Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други неща - ТЕМА 3

  • 147 119
  • 758
# 75
Точно на тях изглеждат и даже и на вкус. Следвах рецептата даже ги опуших но не си струва. Малко ме яд за контрафилето, че можеше да стане чудно филе "Елена" и вече щеше даже да е изсъхнало.
Виж целия пост
# 76
Точно на тях изглеждат и даже и на вкус. Следвах рецептата даже ги опуших но не си струва. Малко ме яд за контрафилето, че можеше да стане чудно филе "Елена" и вече щеше даже да е изсъхнало.

нали затова сме група, да споделяме най-доброто и най-удачното, па и това дет не става, за да не си губим времето  newsm78
Виж целия пост
# 77

Уф, аз искам истински кренвирши... По възможност пилешки... Обожавам кренвирши - но не смея изобщо да си взема, изглежда, че соевият протеин изобщо не се разбира с чичко Хашимото, или поне при мен, та... не смея...  Confused
Виж целия пост
# 78
Бях тръгнал да п  продължиш. Опита на Сашо Башо ме отказа ваправо  отделно от това в месото има многодобавги и някои са точно аткива,че не ни се ще да продължиш с опитите. А без соя млечен проте3н кремв2рш не става. Пр3 Харимото това си е чиста провокация
Виж целия пост
# 79
Бях тръгнал да п  продължиш. Опита на Сашо Башо ме отказа ваправо  отделно от това в месото има многодобавги и някои са точно аткива,че не ни се ще да продължиш с опитите. А без соя млечен проте3н кремв2рш не става. Пр3 Харимото това си е чиста провокация


Без соя - кренвирш става!

Пилешкия пък ще е още по лесен за приготвяне, защото пилешкото месо е нежно и леко и много хубаво ще се обработи с блендера и после пасатора.

ОБАЧЕ!!! Домашните кренвирши са с много по-различен вкус от тия купешките, дето сме свикнали с тях. Първо защото са плътни и второ защото ядете чисто месо. А...сещате се нали как хем ядете домашната шунка, хем се чудите, че е различна от тази дето я купуваме.

Просто опитайте бе хора! Домашните кренвирши не хапят!
Виж целия пост
# 80

Ами не, не хапят, ама от де да намеря обвивки като за кренвирши - от тези, найлоновите?
Виж целия пост
# 81

Ами не, не хапят, ама от де да намеря обвивки като за кренвирши - от тези, найлоновите?


Споменах по горе, сега давам директно линк, как аз се справям без тези обвивки. Единствения недостатък, че кренвиршите не са в изряден тънък вид.

Виж тук!
Виж целия пост
# 82
Момчета, прибрах суджуците. Топло ми се струва, добре ли направих, или можеше да си висят на въздух? Моля, за съвет и предварително ви благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 83
Момчета, прибрах суджуците. Топло ми се струва, добре ли направих, или можеше да си висят на въздух? Моля, за съвет и предварително ви благодаря  bouquet

До 15-17 С на проветриво място, няма проблем ...По-добре да се оветрят малко. Моите точно за 12 дена станаха и ги прибрах, за да не пресъхнат.
Метода е прост - напада се една и се пробва. Ако е сурова още - пръжната с яйчица


Дядо Хаджия, абсолютно си прав, че затова си ги правим и много добре знаем, че вкуса никога, ама никога няма да е кат на купешките ...
Може и да се пробвам, макар че съм любител на колбасите с месо, а не на тези с мляно...
След малко ще вадя врата от шунковара - и сигурно ще се отчета
Виж целия пост
# 84
Мерси, Бате още довечера ще я изнеса, пък за пробването, сякаш ми е жал да я резвам, мека ми се вижда, не че ще хартиса де  Laughing
Погледнах календара - на 19 януари сме ги пълнили.
Виж целия пост
# 85
не мога да се стърпя - преди малко я извадих и резнах




домашна шунка от цяло парче свински врат

Виж целия пост
# 86
hahaha, страхотна е, ама да ти кажа и аз не се стърпях и като се прибрах резнахме едно суджуче, обаче ни е още сурово вътре. На вкус и мирис сме го докарали екстра. Пак ги разточих и ги закачих. Сигурно след 4-5 дни съвсем ще са ок.
Виж целия пост
# 87
 bouquet
май всичките ни мезета стават с търпение
Виж целия пост
# 88
Преди два дни правихме луканка по тази рецепта на Батето от свинска плешка и пилешко филе.
Нямам търпение да я опитам, но засега още се суши Peace
Скрит текст:
Виж целия пост
# 89
Преди два дни правихме луканка по тази рецепта на Батето от свинска плешка и пилешко филе.
Нямам търпение да я опитам, но засега още се суши Peace
Скрит текст:

Изглежда жестоко - сподели малко повече
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия