ГОТВАРСКИ КУРС на Гордън Рамзи - Безплатен

  • 60 398
  • 209
# 150
За пилето с боб - чоризо си намерих в лидл Simple Smile Утре-другиден ще го  направя.

Това, което успях да си запиша, някой може да ме поправи ако нещо греша
Скрит текст:
Едно пиле - около 2 кг
1 лимон
зехтин
1 пълна чаена лъжица червен пипер
400 мл бяло вино

За пълнежа
150-200 гр чоризо - обелено и нарязано на кубчета
1 лук - на ситно
2 скилидки чесън - на ситно
връзка мащерка
2х400гр  боб - cannellini beans
200 гр сушени домати в олио
морска сол и чер пипер.

1. загряваме фурната на 180 градуса

2.  Затопляш малко зехтин в  голям тиган, слагаме чоризото(в клипа първо сложи него, после поля със зехтин) и пържиш около 3 мин. Добавяш лука,  пообъркваш го, да хване цвят от  чоризото и аромат и да поомекне - 1-2 мин, добавяш и чесъна и още малко. После 3 стръка мащерка - листенцата и бобът (тук не съм на 100%, май го изцеди, т.е. без сока от консервата). След 1-2 мин доматите и малко от сока от бурканчето им. Разбъркане и ги сваляш от котлона.

3. - Пилето - вътре - малко сол, черен пипер, плънката (като я понатискаше да отиде хубаво навсякъде в пилето), запушваш отгоре с целия лимон и  придърпваш кожата на пилето върху лимона.
Поливаш леко пилето със зехтин, поръсваш черен пипер, сол, червен пипер и втриваш хубаво  в кожата по цялото пиле.

4. В тавата - виното (в книгата пише + 200мл вода, в клипчето каза колкото е виното, толкова и вода още), разбъркваш ги, слагаш пилето, сложи и останалата част от мащерката. Покриваш хубаво с фолио, като трябва да е здраво прикрепено към тавата. И го печеш час в загрятата фурна.

5.  След час махаш фолиото (май се поливаше леко със соса) и още 25-30 мин се пече на 200 градуса, да покафенее кожата и да стане хрупкава.
После го вадиш и оставяш да почине 15 мин.

6. Вадиш лимона, дупчиш го и го изстискваш в соса в тавичката и разбъркваш с тел.
Преди да нарежеш пилето вадиш плънката, поливаш леко със сока, режеш го и поливаш и него със соса.

Нещо такова, извинение за нескопосаните описания Crazy предполагам ако  я изгледаш веднъж ще ти се доизяснят подробностите.

 
Виж целия пост
# 151
Мерси. Записвам си. Чоризо ще има тази седмица и в Кауфланд /поне в нашия вестник е дадено/
Виж целия пост
# 152
Може, на мен понеже Кауфланд никак не ми е удобен Simple Smile Иначе от лидл ММ ми донесе вчера, не знам дали са от постоянен асортимент или нещо изостанало от някоя специална, но ме зарадва  (почти съм сигурна, че си им е в постоянния) Simple Smile
Виж целия пост
# 153
Хубаво е да го зная.
Виж целия пост
# 154
Момичета, гледам в момента Гордън Рамзи, показва брауни "Блонди", но не дава точни мерки. Можете ли да напишете рецептата, за който има книгата - има бял шоколад, сушени червени боровинки, захар, масло....само някои от продуктите каза грамаж  Thinking Много ви благодаря!
Виж целия пост
# 155
Тази книга се оказа голяма загадка. Питах и в темата за електронните книги, насочиха ме отново към тази тема. От линка на първа страница, поне аз не мога да я сваля. Ако някой я има нека се оповести  Praynig
Аз установих, че с Рамзи имаме еднакви Лекроазетски тенджери Simple Smile Ех, да можех и да готвя като него Simple Smile
Виж целия пост
# 156
   Не е сложно готвенето му, но са прекалено много подправките.Карамелизираните ребърца с чесън,пресен лук, джинджифил,люти чушки, звездовиден анасон  Sick.Другото и аз го слагам- олио,мед, оцет, вина,сосове,сол.Понякога слагам горчица и лимонов сок с мед и джинджифил, но много малко.Идеята първо да ги запържа, после да задушавам, ще я пробвам в най-скоро време.Аз първо задушавам, после запичам за загар.

  И захар, пушен пипер,куркума, гарам масала, сос уорчестър много ги употребява.А най-ме учуди,че употребява готов кетчуп.

   Гърдите на пилето били най-луксозната част от пилето, а у нас най-малко вървят.
Виж целия пост
# 157
  ...А най-ме учуди,че употребява готов кетчуп.
Е как иначе да постигне тази скорост.  Mr. Green
Виж целия пост
# 158
Правих пилето с боб онзи ден но нещо не ми допадна вкуса му. Пилето и салама купих от Лидл, но нее чирозо, защото не всички в къщи обичат люто, а някакъв подобен сушен, суров колбас - изглеждаше същия, но не беше червен. Много мазно стана и не ми хареса (иначе го изядохме  Mr. Green) но не бих повторила.
Виж целия пост
# 159
Дадох линк към книгата преди няколко страници, в piratebay, пдф формат, не става ли оттам?  Rolling Eyes Дайте ми имейл на лични, който иска, да му я пратя. Аз оттам я теглих.
Виж целия пост
# 160
Днес ще правя ребърцата.Подготвих си всички продукти,но не открих звездовиден анасон.Дано са вкусни и без него.А иначе за запържването първо-винаги така ги правя,че да се стопи част от сланинката ,че стават мазни ако само ги изпека.
Виж целия пост
# 161
Днес ще правя ребърцата.Подготвих си всички продукти,но не открих звездовиден анасон.Дано са вкусни и без него.А иначе за запържването първо-винаги така ги правя,че да се стопи част от сланинката ,че стават мазни ако само ги изпека.
Радвай се,че не си открила.Миризмата е ужасна.Все едно с мастика да готвиш.
Виж целия пост
# 162
Днес ще правя ребърцата.Подготвих си всички продукти,но не открих звездовиден анасон.Дано са вкусни и без него.А иначе за запържването първо-винаги така ги правя,че да се стопи част от сланинката ,че стават мазни ако само ги изпека.

В лидл в момента трябва да има.
http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=showDetail&id=14025

Това пиле ми скъса нервите Simple Smile
Първо товачоризо - каква мазнина пусна не е истина Simple Smile После мащерката - той така лесничко я ронеше от клончетата... да ама не, накрая я накъсах Simple Smile Естествено  плънката съвсем не ми се събра в пилето, което пък някак не пое лимончето и нямаше така кожа, която да  опъна отгоре му... наложи се да позашия малко Simple Smile Ще го видим накрая, дано поне на вкус да го бива Simple Smile
Виж целия пост
# 163
Ако има желаещи мога да се опитам да преведа книгата на Рамзи. Simple Smile

 Simple SmileПрекрасно е ако го направиш! Сума ти хора тук (включително и аз) ще сме ти безкрайно благодарни за труда! Ще чакам с нетърпение! Hug  bouquet
Виж целия пост
# 164
Линк към книгата, голям е файлът, затова тук за по-лесно, не знам колко дълго ще е активен линкът, пишете, ако има нещо. Пращам го и на тези, които поискаха на лични, за всеки случай.
http://dox.bg/files/dw?a=b162659257



Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия