КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 2

  • 40 846
  • 744
# 735
мама_съни, да, не се е надигнало докрай виждам, по-плътна е структурата, но има конци. Peace


Да. можеще да почакам да втасат втори път, ама бях каталясала. А така ли трябва да бъде изпечен.
Според мен беше много препечен отстрани и много бял отгоре. Така ли е нормално в хлебопекарна?
Виж целия пост
# 736
Бихте ли ми дали изпитана рецепта за сладък, ама наистина сладък козунак? Щото миналата година ме разкритикуваха в тази връзка...  Sad
Виж целия пост
# 737
Vela, аз понякога има провал с козунаците, не защото рецептите не са добри, а защото аз не съм достатъчно опитна. Докато тази със сметана ми става винаги, затова за празника ще наблегна на нея.

Ами честно да ти кажа една година правих по стандартния начин, месене на ръка, биене ,затопляне на стая - голяма хамалогия, но станаха. От както имам хлебопекарна тя меси, там втасва и всичко е много  по-лесно. Повече на ръка- никога.

Бихте ли ми дали изпитана рецепта за сладък, ама наистина сладък козунак? Щото миналата година ме разкритикуваха в тази връзка...  Sad

За да е достатъчно сладък козунака, освен захарта която е по рецепта слагам и подсладител. Той не пречи на втасването и става доволно сладък.
Виж целия пост
# 738
vela   bouquet , и аз слагах, обаче тестото се разводнява, слагам повече брашно и конците отиват на кино ...
Виж целия пост
# 739
vela   bouquet , и аз слагах, обаче тестото се разводнява, слагам повече брашно и конците отиват на кино ...

Как така отиват на кино конците? Аз сложих последния път една супена лъжица, от толкова не може да се разводни тестото. Слагаш си захарта както е по рецепта и  добавяш една супена лъжица захар. Имаше пре-доволно конци. Ще се опитам днес да кача снимки, фотоапарат се га е в мъжа ми.
Виж целия пост
# 740
vela   bouquet , и аз слагах, обаче тестото се разводнява, слагам повече брашно и конците отиват на кино ...
Не ползвай течен, а сух. Peace
Виж целия пост
# 741
Джемма, vela, да си призная, мислех, че е само течен  Embarassed Мнооого ви благодаря!
Виж целия пост
# 742
девойки , подготвяйте се от сега за козуначения ден.  #Cussing out
купете си пресни продукти , изберете си рецепта, подгответе си съдове за печене. тези , които ще използват машини за месенето да измият хубаво казанчетата и бъркалките. спрете се на една миризма и си купете есенция за тестото, а и за стафидите (ако ги киснете да се ароматизират). подсигурете си 1 лимон. изяснете си всички подробности и ако има нещо неизвестно питайте сега за да можете да получите бърз и адекватен отговор.   bouquet


Припомням съвета на Бонго!


И....на добър час в козунакоправенето с

НОВАТА ТЕМА
Виж целия пост
# 743
vela   bouquet , и аз слагах, обаче тестото се разводнява, слагам повече брашно и конците отиват на кино ...
Не ползвай течен, а сух. Peace

Може , може. Само че аз имам течен ,като ми свърши ще си купя сух. Hug
Виж целия пост
# 744
Фиуууу... кога свърши тази?!  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия