ГОТВАРСКИ КУРС на Гордън Рамзи - Безплатен

  • 60 406
  • 209
# 135
Утре от 21:20 ще има пак 5 епизода, предполагам ново повторение. Аз се опитвам малко по малко да наваксвам, но става бавно Simple Smile Планирам да успея да изгледам утре, ММ ще нощува в болницата, децата ще спят, най-накрая време за мен.  Twisted Evil
Виж целия пост
# 136
Ако има желаещи мога да се опитам да преведа книгата на Рамзи. Simple Smile

ще съм ти много благодарна!!!1  bouquet
Виж целия пост
# 137
Здравейте, тъй като линка отпърва страница ми дава грешка дали може някой да ми прати книгата на poliass@abv.bg
Благодаря!
Виж целия пост
# 138
Не знаех, че солта на яйцата не се слага предварително, а се чудя защо моите не стават Simple Smile

Много ми хареса рецептата за мидите.

Тази вечер той готвеше всичко с джинджифил, чили и чесън. Когато го гледах преди години бяхме повече на една вълна - магданоз, босилек, лимон... За моя стомах чесън и чили не става, за съжаление. Иначе рецептите бяха интересни.
Виж целия пост
# 139
Не знаех, че солта на яйцата не се слага предварително, а се чудя защо моите не стават Simple Smile
От солта яйцата стават прозрачни и воднисти, от собствен опит го разбрах.Аз соля винаги накрая.

Джинджифил, чили и чесън и моите не ядат.Те целина не дават да сложа,че им миришело на бабички.Да не казвам за праз лука.А босилек, розмарин и кориандър и аз не ги харесвам.Та само слабо миришещи подправки ползвам.
Виж целия пост
# 140
Според мен привикването с по-силни подправки и вкусове е като привикването към вкуса на вино/кафе - първо не ни харесват, а после започват да ни интригуват и само обиграното небце долавя качествата примерно на босилек, джинджифил, естрагон и разбира как те подчертават вкуса на ястието.
Виж целия пост
# 141
За небцето не знам, аз усещам вкуса с езика, но обонянието ти като отказва да го приеме, няма как да стигне до небцето. Peace
Виж целия пост
# 142
Аз си свалих книгата, но не ми се отваря. До тук особено ме заинтригува рецептата за 'млякото с ориз'.

Може ли да ми изпратите книгата на svetlana_hp@abv.bg ?

Иначе рецептите ми беше ясно, че няма да бъдат точно за нашия вкус. Чувала съм от приятел, който живее в Лондон, че ястията им миришели много добре, но като си купи нещо и го 'отхапе', в устата му ставало експлозия от аромати, не много типични за нашия вкус.
Обръщам внимание повече на готварските му техники .... махане семето на люти чушки, ориентир по китката на ръката дали месото е алангле, средно опечено или препечено/този епизод още не са го дали/, стърженето на лимонова/портокалова/лаймова кора само на долу по цялата дължина на финото ренде и т.н.
Рецепти има много и за в бъдеще ще излизат още повече, така че според мен по-важни са техниките и някои от съчетанията на храните.
Срещу пърженото нямам нищо против, понеже в семейството ми също се пържи почти всичко.

Сега за дамите, които са хванали малко от СОЦ-времето. Намерих епизодите в youtube на руски.
Ето го: http://www.youtube.com/watch?v=o8k-5sSQj9s - Курс элементарной кулинарии Гордона Рамзи - Эпизод 1
Виж целия пост
# 143
Благодаря Силия,   bouquet
Виж целия пост
# 144
Правих пилето, пълнено с боб - стана страхотно! Използвах колбас,подобен на петрохан, получи се идеално. Всички в къщи останаха много доволни. Simple Smile
Виж целия пост
# 145
Здравейте, нямам време да изчета всичките коментари ( но ще го направя).

Бихте ли могли да ми изпратите и на мен книгите на шеф Рамзи - imihaylova8591@gmail.com (ако са в ПДФ или др. Епъб не мога да чета)

Благодаря сърдечно   chef  bouquet
Виж целия пост
# 146
Гледах вчера на обяд. Харесаха ми поничките му, както и шоколадовия крем към тях, но не успях да ги намеря в книгата newsm78
Виж целия пост
# 147
Може ли и на мен книгата      victory774@abv.bg  bouquet
Виж целия пост
# 148
Е ако не ставам нагла тогава, ако може и на мен, моля! tzvpavlova@abv.bg  Hug
Виж целия пост
# 149
Момичета, я споделете рецептата за пиле с боб Praynig
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия