КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 2

  • 40 913
  • 744
# 720
Здравейте на всички, които са запретнали ръкави за голямото месене   chef
Ето и от мен един козунак, който много ми хареса и това ще е рецептата за Великденския козунак, който ще приготвя.


Скрит текст:

Виж целия пост
# 721
Исках да опитам точно, както Мама Цоцоланка го е направила - няколко продълговати, един до друг в хартия за печене, сложени поотделно, но сега се чудя дали да рискувам ...
Няма риск, просто трябва да прецениш добре тестото.
Ако е меко слагаш във формите и втасва там, ако е достатъчно твърдо не ползваш форма.  Simple Smile
Виж целия пост
# 722
А такааа, принудително ще меся козунак, имам поръчка за една възрастна жена днес или утре да направя. Simple Smile
Виж целия пост
# 723
Надуло, надуло, ама за 10 минути не може да е втасало добре. Покажи после разрез.

снимките от снощното творение
Първи опит в хлебопекарна

http://prikachi.com/images.php?images/10/7262010X.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/10/7262010X.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/17/7262017K.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/18/7262018k.jpg

Виж целия пост
# 724
Ето ги и снимките на снощните ми козунаци. Искали са още малко да втасат Cry


Скрит текст:


И да попитам Джемма и marcheva14, кога поръсвате портокаловата захар на Котани? Под или върху кристалната захар?

За първи път пекох на долен реотан с вентилатор на второ ниво. В ръководството на фурната пише да не се поставя нищо на дъното и'. Имам само една решетка в комплекта и я ползвах да сложа съдовете с козунака, на нея не остана място за купичка с вода.
Вие къде слагате съда с водата?
Виж целия пост
# 725
Аз слагах на дъното,  въпреки същите инструкции за употреба.  Wink 
Но си взех допълнителна решетка, та вече на нея.
 
Виж целия пост
# 726
мама_съни, да, не се е надигнало докрай виждам, по-плътна е структурата, но има конци. Peace

_ilka_, вместо кристалната захар поръсвам портокаловата. На дъното слагам купичката с вода, но имам и аз втора решетка. Добре са козунаците ти на външен вид Peace.

Виж целия пост
# 727
Слага съд с вода на дъното. Сложи малка решетка на дъното и отгоре съда. Козунаци не се правят чак толкова често, едва ли ще й стане нещо на фурната  от 1 път   bouquet
Виж целия пост
# 728
Благодаря MorenaДжемма   и miriana86  bouquet
Аз също планирам да си купя втора решетка, но до четвъртък няма да мога, нито до я поръчам, нито пък да ми я доставят. То аз в неделя купих фурната съвсем непланирано  ooooh!.
А вие от къде закупихте вашите? Аз съм се ориентирала към Ebay.
Виж целия пост
# 729
Нищо и няма на фурната, предполагам предупреждението е, да не се слага тава на дъното, защото ще изгори отдолу яденето или ще пречи на горния съд, да се изпече. Но аз слагам малка шоличка , не ми пречи на нищо.

И аз от Ибей си купих, универсална, разпъва се и се наглася според ширината на твоята фурна. Peace

А иначе доволна ли си от печенето на долен + вентилатор?
Виж целия пост
# 730
Здравейте на всички, които са запретнали ръкави за голямото месене   chef
Ето и от мен един козунак, който много ми хареса и това ще е рецептата за Великденския козунак, който ще приготвя.


Скрит текст:

Добър ден, първо.
Второ тази рецепта и аз я харесах, но се чудя дали, ако оставя машината да замеси, няма да стане по бързичко, че не знам дали да рискувам да оставя да втасва през ноща.  newsm78
Виж целия пост
# 731
А вие от къде закупихте вашите? Аз съм се ориентирала към Ebay.
Тъкмо от там е и моята, същата като на Джема Simple Smile ... то кое ли е ми е от там вече... Crazy
Виж целия пост
# 732
Kordelia разкошен козунак!
Да потвърдя и аз до сега с рецептата със заквасена сметана ,не съм имала провал. Давах и на приятелки, всички са мноого  доволни.
Виж целия пост
# 733
Vela, аз понякога има провал с козунаците, не защото рецептите не са добри, а защото аз не съм достатъчно опитна. Докато тази със сметана ми става винаги, затова за празника ще наблегна на нея.
Виж целия пост
# 734
Така си е... различните продукти само променят вкуса, евентуално структурата, не те определят успеха с дадена рецепта.  Simple Smile   Мое мнениеGrinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия