КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 1

  • 59 703
  • 743
# 270
Хм, Джема, много хубаво ще е, ако снимаш стъпките до края!   bouquet
И ще ми е интересно да си кажеше мнението дали не може да се постигне хубав резултат и с по-опростена технология..., макар че то явно в технологията е ключа, че иначе рецептата си е обичайна.  Thinking
Виж целия пост
# 271
Спазих всичко , както е написано. Втасалото маяно тесто имаше много приятен мирис, аз очаквах,че може да превтаса и да "блъска" на алкохол, но не. Ето го след втасване:




Разбитите яйца:


Замесване на основното тесто:


Готовото тетсо, преди втасване:

               
Виж целия пост
# 272
Така, продължението.
Полувтасалото тесто:


Забравих да го снимам втасало в купата


Разделено на части:


Оформени топки:


След втасването:


Оформени макчета,такива навити ги продаваха в нашите сладкарници:


Полувтасали и намазани с яйце първи път:


Втасали:


Намазани втори път и поръсени с мак,стигна ми наличния Simple Smile:


Сега се пекат.
Виж целия пост
# 273
Еее, който виси да редактира снимки... малко ги поизгорих, но иначе са леки,въздушни и с много конци. Ароматът им е чудесен.





Виж целия пост
# 274
Джемма, страхотни са  Peace
Виж целия пост
# 275
Джема, страхотни!  Hug
Много хубав снимков материал, благодаря!   bouquet
Колко време ти отне от - до?
И как мислиш сега, след като ги прави... ако караме като обичайното приготовление на козунаци и козуначени кифли и с две втасвания, дали биха станали същите?!
Виж целия пост
# 276
Ами от 9 и нещо до 13 и нещо часа всичко. Аз не ям и не съм ги опитвала, но мисля,че ще станат и с две втасвания. просто описаното в учебника си е по технология, която се спазва в сладкарските цехове, в домашни условия иска повече време. И все пак са по-въздушни и по-пухкави така, по технология.
Виж целия пост
# 277
Джемма,страхотни са станали кифличките също като памук.Благодаря за отделеното време с което ме връщаш в детските години.

Как се прави глазурата с попарено брашно?
Виж целия пост
# 278
Прави се кашичка от брашно и гореща вода.
Виж целия пост
# 279
Прави се кашичка от брашно и гореща вода.

Благодаря ,така и предполагах .
Виж целия пост
# 280
Олеее Джемма каква красота,охх прияде ми се.Хайде утре тях ще правя Simple Smile но рецептата къде е,че не мога да я намеря
Виж целия пост
# 281
но рецептата къде е,че не мога да я намеря

На 11 стр.
Виж целия пост
# 282
Да кажа за прегарянето, защо стана. Пекох на 220 градуса, както пишеше за максимум. Но станаха неочаквано бързо, докато реша да ги погледна вече беше късно. Та или печете на 200 или не мърдайте от фурната, стават наистина за отрицателно време.
Виж целия пост
# 283
Да кажа за прегарянето, защо стана. Пекох на 220 градуса, както пишеше за максимум. Но станаха неочаквано бързо, докато реша да ги погледна вече беше късно. Та или печете на 200 или не мърдайте от фурната, стават наистина за отрицателно време.
Ама нали споделих, че много бърза се изпичат, докато се завъртиш из кухнята и те вече са станали. Браво Джемма, чудесни са.! Ти си ги направила в кръгла форма, а аз ги направих в форма на кифла. Прекрасни са! Трябва да ги опиташ, защото консистенцията им откъм тесто и вкус е по различна от козунака, защо...идея си нямам. Вероятно от по различното им приготвяне и измесване. Може би, защото ги правих за първи път и ми беше бавно, разтегливо ми беше във времето, но скоро пак ще ги забъркам, вече имам опит и ще ги спретна по-бързо.
Благодаря за рецептата за Виенските кифли и тях ще ги направя скоро, може и през седмицата да ги завъртя. Те ми се виждат много лесни.  Simple Smile
Тази седмица ще скоча да търся и махлеб, нали така се казваше?? Нямах никакво време и затова все още не съм готова, но ще стане.  Heart Eyes
Виж целия пост
# 284
Привет,дами!  bouquet
Моля,който ползва  прясна мая ВИВО да сподели 1 кубче за какво количество брашно е,че днес месих козунак с маскарпоне и ползвах някаква нова за мен мая,украинска,EXTRA пише на пакетчето,пак е 42 гр. но няма указание за колко брашно е и излезе някаква адска скоросмъртница. ooooh!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия