Правя си моя диета. Моля за мнения и съвети.

  • 36 958
  • 414
# 330
А как точно една сурова питчица е хляб newsm78
Не мога да отворя линка и не знам за какво иде реч.
Също като суровия хляб, който показах, суровата питчица се приготвя от покълнали зърнени. Не се пече, а се дехидратира, за да се получи хрупкава коричка. Вътрешността остава приятно мека, което прави покълналите зрънца лесни за дъвчене и храносмилане. Достатъчни са две-три малки филийки (колкото от франзела) и два домата, примерно, за да се засити човек. Без добавени мазнини, без животински продукти.

Суровият хляб от покълнали зърнени е пълен с полезни хранителни вещества и целулоза. Това го прави полезен, за разлика от печените (пълнозърнести, бели, със семки и пр.) хлябове.
Виж целия пост
# 331
И все пак - хлябът е тестено и печено изделие. А това няма нищо общо.
Виж целия пост
# 332


 ...  Без добавени мазнини, без животински продукти.



А това пък е най-полезният вариант за хранене  ooooh!

За суровата дехидратирана мешавица от кълнове пък няма какво да я коментирам. Ти може и да я наричаш хляб, може и пържола да я наричаш, но това не е хляб, Фея. Ние тук говорим за хляб.
Виж целия пост
# 333
Еййййй, а сланината е просто сланина. Змия, Вивиан, впрягайте веднага останалите мозъчни гънки, дружно да измислим някакво по-модерно име на сланината, не може тъй  Naughty Crossing Arms Crossing Arms  Wink
Виж целия пост
# 334
суровия хляб, който показах

 нещо не изпитвам желание дори да опитам това нещо Sick
и аз като децата:гледам,мириша и тогава опитвам
виж,гарнитурата на крекерите  Heart Eyesняма да откажа
Виж целия пост
# 335
И все пак - хлябът е тестено и печено изделие. А това няма нищо общо.
Как да няма?

И обикновеният, и суровият хляб се правят от смлени зърнени продукти. И в двата случая се получава тесто, като разликата е в това кога и колко фино са смляни зърната.

И обикновеният, и суровият хляб преминават температурна обработка. Разликата е, че при суровия тя не надвишава 46о С, а при обикновения стига 250оС, че и повече.
Виж целия пост
# 336
Ако ми се яде хляб, това по никаъв начин няма да свърши работа при мен. Както и ако ми се яде торта, оформена смес от лешници, пекан и фурми също няма да "хване място".
Виж целия пост
# 337
Прометей е направил от маймуната цивилизован човек, който иска да се връща наобратно, очевидно му е трудно да слезе от клона  Joy
Виж целия пост
# 338
Какво му е вредното на един хляб, приготвен от пълнозърнесто брашно, квас и вода?
Water Lilly, извинявай, не е директно към теб това за Нестле Фитнес-а. В по-горния на теб коментар е споменато, че мюслито даже не трябвало да се коментира. В този ред на мисли изразих моето становище относно псевдо мюслитата и истинските такива. Получил ми се е двусмислен коментара. За различните видове протеини - да така е. Но все пак, лично за мен, растителната храна е много по-чиста и не бих я заместила изцяло с месо. Не съм вегетарианка, но имам наблюдение с какво хранят животните и как обработват месото им, та не мисля, че е за предпочитане.
Виж целия пост
# 339
С уговорката, че нека мюслито да бъде смес от овесени ядки, кокосови стърготини, семена, ръжени ядки и разни такива, а не захарните тип Нестле фитнес (които един Бог знае защо са фитнес).
Казват се фитнес, защото като го изядеш веднага трябва да хукнеш към фитнеса. Иначе лошо се пише на здравето ти.
Виж целия пост
# 340
Blue_angel, далеч не смятам, че растителната храна трябва да бъде сменена изцяло с месо. Човек е всеяден бозайник и като такъв, по мое мнение е добре да консумира както растителни, така и животински храни.
Nuclear, то и да бягаш към фитнеса, пак лошо  Laughing

Виж целия пост
# 341
И все пак - хлябът е тестено и печено изделие. А това няма нищо общо.
Как да няма?

И обикновеният, и суровият хляб се правят от смлени зърнени продукти. И в двата случая се получава тесто, като разликата е в това кога и колко фино са смляни зърната.

И обикновеният, и суровият хляб преминават температурна обработка. Разликата е, че при суровия тя не надвишава 46о С, а при обикновения стига 250оС, че и повече.

A какво общо има брашното с кълновете?

Сланина не обичам, но може поне на бекона да измислим друго име.
Виж целия пост
# 342
A какво общо има брашното с кълновете?
Приемам, че се шегуваш и за да не те обидя, няма да отговарям на този въпрос.
Виж целия пост
# 343
A какво общо има брашното с кълновете?
Приемам, че се шегуваш и за да не те обидя, няма да отговарям на този въпрос.

Не се шегувам, но това, което си показала, може да е заместител на хляб, но НЕ е хляб.
Виж целия пост
# 344
Ако ми се яде хляб, това по никаъв начин няма да свърши работа при мен. Както и ако ми се яде торта, оформена смес от лешници, пекан и фурми също няма да "хване място".
Това, че на теб не ти вършат работа, не означава, че първото не е хляб, а второто не е торта.
По твоята логика и солената торта не би трябвало да е торта.Ама е торта .....     Laughing

Еййййй, а сланината е просто сланина. Змия, Вивиан, впрягайте веднага останалите мозъчни гънки, дружно да измислим някакво по-модерно име на сланината, не може тъй  Naughty Crossing Arms Crossing Arms  Wink
И Пак МОЛБА:
Може ли заяжданките с всеки, който не мисли като вас, във вашите теми?Моля?
Тази НЕ Е за/против месото, така че моля, ПАК, спестете си иронията.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия