БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 48 877
  • 727
# 60
На първите страници от тази тема, споменахте за някакъв крем от Лидл, който става успешно за сладкиши... искам да попитам дали този крем може спокойно да замести Маскарпонето, така ли?  Rolling Eyes
Крем за мазане ли се води? И дали някой ще помогне със снимка или поне да пише как да го търся? - нещо по-специфично като име или т.н.????
Виж целия пост
# 61
...... пиле с портокали  Peace

Не намерих подобно при теб  Thinking, може би  не съм се оправила с търсачката  newsm78.
Може ли линк или насоки   bouquet

Преди  седмица правих пилето по гръцки с портокали, поради липса на лимони у дома, добре се получи, мъжлето се влюби - сега тормоз - всичко иска с портокали ...та давайте рецепти, явно ще се прави до откат  Laughing, поне на мен да не ми втръсва.
Вчера омесих мед, лимон, портокал, пресен джинджифил, бяло вино, уорчестър сос, горчица, 2-3 скил чесън....Много вкусно, но искам нещо уау  Blush, на мен все ми липсва нещо  Laughing

Поли, правила съм такова, няма в блога, търси го на сайта на Гответе с мен, или във форума - иди в менюто, НАшите рецепти-  търси Ястия с пилешко....
Виж целия пост
# 62
Купих си немска патица и искам да я изпека със зеле (не знам дали е мазна ,досега не съм купувала такава ).Българските са с много  мазнина .Въпросът ми е ,който има опит с това пернато , моля да сподели ,необходимо ли е първо да го изпържа с цел га махна частот мазнината ,защото ако не я махна мисля ,че зелето ще стане много мазно. newsm78
Виж целия пост
# 63

На първите страници от тази тема, споменахте за някакъв крем от Лидл, който става успешно за сладкиши... искам да попитам дали този крем може спокойно да замести Маскарпонето, така ли?  Rolling Eyes
Крем за мазане ли се води? И дали някой ще помогне със снимка или поне да пише как да го търся? - нещо по-специфично като име или т.н.????

Някой да ме поправи, ако бъркам, че отдавна съм купувала и карам по спомени, но мисля, че са тези кремчета и двете стават за целта:

Виж целия пост
# 64
Купих си немска патица и искам да я изпека със зеле (не знам дали е мазна ,досега не съм купувала такава ).Българските са с много  мазнина .Въпросът ми е ,който има опит с това пернато , моля да сподели ,необходимо ли е първо да го изпържа с цел га махна частот мазнината ,защото ако не я махна мисля ,че зелето ще стане много мазно. newsm78
аз винаги ги пека предварително и след това слагам зелето и запичам,ако мазнината е много я махам
Виж целия пост
# 65
Лабрекс, благодаря Simple Smile
При първото отиване до Лидл, веднага ще ги потърся, често правя разни сладкиши и предполагам цената на тези кремчета ще е доста по-добра от тази на Маскарпонето.  Peace
Виж целия пост
# 66
Защо винаги когато правя крем карамел на дъното на купичката остава втвърден и залепнал карамел?
Печа на 160 градуса, незавира водата, оставям да изстине в тавата с водата, слагах по-малко карамел и пак остава на дъното.
Виж целия пост
# 67
карамелизирай до светло захарта, да не е до тъмно. Като го изтърва, така ми остава. Последния път докато беше във фурната още изстинал, извадих и се беше разтопил карамела
Виж целия пост
# 68
Купих си немска патица и искам да я изпека със зеле (не знам дали е мазна ,досега не съм купувала такава ).Българските са с много  мазнина .Въпросът ми е ,който има опит с това пернато , моля да сподели ,необходимо ли е първо да го изпържа с цел га махна частот мазнината ,защото ако не я махна мисля ,че зелето ще стане много мазно. newsm78
аз винаги ги пека предварително и след това слагам зелето и запичам,ако мазнината е много я махам
Опит с немски патици нямам - моя е с английски - ама си е мазна патицата - първо като е сурова махам мазнината, която е доста, точно при отвора за пълнене. Пълня я с плънка от ориз /с тайната надежда и той да поеме от мазнината/ и пека върху зеле. Когато е готова премествам всичко в друга тава - така доста от мазнината остава в тавата за печене. Определено патицата не е за любители на немазното...
Виж целия пост
# 69
Лабрекс, благодаря Simple Smile
При първото отиване до Лидл, веднага ще ги потърся, често правя разни сладкиши и предполагам цената на тези кремчета ще е доста по-добра от тази на Маскарпонето.  Peace

Когато ходиш в лидл, поглеждай и маскарпонето, често го намаляват и не излиза толкова скъпо. А кремчетата са по-евтини, да. Пак от Лидл съм ползвала и крема сиренето им, не помня марка, в сребриста опаковка, като старите пакетчета краве масло. В крем, в чийзкейк, според мен добре става, но все пак.........ами пробваш и ще разбереш! Simple Smile   bouquet

misha777, за карамела - мисля, че е от захарта. Понякога, като правя, направо загаря, но не се разтопява, стои си зърнеста. Изобщо, откъм захар в магазините, не знаеш на какво ще попаднеш. На мен, като ми остане карамел на дъното, слагам тавата на газта и го втечнявам, може и мааалко водичка да капна, после заливам сладкишите (когато са с  карамелизирани плодове), а при крем карамела, същото, ако имам съмнения, за малко на газта, ако е в тава, или сипвам вода в тавата с купичките, загрявам я и оставям да се охладят с нея. Peace
Виж целия пост
# 70
Не разбирам защо Ви притеснява мазнината на патицата?
Печете си, кой както си я прави и сетне се отлива излишната мазнина и се ползува за други цели.
Поне аз така процедирам
Виж целия пост
# 71

На първите страници от тази тема, споменахте за някакъв крем от Лидл, който става успешно за сладкиши... искам да попитам дали този крем може спокойно да замести Маскарпонето, така ли?  Rolling Eyes
Крем за мазане ли се води? И дали някой ще помогне със снимка или поне да пише как да го търся? - нещо по-специфично като име или т.н.????

Някой да ме поправи, ако бъркам, че отдавна съм купувала и карам по спомени, но мисля, че са тези кремчета и двете стават за целта:

Скрит текст:
Лайт не съм опитвала, но класика е като крема-сирене.
Виж целия пост
# 72
   Искам да попитам нещо. Преди време някой беше писал как си прави кондензирано мляко в домашни условия. Спомням си че беше споменато, че може и в тенджера под налягане да се направи, но аз съвсем забравих начина.
   Моля да споделите!
Виж целия пост
# 73
Не разбирам защо Ви притеснява мазнината на патицата?
Печете си, кой както си я прави и сетне се отлива излишната мазнина и се ползува за други цели.
Поне аз така процедирам

Бате ,патешката мазнина изобщо не ме притеснява,напротив много я харесвам.Но досега съм готвила само бутчета и след като им направя ромбове на кожата ,махам мазнината ,като част от нея  използвам за зелето .Но като е цяла ,печена със зеле ,като  махна мазнината ще мирише на зеле  Mr. Green,това е проблемът...
Doli,Ladybird ,благодаря ви за включването .Първо ще я изпека малко и след това ще добавя зелето Simple Smile
Виж целия пост
# 74
Може ли съвет за карамела , никога не успявам да го направя.
Това, което съм пробвала е - Слагам в тавичка и с вода няколко капки  вода или с масло и във фурната. Или на котлона, но после се втвърдява много бързо и не успявам да го разпределя. Има ли някаква хитрост?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия