КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 3

  • 39 318
  • 733
# 60
И аз да се запиша в новата тема, за която благодаря  Hug
Имам един глупав въпрос към по опитните, купих се еднократни формички за печене /правоъгълни/ с размери 22 х 16 х 5 см, та въпросът ми е колко тесто да сложа в тях 400 -500 гр. или по - малко?
Виж целия пост
# 61
Plamache_, 300г по скоро.
Виж целия пост
# 62
Благодаря  Simple Smile
Виж целия пост
# 63
а знаеш ли 300 гр тесто от колко гр продукти ще получиш ?
Виж целия пост
# 64
И аз да се запиша в новата тема, за която благодаря  Hug
Имам един глупав въпрос към по опитните, купих се еднократни формички за печене /правоъгълни/ с размери 22 х 16 х 5 см, та въпросът ми е колко тесто да сложа в тях 400 -500 гр. или по - малко?
аз залагам на 450-500 гр  тесто , но не брашно
Виж целия пост
# 65
Леле, много сте бързи  Laughing
Днес планирах да пека козунак, голямата като стане и иска за закуска "кисело мляко и ко'наче"  Crazy, обаче дребната само мрънка и ходя след нея...  още се чудя като се прибере мъжът ми дали да се захващам или не, че не ми се пече отново по нощите  Tired
Определено ми се иска в такива моменти да си имам хлебопекарна, та да ме отмени в месенето.
Да видим, може пък да си я поръчам за някой празник  Grinning
Виж целия пост
# 66
Всъщност, Бонго е прав, извинявай за объркването, Plamache_ .
Аз имах предвид брашното.   Crazy
Виж целия пост
# 67
може и ти да си права. важно е тя какво е имала предвид - брашно или тесто.  Laughing
Виж целия пост
# 68
Да се запиша и аз в новата тема  Wink Мама Цоцоланка   bouquet
Нямам търпение и аз вече да идва събота  Blush Аз съм решила да направя една доза от някоя от традиционните рецепти и една доза по последната рецепта на Еликсир с кокосово мляко  Rolling Eyes надявам се,че ще ми се получат  Blush
Алуминиеви тавички има доста разновидности в Джъмбо  Peace
Есенции в Лидъл има комплект 20бр-по 4-5 с различни аромати  Peace Тази,която пишете,че е за козунак,според мен ще е смес от обичайните,които се слагат- ром,ванилия,портокал,лимон... Rolling Eyes
Аз пък ще търся кокосова есенция,някой ако е мяркал някъде,ще ми е от полза да не се лутам да търся  Wink
Успех на всички с козунакоправенето   bouquet
Виж целия пост
# 69
Един страничен въпрос: захар, издухана от вентилатора и карамелизирана на дъното на фурната, как да я изчистя?

За дъното на фурната как процедирам аз.....Имам една постоянна тавичка, която е на дъното на фурната. И да падне нещо, да излезе - то пада там. След това ми е по-лесно да измия тавичката отколкото самата фурна. Тавата ми е голяма, плитка, правоъгълна от друга фурна....Та дори и да падне захар - тя ще падне върху тавата, а от там нататък - по-лесно се чисти. Не съм забелязала наличието на тава да се е отразило на печенето на каквото и да било във фурната......
Виж целия пост
# 70
Пека и аз в момента един козунак, после ще ви покажа и снимки, ами отгоре е готов на 18-20- тата минута, а остават поне още 25 до края. Покрих го с фолио, дано го изпека както трябва.А ухае невероятно... Heart Eyes
Виж целия пост
# 71
Пека и аз в момента един козунак, после ще ви покажа и снимки, ами отгоре е готов на 18-20- тата минута, а остават поне още 25 до края. Покрих го с фолио, дано го изпека както трябва.А ухае невероятно... Heart Eyes
намали и градусите де  #Cussing out
Виж целия пост
# 72
Показвам ви малко зеленина от Витоша (преди мръкване), да се заредите за голямото козуанкоправене и ядене.  Laughing

Скрит текст:
Виж целия пост
# 73
Бонго, споко бе човек, то аз на 150-160 пека, колко да намалям, махнах фолиото, че много се е разпукал този козунак- отишла ми е плетката на кино, нещо съм овъртолила тия 4 фитила. hahaha
Виж целия пост
# 74
аз съм напълно спокоен, бре душко.  ти имаш проблем.  Joy
като 150 са много за козунака намали ги на 140.  каква е логиката да увеличаваш температурата и да слагаш предпазители (фолио и др.), аз не го проумявам  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия