Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други неща - ТЕМА 2

  • 104 931
  • 752
ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВАТА ТЕМА за любимите шунки и мезенца



а тук е линка към разясненията ми ЗА ШУНКОВАРИТЕ

Да споделим домашните вкуснотии и свободни приказки за мезенца

Шунка от плешка в марината и мастика - първа от Бонго

Шунка "ПЪРВИ ОПИТ" на Дядо Хаджия- чети и пост 104

РОЛЕ от свински бут от shrekie


Пикантна шунка от Сиси♥♥


Дива шунка и Шунка с мед - преводни рецепти от Shoshi


Шунка от свински джолан по blackcat6


Базова Шунка от Иланг-Иланг в крок пот



 шунка ПЪРВИ ОПИТ от Kalpol
и тук е онагледена


Пилешка Шунка от Иланг-Иланг


Пилешка Шунка от Дядо Хаджия


Пилешка Шунка ,първи опит, от PURPLE


Есенен терин с три вида месо в крок-пот от Иланг-Иланг и снимката му ей тука

Колбас тип Камчия от Сашо Башо и снимки
Виж целия пост
# 1
Втора

Но не си сложил линк в старата тема към новата.
Виж целия пост
# 2
Добре дошли - слагах го.
Да ни е дзверски вкусно тука
и Бонго - чакаме утре мезето
Виж целия пост
# 3
май не трябваше предварително да го споменавам. ами ако не се получи  newsm78
иначе и аз го чакам
Виж целия пост
# 4
Благодаря на всички, които вдъхновяват темата  Hug

Бате  newsm76 нетърпелива съм да узная за новата вкуснотийка  Heart Eyes Two Hearts
Виж целия пост
# 5
Записвам се и аз,макар да нямам с какво да се похваля и за срамотиите шунковара бе само тестван,но обещавам да се поправя.
Бате благодаря за темата,справил си се оДлично Hug
Виж целия пост
# 6
Бонго, аз не виждам за къде да бързам. Той и термометъра ще дойде тия дни, въпреки че ме е яд, че го поръчах от амазона. За същите пари тук щях да си купя дигитален.

Ади ся моля майсторите да кажат с коя рецепта трябва да започна за пръв път.  newsm62
Виж целия пост
# 7
 Blush С класическата  Peace
Виж целия пост
# 8

Коя от всичките.

Между другото натриевия нитрат у нас се среща и като готварска натриева селитра (да не се бърка с амониевата селитра, оти тя е тор). От край време се е ползвало при изготвянето на суджуците, щото предпазвало от посивяване и загниване.
Виж целия пост
# 9
И аз при вас! Hug Макар че, имам да чета старата тема, чакайки моя шунковар до 2 седмици.
Виж целия пост
# 10
дядо хаджия, към твоя уред има ли книжка с рецепти?

Съответният на Тескома си има книжка с рецепти и там има "класическа". Мога да я драсна пак, ако не си я срещал и ако ти е интересно да започнеш с нея  Peace
Виж целия пост
# 11
Аленка, в предишната тема има линк към твой пост с класическата рецепта  Wink
Виж целия пост
# 12
О, мерси  Hug  bouquet
Виж целия пост
# 13
дядо хаджия, към твоя уред има ли книжка с рецепти?

Съответният на Тескома си има книжка с рецепти и там има "класическа". Мога да я драсна пак, ако не си я срещал и ако ти е интересно да започнеш с нея  Peace

Значи към моя уред дойде едно упътване с 3 рецепти. Отделно от сайта на производителя изтеглих друго едно упътване с други три рецепти, обаче не ми хващат много окото.

Апропо видях я класическата - от нея предполагам излиза до половин килограм шунка. И с какво точно месо става най-добрата шунка - с филе, контрафиле, плешка, бут и т.н. ?
Виж целия пост
# 14
според мен хубаво е да има блажно. това най-добре пасва на месото от плешка  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия