с олио предимно. Но съм правила и само с мас.
Виж целия пост
# 704
Джемма, аз точно заради представения от теб традиционен козунак се впуснах да търся мас. Там, по спомен, бяха смесени няколко вида мазнини.

Момичета, като казахте, че стават по-мекички и влажни козунаците, просто нямаше нужда да ме навивате повече. Точно това искам да се получи. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия