БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 48 229
  • 767
# 45
Самонабухващото брашно си е обикновено брашно, към което фабрично, преди опаковането, са добавени сол и някакъв набухвател (най-често бакпулвер).
Виж целия пост
# 46
Влизам да се похваля  Blush , че за първи път обезкостих бутчета, сурови. Дано съм се справила добре и да не съм оставила разни вредни неща  Rolling Eyes
Но все пак моля за линк или обяснения как се прави това. Доста се почудих, но някакси обелих месото по кокала и с ножа после дообелвах  Blush дано ме разбрахте.
Сега ги мариновах и довечера ще ги пека.

Тази работа все мъжът ми я вършеше, но нещо ми щукна и реших сама да опитам.
Виж целия пост
# 47
.........Но все пак моля за линк или обяснения как се прави това. Доста се почудих, но някакси обелих месото по кокала и с ножа после дообелвах  Blush дано ме разбрахте.

Ти си свършила работата, както разбирам, но все пак, ето малко снимки, тук още, ако искаш и цяла кокошка можеш да оставиш без кости, щом имаш такъв мерак! Simple Smile  bouquet
Виж целия пост
# 48
.........Но все пак моля за линк или обяснения как се прави това. Доста се почудих, но някакси обелих месото по кокала и с ножа после дообелвах  Blush дано ме разбрахте.

Ти си свършила работата, както разбирам, но все пак, ето малко снимки, тук още, ако искаш и цяла кокошка можеш да оставиш без кости, щом имаш такъв мерак! Simple Smile  bouquet

 bouquet Hug Нещо такова правих, но се притесних, че оставих някакви като бели каналчета-жилки, но бяха по дължината на бутчето в месото и не знам дали не трябваше да ги махна  Embarassed
Като че ли виждам за пръв път месо, но винаги мъжът ми го подготвя и маха излишните работи, а аз само го готвя.  Embarassed
Виж целия пост
# 49
Здравейте момичета!
Не мога да открия една рецепта гръцки портокалови сладки ,миналата година ги правих за Коледа и тази искам да ги повторя.Спомням си само че се слагаше портокалови корички и сок о тпортокал при оформянето се притискаха с вилица да останат черти отгоре .Ако някой я има моля да ми я копира.
Благодаря!

http://www.mycookingbookblog.com/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BE% … 0%B8%D1%82%D0%B8/
Мисля,че това е,което търсиш Wink Ще ги правя и аз тези дни,миналата година много се харесаха!
Къде може да се намери самонабухващо брашно self-raising flour ?

Самонадигащо брашно може да се направи като към 1 чаена чаша брашно се прибави 1 чаена лъжичка бакпулвер + 1/4 чаена лъжичка сол
Виж целия пост
# 50
а защо и сол трябва да се слага....ако се прави нещо сладко с него ще се получи солено
Виж целия пост
# 51
Благодаря на всички за предложенията за карфиола  bouquet Ще разгледам рецептите и ще направя някоя/и.
Виж целия пост
# 52
Здравейте, имам следното запитване за замразени банички:)
Много често приготвяме триъгълни банички с готови кори, които имат плънка от праз и кайма, кашкавал и шунка, сирене и яйца и т.н.  Днес ми хрумна, че може след като направя плънката и оформя баничките на триъгълници, да ги замразя във фризера и така сутрин за закуска вместо да приготвяме тепърва плънка, просто да ги извадим от фризера и изпечем.
Според вас дали ще се получи това със замразяването на готови кори и евентуално за какъв период от време може да стоят в камерата. Имате ли опит с подобни замразени неща за закуска или следобеден обед?
Виж целия пост
# 53
може, да . Приготвени за печене, замразяваш. Повече от 6 месеца  не съм държала и то ги бях забравила  Mr. Green
Виж целия пост
# 54
Писах в Коледната тема, но никой не ме отрази, затова ще пробвам и тук. Mr. Green
Изпитана рецепта за щолен?
Виж целия пост
# 55
заповядай http://ofisa-na-elidrag.blogspot.bg/2011/12/blog-post_23.html
изпробван, вкусен  Peace
Виж целия пост
# 56
Писах в Коледната тема, но никой не ме отрази, затова ще пробвам и тук. Mr. Green
Изпитана рецепта за щолен?
Отговорих ти и там, както и някой преди мен. Peace Аз съ правила  Дрезденски щолен по рецепта на Джемма и става чуден. Правя 1\3 от дозата.
Виж целия пост
# 57
В друга тема ми казаха, че мога да си замразя сурови белтъци. Някой пробвал ли е после дали ще могат да се разбият на сняг?
Виж целия пост
# 58
Разбиват се даже по-добре от пресни.
Виж целия пост
# 59
Ако не намеря рикота с какво БГ сирене мога да го заменя?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия