Кой какви вкуснотийки прави от субпродукти и дреболийки?

  • 8 250
  • 45
Нека в тази тема да обменим опит и споделим какви рецепти знаем и приготвяме с продукти, като дробчета, сърца, език, свински крачета, пилешки воденички, бял дроб, бъбреци, далак и много други. Още дълго трябва да пиша, за да ги изброя всички.

Надявам се да си бъдем полезни един на друг!

Като начало споделям една рецепта за Разсолник с пилешки дробчета и просо.



Виж целия пост
# 1
Мен ме интересува рецепта за патешки сърчица. И откъде се купуват. Само в заведение съм яла.
Виж целия пост
# 2
Записвам се да следя темата с интерес,голям фен съм на всички дреболии,карантии и мезета Mr. Green Peace
Виж целия пост
# 3
Мен ме интересува рецепта за патешки сърчица. И откъде се купуват. Само в заведение съм яла.
Купувам патешки сърчица от големите магазини. В хладилните витрини-замразени са. След като ги почистя хубаво, ги слагам да постоят поне 2 часа в прясно мляко, без да се осоляват. След това ги нареждам на дървено шишче и ги пека на скарата. Овкусявам ги след като ги опека. Стават изключитлно крехки и вкусни.
Виж целия пост
# 4
Аз много често правя Пилешка дроб сърма.
Виж целия пост
# 5
pipilota6- златна си. Благодаря!  bouquet
Да не е спам, да споделя как приготвям свински уши а ла Пепчо. Сваряват се ушите, режат се на ивички, слагам ги в тавичка с малко олио и бира и във фурната, докато се църнат. За заливка приготвям сока на един лимон, няколко скилидки пасиран чесън и нарязан пресен копър.
Виж целия пост
# 6
Браво за идеята за темата   bouquet

Аз купих онзи ден едни телешки бъбреци и сега се чудя как да ги приготвя. Някой да има изпитана рецепта?
Виж целия пост
# 7
Браво за идеята за темата   bouquet

Аз купих онзи ден едни телешки бъбреци и сега се чудя как да ги приготвя. Някой да има изпитана рецепта?

Бъбреци правя с ориз. Нарязвам ги на парченца и ги запържвам с малко масло. Добавям гъби. Отделно запържвам лук и добавям ориз. Сипвам вода, добавям бъбреците и гъбите, черен пипер, майорана, сол. Оставям да ври 15-20 минути, след което изключвам котлона и оставям още 15-20 минути. При поднасяне поръсвам с настърган кашкавал.

Получава се много вкусно!  Peace
Виж целия пост
# 8
О, Ваня, благодаря, звучи много вкусно и за щастие имам всички продукти Simple Smile Вечерята измислена Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Хм, моя опит с бъбреците го пиша неуспешен. Накиснах ги с вода и оцет, после наразях и сложих да задуша с мас, ама като почна едно пенене едно чудо... И понеже ги сложих в тиган без вода, нямаше как да отпенвам, та не вечеряхме бъбреци.
То грешката е моя, че не проверих каква предварителна подготовка изискват  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 10
Телешки бъбреци правя на скара - деля ги на две и ги пека. По същия начин приготвям и телешки дроб, нарязан на тънки филийки го изпичам на скарата и го поднасям със сос от мляко, майонеза и чесън.
Виж целия пост
# 11
Аз искам някаква рецептичка аламинутче за шкембе,че досега все в масло на тиган съм го яла,искам малко да разнообразя Mr. Green
Виж целия пост
# 12
Много интересна тема Simple Smile, обичам много някои дреболии.
Любими са ми печените на грил тиган пилешки дробчета. Без марината, без осоляване - овкусяват се след изпичането. Директно ги мятам на сух тиган и пека до готовност от двете страни.

След като ги почистя хубаво
Не съм чистила сърца. Може ли по-подробно да обясниш как става? Вероятно ще е трудно без да е нагледно, но много ми хареса рецептата ти и бих искала да я пробвам Simple Smile.
Виж целия пост
# 13
Записче. Чудна карантийска темичка.
Виж целия пост
# 14
дроб-сърма, пържени дробчета с лук, пържени дробчета с гъби, пилешка супа с пиле и дреболии
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия