КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 2

  • 40 920
  • 744
# 660
Мммдааа... на мен този със сушените плодове ми идва възсладък, понеже тестото е едно и също.  Simple Smile
Виж целия пост
# 661
А според мен и с 360 гр захар пак има какво да се желае относно сладостта. hahaha Ама аз съм тежък случай, тава баклава и половин торта "Гараш" отма мога да изям без да ми накърти. Joy С 250 ще ми е като като хлебче. Ама аз понеже не обичам плънки в козунака- чисти или само със стафиди и затова тестото трябва да е сладко. Изключение прави само маковата плънка, но козунака с мак не го броя за козунак, а за пирог.

Леле, ти си като моя мъж.
Двата малки козунака почти ги изядохме, остана половин за децата за утре. Милото се оплака ,че не са му сладки. Обаче разкошни конци имаха. За Великден ще сложа повече захар. Исках да сложа плънка или стафиди, ама дребното се тръшна ,че не иска.
Виж целия пост
# 662
и вкъще все реват "еййй свиди ти се захарта" иди обяснявай, че не втасва иначе и нЕма да е козунак Crazy Джемма до колкото си увеличавала захарта в традиционния най- много и с ее получавам newsm78
Виж целия пост
# 663
Нямам тъпрние да се похваля Simple Smile Днес замесих традиоционния на Пина с квас. Ей, все едно досега козунак не съм правила! Чуден стана, като от каталог (снимка по-късно, че още се пече). Сега как ме е яд, че няма да му усетя и вкуса (постя, за децата и колегите в офиса ще е).

Ама много съм доволна! И супер лесно се работеше с него, чудно.   chef  Grinning
Виж целия пост
# 664
съжалявам явно съм прекалено руса и не ми се получава качването снимки и това е hahaha
Виж целия пост
# 665
tinki_15, по рецепта е 300 гр, аз слагам 360, повече не смея да увелича, но и това количество биват.

karry port, чакам с нетърпение снимките. За колко часа втаса? А моят квас го изтървах вчера, не го подхраних навреме и спадна, а днес замириса на много кисело и сега се чудя дали става да захвана от ечемик, просо или овес, че това имам в нас, имам ръжено брашно. Или направо италианската закваска да правя. newsm78
Виж целия пост
# 666
драсни поне една дума де  Laughing
Виж целия пост
# 667

Като показвате снимки от фейсбук, поне си отключвайте албума. Mr. Green
Виж целия пост
# 668
Аз докато се радвам се чудя дали мога да прибера малко изпечен във фризера и след това да го оставя на стайна температура да се отпусне, за да го опитам? Някой опитвал ли е? Аз го правя с хляб и се получава, но с козунака не знам  newsm78

ето го - не докарах снимката много, но с телефон толкова Simple Smile 
Виж целия пост
# 669
Аз докато се радвам се чудя дали мога да прибера малко изпечен във фризера и след това да го оставя на стайна температура да се отпусне, за да го опитам? Някой опитвал ли е? Аз го правя с хляб и се получава, но с козунака не знам  newsm78
замразявала съм, после нищо му няма. Единствената разлика е че след 1-2 дни изсъхва
Виж целия пост
# 670
Аз докато се радвам се чудя дали мога да прибера малко изпечен във фризера и след това да го оставя на стайна температура да се отпусне, за да го опитам? Някой опитвал ли е? Аз го правя с хляб и се получава, но с козунака не знам  newsm78
замразявала съм, после нищо му няма. Единствената разлика е че след 1-2 дни изсъхва
До два дни.....вече няма ѝ да ги има, а ако останат... тогава минаваме на козуначени торти.  Simple Smile
Виж целия пост
# 671
http://dilyanadpopova.snimka.bg/cooking/123.813420.32991316 мисля че сега би трябвало да стане newsm78
Виж целия пост
# 672
karry port, супер е. Моля те снимай и разреза, като го разрежете, интересно ми е сплетка как стои отвътре. аз само панетоне съм правила, без сплитане.
Виж целия пост
# 673
Аз докато се радвам се чудя дали мога да прибера малко изпечен във фризера и след това да го оставя на стайна температура да се отпусне, за да го опитам? Някой опитвал ли е? Аз го правя с хляб и се получава, но с козунака не знам  newsm78

ето го - не докарах снимката много, но с телефон толкова Simple Smile 

Много е красив, браво.   bouquet  Да, може да се замразява както при хляб. Нищо му няма после и е мекичък.
Виж целия пост
# 674
karry port, супер е. Моля те снимай и разреза, като го разрежете, интересно ми е сплетка как стои отвътре. аз само панетоне съм правила, без сплитане.

Оставих го през нощта завит с кърпа. Децата много го харесаха на закуска. Първоначалната ми идея беше да направя руло с мармалад, но буркана се оказа почти празен. Сложих плънка от орехи, кокосово масло, ром и прясно мляко. Почти не се вижда, но явно вкусът се е получил Simple Smile

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия